Programmering

8 apps, der hjælper dig med at chatte på tværs af chat-tjenester

Verden af ​​instant messaging er overfyldt og bliver endnu mere. Det begyndte med ICQ (bruger nogen det i dag?), Som blev fulgt tæt af AIM, MSN Messenger og Yahoo Messenger. For nylig udfordres denne trio af andre chatprotokoller til chat, som Google Talk, og endda af sociale netværk som MySpace og Facebook, som har deres egne instant messaging-funktioner.

Det alt sammen tilføjer er ... et kæmpe rod. For at bruge nogen af ​​disse IM-tjenester i deres oprindelige formater skal du downloade og installere et andet chatprogram.

[Oplev de bedst bedømte IT-produkter som vurderet af Test Center. ]

Det er her applikationer til instant messaging som Digsby, Pidgin eller Trillian kommer ind. Disse chatapps - som kan beskrives som IM-apps på tværs af platforme eller multiprotokol - understøtter mere end et onlinemeddelelsesnetværk. I stedet for at have AIM- og Yahoo Messenger-chatprogrammerne kørende på din computer på samme tid, kan du kun bruge et program til at få adgang til dine konti fra disse to IM-netværk.

Alle disse multiprotokol-IM'er er udviklet uafhængigt, de fleste uden officiel støtte fra nogen af ​​de virksomheder, der ejer IM-netværkene. Måske som et resultat er de otte multiprotokol IM-tjenester, der er dækket her, meget forskellige fra hinanden med hensyn til funktionalitet og brugergrænsefladeoplevelse.

Derudover er disse alle gratis apps - i det mindste for enkeltpersoner. Et par har "pro" eller virksomhedsniveauer, i hvilket tilfælde den gratis version er en god måde at teste den først på.

Bemærk, at næsten ingen af ​​disse multiprotokol-IM'er (med undtagelse af Trillian) understøtter webcam / videochat-funktionaliteten i de store IM-netværk (som inkluderer AOL, Yahoo og Microsoft). Virksomhederne bag disse IM-netværk holder deres videochat-teknologier proprietære, så det er en udfordring for udviklerne af uofficielle tredjeparts-IM-klienter at reverse-engineer denne funktion.

Det følgende er en hurtig (og meningsfuld) gennemgang af otte af disse applikationer til instant messaging. I sidste ende, hvilken du vil bruge afhænger af, hvordan du synes om at bruge et instant messaging-system, og hvad du bruger det til.

Adium

Den hurtige oversigt: Indtil for nylig (da VoxOx dukkede op) var dette det eneste valg til multiprotokol-instant messaging for Mac-brugere. Ligesom Pidgin og Miranda er Adium open source. Men ligesom Miranda kun er til Windows, er Adium eksklusivt til OS X. Sammen med de mest populære IM-protokoller understøtter Adium messaging via Apples MobileMe-tjeneste og Bonjour-netværksteknologi.

Brugergrænseflades kvalitet: Adium er selvfølgelig kun en Mac-applikation og blev designet af sine udviklere fra starten til at gå i indgreb med OS X. Adiums venneliste og chatvinduer passer lige ind i standard OS X-skemaet, men dets layout vil være kendt for enhver, der bruger en IM-app på en anden operativsystemplatform.

Hvad adskiller det: Ligesom de andre to open source-instant messaging-systemer kan brugerne tilpasse Adium. Udseendet på vennelisten og chatvinduerne kan ændres separat. Brugere har oprettet en række AppleScripts, der kan installeres på Adium. De fleste gør trivielle ting som tilfældigt genererer ord af forfatter Douglas Adams eller tegneseriefigur Homer Simpson, men nogle af disse AppleScripts giver faktisk nyttig funktionalitet, som sprogoversættelse eller styring af iTunes fra Adium.

Der er et par plug-ins, som du også kan installere, men intet skiller sig virkelig ud. (Et plug-in importerer din Skype-kontaktliste, så du kan skrive chat med dem via Adium i stedet for at skulle bruge Skype.)

Endelig dom: Selvom det understøtter flere beskedprotokoller (inklusive virksomhedsmiljønetværkene Novell GroupWise og Lotus Sametime), mangler Adium webcamkonference. (Videochat er en funktion, som udviklerne af Adium og Pidgin begge arbejder på at tilføje, da deres applikationer deler den samme underliggende software til messaging.)

Stadig, hvis du planlægger at skifte til en Mac, bør Adium bestemt være på din liste over applikationer, der skal downloades og installeres. Det anbefales også til kontorer, der bruger Mac'er på grund af dets understøttelse af GroupWise og Sametime.

Digsby

Den hurtige oversigt: Udgivet mod slutningen af ​​2007 fik Digsby, fra dotSyntax LLC, følgende i hele 2008 blandt hengivne af multiprotocol-instant messaging-systemer. Det er tydeligt hvorfor: Digsby samler ikke kun dine konti med de store IM-tjenester, men også dem, du har på de populære sociale netværk (Facebook, MySpace, LinkedIn, Twitter), Webmail-tjenester (Gmail, Yahoo Mail, Hotmail, AOL Mail) og din POP- eller IMAP-e-mail.

Brugergrænseflades kvalitet: Overraskende nok er Digsbys grænseflade ren og meget intuitiv at navigere på trods af at du kombinerer dine konti fra en lang række IM-, sociale tjenester og e-mail-tjenester. Hudvalg inkluderer skiftende farve og layout af beskedvinduer, men standardskinnet er godt nok, som det er.

Hvad adskiller det: Digsby indstiller ikoner på din Windows-meddelelsesbakke til at repræsentere dine sociale netværk og e-mail-konti. Det giver dig mulighed for at administrere dine sociale netværkskonti uden at skulle besøge de tilsvarende websteder ved at advare dig, når ting sker. Så du kan følge med dine venners status på for eksempel Facebook ved at klikke på ikonet Facebook-meddelelsesbakke for at åbne et nyhedsfeed. Når du modtager en besked på din konto, fortæller ikonet til beskedbakken dig ved at angive, hvor mange ulæste beskeder der er. Hvis du klikker på ikonet, skifter du til din webbrowser og logger dig på din Facebook-kontomeddelelse i boksen.

På samme måde kan du administrere din e-mail in-box via Digsby uden direkte at gå til din e-mail (eller Webmail) konto. Når nye e-mails ankommer, vises et lille pop op-vindue over meddelelsesbakken og inkluderer et uddrag fra hver besked. Ved at klikke på ikonet for e-mail-underretning kan du derefter markere hver af dine ulæste meddelelser som læst, slette det eller rapportere det som spam.

Ligesom det webbaserede Meebo giver Digsby dig mulighed for at integrere en widget på dit websted, så besøgende kan chatte med dig gennem dit websted.

Endelig dom: Digsby er simpelthen det bedste valg lige nu blandt de andre multiprotokol-messengers. Det er en veldesignet, stabil balance mellem funktioner og brugeroplevelse. Det er dog kun tilgængeligt til Windows. (Udviklerne siger, at de arbejder på OS X- og Linux-versioner.)

Øjeblikkelig

Den hurtige oversigt: Instan-t, fra Interactive Networks Inc., har eksisteret i et par år, men er stadig noget ukendt. Det er overraskende i betragtning af, at denne multiprotokol-IM har et smukt virtuelt konferencelokale med video- og lydchat. Instan-t er kun tilgængelig til Windows. Der er flere serverbaserede og hostede udgaver på virksomhedsniveau.

Brugergrænseflades kvalitet: De fleste større indstillinger kan tilgås og justeres direkte fra vennelistevinduet. For eksempel kan du hurtigt sortere dine venner - gruppere dem efter den netværkstjeneste, de er på, eller vise navnene på dem, der er offline - ved let at klikke på de relevante ikonknapper.

Der er dog et antal quirks, som, selv om hver enkelt kan være mindre på egen hånd, tilføjer. For eksempel mangler Instan-t bekvemmeligheder, der hjælper dig med at administrere dine vennelister og gøre din samlede IM-oplevelse bedre. Du kan tilføje venner, men det ser ikke ud til at være en måde at slette dem på. Størrelsen af ​​tekst i både vennelisten og chatvinduer ser lille ud, især hvis du bruger Instan-t på en skærm med høj opløsning, men skriftstørrelsen kan dog ikke justeres. Chatformatets layoutformat kan heller ikke ændres.

Instan-t er også tilgængelig i webstedsform som Instan-t Express. Mens det ligner Meebo, er dets grænseflade ikke så alsidig. For eksempel kan du ikke pope ud vennelisten og chatfelterne i deres egne webbrowser-vinduer. Og forbløffende findes der ingen "sign / log off" -knap. Hvis du leder efter en IM-løsning til kun websteder, skal du holde fast ved Meebo.

Hvad adskiller det: Instan-t har en Flash-baseret multiperson chatrumsfunktion. Du kan invitere enhver person på din venneliste til at deltage i den, uanset hvilket IM-netværk de bruger, så længe de har en webbrowser med Flash installeret på den. Dette virtuelle konferencelokale inkluderer også video- og lydchat. Det hele fungerer bemærkelsesværdigt godt - lydkvaliteten er på niveau med, om ikke bedre end Skypes, og formår at udføre et i stand til at vise mange menneskers webkameraer på én gang.

Endelig dom: Dens brugergrænseflade er begrænset, men den virtuelle konferencer hjælper Instan-t med at skille sig ud blandt de mange multiprotocol-IM'er, du kan bruge gratis. Hvis du har brug for at afholde virtuelle forretningsmøder, der kræver video eller tale, med mennesker, der er på inkompatible IM-netværkstjenester, kan Instan-t let samle alle sammen.

Meebo

Den hurtige oversigt: Meebo er en multiprotokol-IM, der kører udelukkende gennem et websted. Det blev lanceret i september 2005.

Brugergrænseflades kvalitet: Du tilmelder dig en gratis konto på meebo.com, logger ind og tilføjer brugernavne og adgangskoder til dine onlinemeddelelseskonti. Takket være guiden fra Meebos proprietære JavaScript-teknologi vises en instant messaging-app, der viser dine venner i din webbrowser. Du kan få appen til at springe ud af browseren og ind i sit eget vindue på dit skrivebord.

Mens interfacets udseende er grundlæggende, føles den samlede oplevelse meget som hvad du ville forvente af et "ægte", stand-alone IM-program. Meebos ingeniører formåede endda at implementere videokonferencer gennem sin tjeneste (mellem Meebo-brugere).

Hvad adskiller det: Da Meebo kører på internettet, behøver du selvfølgelig ikke at downloade eller installere nogen software. Alt hvad du behøver er din webbrowser med JavaScript aktiveret.

Udover dette nye koncept adskiller Meebo sig yderligere ved at lade dig integrere en widget til onlinemeddelelser på dit websted. Således kan du chatte med alle, der besøger dit websted. (Digsby har også en lignende widget-funktion.)

Og Meebo foretager specielle justeringer for ejere af smartphones. Det tilbyder en interface tilpasset til iPhone, mens ejere af T-Mobile G1 kan installere en "Meebo til Android" -app.

Du kan starte eller deltage i gruppechatrum, men brugere på forskellige IM-protokoller kan ikke komme ind i samme rum. Når du starter et chatrum under f.eks. AIM-netværksprotokollen, kan du kun invitere dine venner, der også er på AIM - en Yahoo Messenger-ven kan ikke krydse over.

Endelig dom: Meebo er bedst egnet til, når du sidder fast ved hjælp af en anden computer end din egen. Øjeblikkelig besked gennem Meebo føles fejlfri, med nary en hikke, men dens samlede præstation afhænger naturligvis af, hvor meget af en belastning du udsætter din webbrowser for. Og det kan blive let at glemme, at du har Meebo kørende (især hvis du har en række åbne webbrowserfaner) og ved et uheld lukke din chatsession.

For delvist at løse dette giver udviklerne af Meebo en Firefox-tilføjelse, der placerer Meebo-appen som et sidebjælke til browseren (og inkluderer en vis forbedret funktionalitet). Alligevel ser det ud til at besejre hele formålet med, at Meebo kun er web: Hvis du føler behov for at installere denne tilføjelse, hvorfor ikke bare bruge en selvstændig IM-applikation i stedet?

Miranda

Den hurtige oversigt: Udviklerne af dette open source-instant messaging-system lægger stor vægt på minimalisme i form og funktion. Men det understøtter stadig de grundlæggende messaging-funktioner i fem populære IM-protokoller og kaster oldtidschatter via IRC og det uklare (i det mindste i engelsktalende lande) Gadu-Gadu. Miranda er kun tilgængelig til Windows.

Brugergrænseflades kvalitet: Hvad du får med Miranda er det absolutte minimum. Grafikken er sparsom. I standardversionen er der ikke engang brugerikoner, der repræsenterer dine online venner på vennelisten.

Hvis du foretrækker, at dit instant messaging-system ser mere samlet ud, kan hundredvis af skind, temaer og andre tilpasninger oprettet af brugere downloades og installeres. Miranda mod-scenefællesskabet ser ud til at være mere aktivt end for andre multiprotocol-instant messaging-programmer, der giver mulighed for brugeroprettet indhold.

Hvad adskiller det: Lad os gentage - Miranda handler om enkelhed. Dens sparsomme grænseflade vil enten være det største salgsargument eller en "tak, men jeg videregiver denne" til dig.

Det er et open source-projekt, men kører kun på Windows, hvilket gør det lidt anderledes (fordi de fleste open source-applikationer er kompatible med Linux). Så det distancerer sig fra den anden open-source multiprotocol IM, Pidgin, som har versioner til Windows- og Linux-distributioner.

Ligesom Pidgin tillader Miranda plug-ins. Desværre er de fleste plug-ins oprettet af Miranda-brugerfællesskabet teknisk esoteriske (man genererer en nedbrudsrapport ... spændende). De mest spændende og nyttige giver vejrinformation eller fortæller dine venner, hvilken musik du lytter til.

Endelig dom: Helt ærligt synes Miranda at være skabt til folk, der foragter selve ideen om instant messaging - men som er nødt til at bruge dem af en eller anden grund (dvs. arbejde, for mange venner, der bugter dem til at bruge en, opretholder et online forhold, etc.). Så hvis dette beskriver dig, så kan Miranda muligvis gøre din IM-ing tålelig. Vennelistevinduet er lille - lille, faktisk på de fleste skærmstørrelser - som du let glemmer, at det kører. Derudover optager Miranda færre system- og hukommelsesressourcer sammenlignet med de andre multiprotokol-IM'er.