Programmering

Visual Studio-kode vs. sublim tekst: Sådan vælges

I mine sammenligninger af JavaScript-redaktører og JavaScript IDE'er inkluderer mine topanbefalinger ofte Sublime Text (som redaktør) og Visual Studio Code (som enten en editor eller en IDE). Hverken er begrænset til JavaScript eller endda JavaScript plus HTML og CSS. Hvis du træder tilbage og ser på det større billede, er Sublime Text og Visual Studio Code to af de bedste multi-sprog, multi-OS programmeringsredaktører - Sublime Text for dens hastighed lige så meget som dens praktiske redigeringsfunktioner og Visual Studio Code til endnu bedre funktioner og hastighed, der er næsten lige så god. Begge produkter kører på Windows, MacOS og Linux.

Du kan bruge Visual Studio Code for evigt gratis, og det er for det meste open source. Du kan evaluere Sublime Text gratis, men koden er proprietær, og hvis du bruger Sublime Text kontinuerligt, skal du købe en brugerlicens til $ 80 og muligvis en Sublime Merge-licens til $ 99. Hvis du ikke licenserer sublim tekst (eller fletning), ser du en lejlighedsvis nag-skærm. (Jeg er ikke den eneste Sublime Text-bruger, der ikke gider at indtaste licensen på hver maskine, jeg har - nag-skærmen afvises let.)

Hvad er Visual Studio Code?

Visual Studio Code, eller kort sagt VS-kode, er en let, men kraftfuld kildekodeditor, der kører på dit skrivebord og er tilgængelig til Windows, MacOS og Linux. Den leveres med indbygget understøttelse af JavaScript, TypeScript og Node.js og har et rigt økosystem med udvidelser til andre sprog (såsom C ++, C #, Java, Python, PHP og Go) og driftstider (såsom .Net og Enhed).

VS Code har IntelliSense-kodefuldførelse for variabler, metoder og importerede moduler; grafisk fejlretning; fnug, redigering af flere markører, parameterhints og andre kraftfulde redigeringsfunktioner; snazzy kode navigation og refactoring; og indbygget kildekodestyring inklusive Git-support. Meget af dette blev tilpasset fra Visual Studio-teknologi.

Korrekt VS-kode er bygget ved hjælp af Electron shell, Node.js, TypeScript og Language Server-protokollen og opdateres månedligt. Udvidelserne opdateres så ofte som nødvendigt. Supportens rigdom varierer på tværs af de forskellige programmeringssprog og deres udvidelser, lige fra enkel syntaksfremhævning og parentesematchning til debugging og refactoring. (VS Code understøtter endda fjernfejlretning på nogle sprog.) Du kan tilføje grundlæggende support til dit yndlingssprog via TextMate-farvelægere, hvis der ikke er nogen sprogserver tilgængelig.

Koden i Visual Studio Code-arkivet er open source under MIT-licensen. VS Code-produktet leveres under en standard Microsoft-produktlicens, da det har en lille procentdel af Microsoft-specifikke tilpasninger. Det er gratis på trods af den kommercielle licens.

Hvad er sublim tekst?

Sublime Text er en fleksibel, kraftig, udvidelig programmeringsteksteditor, der er lynhurtig. Hvis du ikke har noget imod at skifte til andre vinduer til kodekontrol, fejlretning og implementering, vil du næsten helt sikkert nyde at bruge sublim tekst.

Sublim tekst har mange bemærkelsesværdige styrker: understøttelse af mere end 70 filtyper, blandt dem JavaScript, HTML og CSS; flere valg (foretag en række ændringer på én gang) inklusive kolonnevalg (vælg et rektangulært område af filen); flere windows (brug alle dine skærme) og split windows (drage fordel af din skærm fast ejendom); komplet tilpasning med enkle JSON-filer; en Python-baseret plug-in API; en samlet, søgbar kommandopalette og stærk Git-støtte. For programmører, der kommer fra andre redaktører, understøtter Sublime Text TextMate-bundter (ekskl. Kommandoer) og Vi / Vim-emulering.

Du kan tilpasse alt om sublim tekst: farveskemaet, tekstskrifttypen, de globale nøglebindinger, fanen stopper, de filspecifikke nøglebindinger og uddrag og endda reglerne for fremhævning af syntaks. Præferencer er kodet som JSON-filer. Sprogspecifikke definitioner er XML-præferencefiler. Der er et aktivt samfund omkring Sublime Text, der opretter og vedligeholder Sublime Text-pakker og plug-ins. Mange funktioner, som jeg oprindeligt troede, at sublim tekst manglede - herunder JSLint og JSHint-grænseflader, JsFormat, JsMinify og PrettyJSON - viser sig at være tilgængelige gennem samfundet ved hjælp af pakkeinstallatøren.

Men Sublime Text-funktionen, der skiller sig mest ud, er hastighed. Navigation og projektskift er næsten øjeblikkelig. Flere valg og kolonnevalg gør hurtigt arbejde med de slags irriterende redigeringer, der tidligere krævede regelmæssige udtryk. Og sublim tekst er altid i stand til at holde trit med min skrivning. Det føles så lydhørt som nogle af de bedste gamle DOS-redaktører som Brief og Kedit.

En af grundene til Sublime Texts fantastiske præstation er, at den er tæt kodet. En anden grund er, at Sublime Text ikke er en IDE og ikke har brug for bogføring af en IDE.

Fra en udviklers synspunkt er dette en vanskelig afvejning. Hvis du er i en tæt testdrevet udviklingssløjfe med "rød, grøn, refactor", vil en IDE, der er indstillet til at redigere, teste, refactor og sporkodedækning, hjælpe dig mest. Hvis du laver kodevurderinger eller større redigeringer, vil du på den anden side have den hurtigste og mest effektive editor, du kan finde. Denne redaktør kan godt være Sublime Text.

Visual Studio-kode eller sublim tekst?

Du tror måske, at valget mellem Visual Studio-kode og sublim tekst er så simpelt som at vælge mellem en god IDE og en god editor. Det er dog lidt mere kompliceret end det, da du kan konfigurere VS-kode til at have så mange eller så få IDE-funktioner, som du vil.

Jeg anbefaler at installere begge Visual Studio-kode og sublim tekst og tilføjer også begge deres kommandolinjeværktøjer, kode og subl, til din vej. Der er ingen reel ulempe ved at have begge produkter installeret.

I løbet af en måned kan du prøve at skifte mellem de to produkter, mens du åbner programmeringsprojekter, indtil du forstår begge programmers karakteristika, og tillad dig derefter at vælge det ene eller det andet afhængigt af hvad du planlægger at gøre. Tilføj også plug-ins efter behov til de programmeringssprog, du bruger, og vær så doven som muligt med at udsætte plug-in-installationerne.

Hvad jeg fandt i mit eget arbejde var, at jeg valgte Visual Studio Code til næsten enhver session, der ville involvere fejlretning eller refactoring, eller som ville tage længere tid end ca. 10 minutter. Og jeg valgte Sublime Text til hvad jeg forventede ville være hurtige redigeringer. Din kilometertal kan naturligvis variere, og dine præferencer kan ændre sig over tid.