Programmering

Oracle mod Google Java-ophavsretskamp går ind i den sidste runde

Oracles næsten tiårige retssag mod Google over Googles brug af Java er nu ved den amerikanske højesteret. Oracle hævder i en kort sag indleveret til retten, at Google overtrådte Oracles intellektuelle ejendomsrettigheder ved at bruge Java API'er i Googles Android-operativsystem.

Selvom Google implementerede sin egen version af Java til Android, brugte de samme navne og funktionalitet som Java-programmeringsgrænsefladerne. Oracle hævder, at det krænker dets patenter og ophavsret relateret til Java.

”Mens Google foretrækker at leve i en verden, der ikke er omfattet af intellektuelle ejendomsrettigheder, er ophavsrettigheder i den virkelige verden en væsentlig beskyttelse og incitament til innovation,” sagde Dorian Daley, Oracle's administrerende vicepræsident og generalråd.

Oracle beskylder Google for "klar overtrædelse" og "plagiering." Google var bagefter på markedet for smartphones og kunne have licenseret softwarekoden eller skrevet sin egen kode, sagde Oracle.

Som svar argumenterede Google torsdag for "åbne" softwaregrænseflader. ”Oracles position ville undergrave den praksis, der har hjulpet udviklere med at bygge videre på eksisterende teknologi og skabe nye produkter. Derfor har udviklere og virksomheder fra hele teknologibranchen støttet åbne softwaregrænseflader og modsat sig forsøg på at monopolisere oprettelsen af ​​nye applikationer, ”sagde Google-talsmand Jose Castaneda i en erklæring.

Oracle indgav sagen i 2010, ikke længe efter at virksomheden erhvervede Java-skaberen Sun Microsystems. Sagen er gået frem og tilbage fra nedre til appelinstanser, hvor Google vandt den første runde, og Oracle efterfulgte appel. Sagen irriterede softwareudviklere fra starten.