Programmering

Migrer fra Windows Server 2003, før det er for sent

Efter 14. juli udsender Microsoft ikke længere sikkerhedsopdateringer til nogen version af Windows Server 2003. Mainstream-support sluttede i juli 2010, så skrivningen har været på væggen i lang tid. Det betyder, at du allerede skulle have startet, hvis ikke overført, din overførsel til en mere aktuel version af Windows Server.

Men mange virksomheder har ikke gjort noget for at flytte fra Windows Server 2003. Faktisk synes mange at have besluttet at forblive på Windows Server 2003 sans support til sikkerhed og vedligeholdelse. Det er uansvarligt, og du ved det.

Du har haft 12 år med opdateringer og programrettelser, så det gamle "det er ikke rimeligt for mig at skulle betale for et nyt server-OS" -argument bliver træt på dette tidspunkt. Al software (hvad enten det er betalt eller gratis) skal til tider opdateres. Og et dusin års støtte er generøs.

Det er tid til enten at flytte til en ny version af Windows Server lokalt eller flytte til skyen ... eller til Linux (bare sjov). For de fleste organisationer er det billigere at opgradere Windows Server inden for deres datacentre.

Fordi Windows Server 2016 ikke sendes endnu, ser du sandsynligvis på et skift til 2013's Windows Server 2012 R2. At flytte fra Windows Server 2003 til Windows Server 2012 R2 er en utrolig opgradering med hensyn til Hyper-V virtualiseringsfunktioner, sikkerhedsforbedringer, Remote Desktop Services (en forbedring i forhold til Terminal Services), Server Core, IPv6 og PowerShell-styring.

Jeg anbefaler ikke at flytte til en tidligere version af Windows Server som f.eks. Windows Server 2008. Hvis du gør det, vil du komme ubehageligt tæt på slutningen af ​​supportperioden, som kommer hurtigere end du indser, og dumpe dig i opgraderingscyklussen. endnu engang.

Microsoft har fire sæt værktøjer, der kan hjælpe migreringsprocessen: Opdag, vurder, målret og migrer. Inventar dit eksisterende miljø først, overvej hardwareopgraderinger, hvis det er nødvendigt, gennemgå software, der muligvis ikke kører på en nyere version, og migrer derefter faktisk. Hvis du er bekymret for applikationskompatibilitet i springet fra Windows Server 2003 til Windows Server 2012 R2, skal du ikke være; det er ikke noget så stort som applikationsspringet på skrivebordet fra Windows XP til Windows 7 eller 8.

For hjælp i opdagelsesfasen - til katalogisering af applikationer og appafhængigheder - overvej at bruge Microsoft Assessment and Planning Toolkit (MAP), et agentløst værktøj til opgørelse og vurdering af desktop-, server- og cloudmigrationer. Hvis du bruger en System Center Configuration Manager (SCCM), kan du også trække lagerrapporter derfra.

Jeg anbefaler, at du prøver det gratis onlineværktøj Windows Server 2003 Migration Planning Assistant. Det tilbyder en hel del med hensyn til kategori og arbejdsbelastningsindstillinger, som du har brug for at migrere, og hjælper dig med at arbejde igennem behovene til hver. Når du først har valgt, hvad du har, og hvor du vil hen, reagerer værktøjet med tip til at udjævne migrationen.

Når du flytter fra Windows Server 2003 til Windows Server 2012 R2, vil du sandsynligvis opgradere din serverhardware på samme tid - eller flytte til virtuelle maskiner. Når du forbedrer dit server-OS, er det meget fornuftigt også at få bedre hardware og effektiviteten af ​​servervirtualisering. Når alt kommer til alt forsøger du at få så meget plads som muligt ved at springe til den aktuelle version af Windows Server; lad ikke din hardware holde den tilbage.

Jeg anbefaler også at opgradere dine domæneservere, hvis du ikke har gjort det for nylig. Men sørg for, at dit Active Directory-domæne er i orden først. DCDiag-værktøjet kan hjælpe med at analysere tilstanden for en eller alle domænekontrollere i en skov og rapportere eventuelle problemer. Sørg for, at dit skov- og domænefunktionsniveau er klar til de nye domænecontrollere, du tilføjer. Det betyder at gå så højt som muligt (i Windows Server 2003) med de funktionelle niveauer.

Find dine FSMO-roller (der er fem af dem), og vær forberedt på at flytte disse, når du har nye Windows Server 2012 R2-servere på plads. Følg anvisningerne for skemaopdateringer Før installation af den første Windows Server 2012 R2 domænecontroller ved hjælp af adprep kommando.

Når du har installeret 2012 R2 domænecontrollere, kan du flytte over FSMO-rollerne og se efter at nedgradere eksisterende Windows Server 2003-domænecontrollere ved hjælp af dcpromo kommando til at aktivere degraderingsguiden.

Hvis du starter din migrering til Windows Server 2012 R2 eller skyen, vil du sandsynligvis gå glip af deadline til slutningen af ​​14. juli. Men i det mindste går du fremad, hvilket er den ansvarlige ting at gøre.