Programmering

Devops-ekspert Gene Kim: Hvordan devops hjælper virksomheder med at møde udfordrende tider

Når det kommer til softwareudvikling, har den moderne praksis med devops - hvor udviklere og IT-operationer kombinerer for at levere software på en mere strømlinet måde - fejet sig igennem virksomheden, da flere og flere organisationer ser fordelene ved større automatisering og mere hyppige udgivelser.

Nu, med pandemien, der fremhæver behovet for større digital smidighed, accelererer devops adoption endnu hurtigere?

Når London-udgaven af ​​Enterprise Devops Summit nærmer sig (i sit nye virtuelle format), var det det første spørgsmål, vi stillede værten og grundlæggeren, Gene Kim, den tidligere CTO for Tripwire og forfatteren af ​​tre populære devops-bøger.

Samtalen nedenfor er redigeret for klarhed og kortfattethed.

: Hvordan har pandemien i vid udstrækning påvirket devops?

Gene Kim: Der er en meme, der går rundt på Twitter lige nu, om hvilken C-niveau-direktør, der har avanceret dagsordenen for digital forstyrrelse mest? Er det CEO, CFO, CIO eller COVID-19? COVID-19 er vinderen. Jeg synes, det er så sandt.

Digital forstyrrelse var på næsten enhver bestyrelsesdagsorden sidste år. Nu har COVID-19 skubbet den videre tre til fem år. Jeg tror, ​​hvad der har været så interessant, er at der er så mange historier om heroik, som organisationer skal gøre for at gøre det muligt for titusinder, hundreder af tusinder af arbejdere at kunne arbejde hjemmefra. Det var kun muligt ved i det væsentlige at bryde alle regler.

Det viser it- og forretningsledelse, hvad der er muligt, og hvad disse hold faktisk er i stand til. Så ofte bliver de bundet, og de fleste mennesker vil sige, at alt, hvad der blev gjort for at gøre det muligt for folk at arbejde hjemmefra - nogle, der aldrig har arbejdet hjemmefra før, som back office-finansieringsteam - det var bare et lille mirakel.

: Den seneste State of Devops-rapport viste denne enorme mellemgrund for organisationer, når det kommer til devops modenhed.

Tror du, at pandemien vil skubbe den mellemliggende vej ind i det mere modne rum, eller tror du, at det er svært at genopbygge den måde, hvorpå hold fungerer, når alle er fjerntliggende?

Kim: Jeg tror ikke, det vil være en hindring, det faktum, at det er fjernt. Vi ved, at det er muligt. En af mine største overraskelser på min rejse var at lære, at GitHub i begyndelsen af ​​2010'erne, alt infrastrukturteamet, var fjerntliggende. Så der var ingen to ops-ingeniører i samme by nogensinde i de tidlige dage.

I fem år med at udføre rapporten State of Devops har vi fundet ud af, at industrien ikke betyder noget. Det gjorde ikke noget, om du er i sundhedssektoren, detailhandel, uanset hvad. Sandsynligheden for at være en høj eller medium eller lav performer var dybest set den samme, uanset branche.

Det ændrede sig sidste år, det var detailhandel, som faktisk var mere tilbøjelige til at være en høj performer. Jeg tror, ​​det viser, at retailpocalypse, eller en eksistentiel trussel, skubber detailbranchen til at tilpasse devops praksis hurtigere. Jeg tror, ​​at resultatet er, at COVID-19 vil skubbe enhver branche til at vedtage devops hurtigere, bare på grund af alt det forretningspres, som vi lige har talt om.

: Hvordan har du det med stigningen i DevSecOps og anden ny terminologi omkring devops?

Kim: Dette er et argument, som jeg havde, da Devops Handbook kom ud i 2016 med min medforfatter, John Willis. Han havde en meget visceral reaktion, at der kun er én devops. Det er ikke, at han ikke tror på det, men hvad han overbeviste mig om var, at vi på det tidspunkt i branchen havde brug for en paraply til at sætte alt i. Jeg elsker ideen om DevSecOps eller nogen måde at udvide paraplyen og bringe andre stammer ind. Jeg elsker devops som denne måde at signalere, at alt, hvad der ikke er devops, skal vi forbinde med de gamle, dårlige måder at gøre tingene på.

: Hvad med AIops?

Kim: Ja, AIops, MLops, jeg elsker den sætning, men jeg ser snævert på, at der næsten ikke er nogen værdistrøm, der ikke kan gøres bedre ved at bruge de data, som den værdistrøm genererer. Uanset om det er markedsføring til forudsigelser af kundekøb eller fejlanalyse og forudsigelse for infrastruktur.

Problemet der er, at når du har disse $ 50 millioner maskinlæringsprojekter udført af ikke-softwareprofessionelle, bruger de ikke versionskontrol eller de bedste teknikker, vi har udviklet i løbet af de sidste 30 år. Hele vejen til generering af træningssæt og disse nye produktionsmodeller er teknikkerne forskellige end hvad vi som softwareingeniører bruger.

Microsoft holdt en tale om, hvordan de bruger MLops til at integrere disse dataforskere i teknologiværdistrømme. John Deere holdt en præsentation om, hvordan de gør det for en masse af deres initiativer.

Problemet er, at du ofte har disse modeller, der er prototypet i Python eller SPSS, hvilket er fantastisk, men de er ikke produktionsklare. Så der er brug for noget andet for at sikre, at missionen faktisk bliver serveret. AI skaber dette helt andet problem for oprettelse af produktionstjenester. Der er et rigt rigt felt, der absolut skal behandles.

: Hvad er de største tilbageværende flaskehalse for organisationer, der anvender devops-praksis? Og er der en alternativ rute?

Kim: Jeg synes, devops er ubønhørlig, uundgåelig. Jeg vil sige, at den største hindring er lederskab og erhvervskøb. Når jeg ser på de sidste syv år af konferencen, er en af ​​de ting, der virkelig skiller sig ud, at de mennesker, der holder præsentationer, er mere senior hvert år.

I år har vi Patrick Eldridge, Chief Operating Officer for Nationwide Building Society. Vi har en masse VP'er og CTO'er, og ofte præsenterer de sammen med deres forretningsmodstykke, personen med fortjeneste- og tabsansvaret for disse virksomheder. Jeg tror, ​​det viser, at devops faktisk ikke er et teknologisk problem, det er et forretningsproblem. Det er disse samtaler, der viser, i hvilket omfang devops er integreret i alle aspekter af strategi og operationer.

Tag Nationwide, de ansætter noget som 1.200 mennesker, når meget af branchen krymper. Jeg tror, ​​det viser bare, hvilket stærkt signal, at devops ikke kun giver organisationer mulighed for at overleve på markedet, men trives i et miljø, hvor de vokser, mens andre krymper.

: Hvordan påvirker fremkomsten af ​​containere devops praksis?

Kim: Alle disse teknologier - containere sandsynligvis de stærkeste - tvang virkelig folk til at tænke på uforanderlig infrastruktur eller infrastruktur som kode. Jeg ved ikke, hvilken vej årsagssammenhængen går, enten folk, der tænker på en devops måde, hvor de allerede tænker på infrastruktur som kode, sandsynligvis afhenter ting som containere meget hurtigere, eller måske er værdiforslaget for containere så højt at det suger folk ind.

Hvem kan gå tilbage til den gamle måde at forsøge at finde ud af, hvordan du får dit bærbare miljø til at se det samme ud som produktionsmiljøet? Så alle disse ting gør det så klart, at der er en bedre måde at arbejde på. Jeg synes det er meget svært at vende tilbage, når du har gjort ting som kontinuerlig integration, som kontinuerlig levering. Når du først har oplevet det, er det virkelig svært at gå tilbage til den gamle måde at gøre tingene på.

Jeg tror, ​​Edgar Schein sagde "værktøjer er en kulturel artefakt," inden for antropologi og sociologi. Så værktøjer ændrer den måde, du tænker på, og ændrer den måde, du arbejder på. Så jeg er enig med din påstand om, at disse værktøjer helt sikkert fremskynder en devops måde at arbejde på.

: Hvorfor har det været så svært at integrere sikkerhed i devops indtil nu?

Kim: Hvis vi havde denne samtale for otte år siden, tror jeg, vi ville spørge 'hvorfor er det svært at få operationer om bord?' Er det fordi de er bange for, at deres job forsvinder?

Nogle mennesker taler om NoOps, hvor vi ikke længere har brug for operationer, når jeg synes det er ret klart for alle, der har brugt Kubernetes, ved, at ingen udviklere rent faktisk vil lære Kubernetes, vi vil have, at infrastrukturfolk skal gøre det for os. Jeg tror det samme gælder for sikkerhed. Det, vi ønsker, er, at produktteamene og udviklingsteamene skal være fuldt ansvarlige for tilgængelighed, betjening og sikkerhed af tjenester. Vi ønsker ikke, at udviklere skal blive eksperter på niveau med alle kroge og kroge, som sikkerhedssårbarheder kan gemme sig i.

Vi ønsker virkelig at udnytte de specialiserede færdigheder inden for sikkerhed, enten bringe dem ind i teams eller udnytte platforme, de bygger, så alt, hvad vi skriver på platformen, er fundamentalt mere sikkert. Jeg tror, ​​den dag kommer. Ligesom operationer er denne kløft så høj med udviklere, at den naturlige reaktion er 'over min døde krop', og jeg er sikker på, at det kunne arrangeres.

: Hvordan har færdighederne hos en devops engineer udviklet sig?

Kim: En af de vigtigste færdigheder, evner og træk, der er nødvendige i disse banebrydende oprør - ved hjælp af devops til at vælte den gamle magtfulde orden, som er meget glade for at gøre tingene som de har gjort i 30 til 40 år - er de tværfunktionelle færdigheder til være i stand til at nå ud over bordet til deres forretningsmodeller og hjælpe med at løse problemer. Det er sådan, disse hold vokser og ansætter, når så mange andre hold krymper.

En af de fælles nævnere blandt de samtaler, jeg har hørt indtil videre i år, er at de alle ansætter. Jeg tror, ​​at devops-folk har så meget at gøre med dem, og jo mere de kan finde disse initiativer, og de forretningsfolk, der har brug for dem, er fremtiden meget lys.

En af mine venner, Tom Limoncelli, der skrev bogen om cloud systemadministration - han sagde det til operationer, men jeg tror, ​​det kan anvendes overalt - er, at vi er i en gaffel i vejen: Ned ad en vej bliver vores løn halveret og det eneste job, vi kan finde, er på Genius Bar i Apple Store. Den anden vej fordobles vores løn, fordi vi har de hotteste færdigheder på markedet. Jeg syntes, det var strålende.