Programmering

10 værktøjer til styring af SOA

Tre spørgsmål, der hurtigt kommer op på toppen, når der udvikles en serviceorienteret arkitektur, er styring, kvalitet og ledelse. I denne artikel, en del af en Network World Data Center-serie om SOA, lær om 10 værktøjer designet til at hjælpe dig med at oprette bedre apps og få øje på ydeevneproblemer, før de koger over.

Serviceorienteret arkitektur lover mange positive ting: genbrug af ressourcer, applikationsintegration, forretningsfleksibilitet og infrastrukturfleksibilitet, blandt andre. Men aldrig hævder SOA-tilhængere, at det er let at styre som en af ​​teknologiens herlighed.

Mange af nutidens ledelsesværktøjer er ikke granulære nok til at arbejde i et SOA-miljø, siger Rich Colton, applikationsintegrationschef hos ingeniør- og byggefirmaet Washington Group International i Boise, Idaho. "Det er det, der har haltet. Alle siger, at vi har brug for at styre infrastrukturen, men først skal jeg forstå, hvilken slags ressourcer vi kræver ud af den infrastruktur," siger han.

Den komplekse karakter af SOA kræver mere end overvågning i produktionsnetværk. IT-ledere skal anvende teknologitrifektaen inden for styring, kvalitet og ledelsesværktøjer, siger branchevagterne.


Læs relateret historie om SOA-styring


"Enterprise IT-ledere er nødt til at forstå, hvilken del af SOA de har at gøre med, og hvilken del, de vil styre lige nu. Det er ikke ofte en enkeltstående produktsituation," siger Randy Heffner, en analytiker fra Forrester Research. "Før eller senere, hvis du laver strategisk SOA, har du brug for robust SOA-styring; og for at få sammenlignelig funktionalitet skal du muligvis få et sæt produkter snarere end blot et."

Så på trods af de lovede fordele ved en serviceorienteret tilgang kræver kompleksiteten af ​​SOA-miljøer og applikationer styringsværktøjer fra start til implementering til operationer og videre. I lyset af en sådan kompleksitet har adskillige leverandører - både nybegyndere og veteraner - påtaget sig udfordringen med SOA-ledelse. Nogle tager fat på et bestemt trin i et SOA-projekts livscyklus, mens andre lover at behandle SOA i sin helhed.