Programmering

Beyond prisonware: Smart dataadgang for både mobil- og pc-brugere

Hvad godt er der med adgang til virksomhedsdata, hvis du ikke kan arbejde på det? Det er et spørgsmål, jeg stiller til mobilsikkerhedsleverandører flere gange om måneden, da de kaster den samme dårlige idé igen og igen: systemer, der giver skrivebeskyttet adgang til virksomhedsdata for at sikre, at de ikke misbruges. Husk, at dataene heller ikke kan bruges. Seriøst, hvorfor gider? Bed dem om at bruge deres bærbare computer, hvor de virkelig kan gå til byen.

Åh, vent - det er ikke risikabelt at åbne adgang til virksomhedsdata til manipulation og deling på en pc, men det er på en tablet eller smartphone. Umm, hvorfor? Under alle omstændigheder skriver jeg ikke om disse prisonware-produkter, så jeg blev glædeligt overrasket over at høre om Hitachi Data Systems 'tilgang til spørgsmålet om at gøre virksomhedsdata tilgængelige for medarbejdere på alle enheder, inklusive pc'er, tablets, smartphones.

[Også på: Mobil- og pc-styring: Den hårde, men ustoppelige union. | Mobilsikkerhed: iOS vs. Android vs. Windows Phone vs. BlackBerry. | Abonner på Consumerization of IT nyhedsbrev i dag. ]

HDS får, at slutpunktsenheder er slutpunktsenheder, lige i fare, forudsat at der er grundlæggende forholdsregler. Det der betyder noget er at vide, hvem der har fået adgang til hvilke data, om det nogensinde har forladt dit tilsyn, om det blev ændret, hvad enten det var i fuld visning eller uden for din synlighed. Denne information giver virksomheder mulighed for at foretage rimelige risikovurderinger og om nødvendigt informerede vurderinger om skyld. Halleluja!

Hitachi Content Platform (HCP), der blev annonceret i denne uge, handler ikke specifikt om mobildateadgang - og det er en god ting. Mobil skal ikke være en separat silo, men en anden kanal til din portefølje af slutpunkter. HCP er en objektbutik, der sporer adgang til dokumenter fra brugere på det lokale netværk, et filialkontor, via en internet- eller skyforbindelse (dvs. via en browser) og via mobile enheder. Brugere ser mapper eller det tilsvarende af de dokumenter, de kan arbejde med, og kan derefter se i deres OS, browser eller mobilapp - eller åbne dem i en kompatibel app eller tjeneste.

Den sidste del er, hvad de fleste mobile datasikkerhedsværktøjer ikke lader brugerne gøre. Nogle inkluderer et ringere redigeringsværktøj for at forsøge at give sikker adgang, hvor brugeren rent faktisk kunne tage sig af meningsfulde opgaver, men dem, jeg har prøvet, er ret svage. HCP antager, at hvis du har tilladelse til at åbne et dokument, stoler virksomheden på dig. Det er den voksnes ting at gøre.

Naturligvis sporer HCP dokumentets adgang og ændringshistorik. Hvis du åbner den i en app uden for HCPs synlighed (som i iOS, som ikke lader apps snuse på hinanden), ved systemet, at dokumentet har forladt virksomhedskontrol, og virksomheden kan beslutte, om det var OK. Hvis brugeren sender en revideret version af dokumentet tilbage, ved HCP det også og holder originalen også - igen kan virksomheden afgøre, om brugerens adfærd var passende.

HCP er ikke en simpel teknologi, der skal implementeres, så antallet af virksomheder, der kunne overveje det, er mindre end antallet af virksomheder, der kæmper med dokumentstyring i en verden fuld af slutpunkter, der ikke er under its absolutte kontrol. Uanset om HCP er et værktøj, som din organisation vil anvende, er tilgangen til dataadministration korrekt, og du kan gøre det med ethvert værktøj, der sporer adgang og versioner.

Og det er virkelig rart at se en traditionel IT-udbyder komme med en metode, der omfavner den nye verden af ​​heterogen, brugercentreret computing.

Denne artikel, "Beyond prisonware: Smart data access for mobile and PC users asike", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Læs mere af Galen Grumans Smart User-blog. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.