Programmering

Anaconda Fusion smelter Excel med Python datalogi

Nogle af de mest kreative anvendelser til applikationer er aldrig beregnet af deres producenter. Microsoft Excel er muligvis ikke udtænkt som en kladblok for dataforskere, men det er blevet presset ind i rollen med en sådan iver, at Microsoft er gået med strømmen.

Continuum Analytics, producenter af en Python-distribution kaldet Anaconda foretrukket af databehandlingsbrugere, har frigivet Anaconda Fusion, et system til at forbinde virksomhedsklasseversionen af ​​Anaconda med Microsoft Excel 2016 og nyere. Dette bygger bro over Excel-data, der er tilgængelige for Python, og gør Anacondas visualiseringer og andre funktioner tilgængelige i Excel.

Regneark er velkendt område for dem i forretningsanalyse - miljøer som Python og R, mindre. Hvis dataforskere har arbejde, de vil dele med Excel-jockeys, er det lettere at gøre det gennem Excel end at få dem til at komme til Python-siden.

Dataforskere kan udsætte deres arbejde for Excel-brugere med Python-kode og data tilgængelige i Jupyter-notesbøger. Funktioner i en notesbog kan dekoreres med en standard Python-dekoratørsyntaks for at angive, at de er tilgængelige for Excel-brugere, og data, der leveres til disse funktioner, kan være åbne (dvs. ethvert datainterval, der kan vises i Excel) eller lukkes (et valg fra en liste).

Når en Excel-bruger interagerer med disse funktioner, vises resultaterne - almindelig tekstdata eller grafiske visualiseringer som dem, der er oprettet af pakker som Bokeh - i et sidepanel med faner i Excel. Med sidepanelet er det også lettere for Excel-brugere at udforske allerede tilgængelige notebooks eller at uploade eksisterende notebooks til Fusion. Dette er ikke blot en bekvemmelighed; det akklimatiserer Excel-brugere lidt efter lidt til Fusion og til Anaconda og Python er generelt.

De fleste af de tidligere integrationer mellem Excel og Python har gjort det muligt for Excel at interagere med Python som en datakilde, såsom Xlwings-projektet. Fusion kan også betragtes som forsiden: Det lader Python bruge Excel som en frontend til datadrevne applikationer og funktioner bygget med Python.