Programmering

Stroustrup: Hvorfor den 35-årige C ++ stadig dominerer 'rigtig' dev

Bjarne Stroustrup designede C ++ - sproget i 1979, og det generelle sprog til systemprogrammering er blevet en grundpiller for udviklere overalt på trods af konkurrence fra Java, JavaScript, Python, Go og Apples nyligt afslørede Swift.

Nu er han teknolog ved Morgan Stanley og professor ved både Columbia University og Texas A&M University. Stroustrup talte med redaktør på Large Paul Krill om C ++ 's rolle i dag og om andre hændelser inden for softwareudvikling, herunder Googles Go og Apples Swift-sprog.

: Hvor ser du rollen som C ++ i dag, når du har populære script-sprog som Python og JavaScript sammen med sprog som Java og endda Googles Go? Hvordan formår C ++ at overleve, trives og vokse i et så forskelligt landskab med alle disse forskellige sprog?

Stroustrup: Det er et godt spørgsmål. Folk har forudsagt dets død ganske entusiastisk i mere end 20 år, men det vokser stadig. Dybest set kører intet, der kan håndtere kompleksitet, så hurtigt som C ++. Hvis du går til nogle indlejrede områder, hvis du går til billedbehandling, hvis du går til nogle telekommunikationsapplikationer, hvis du går til nogle økonomiske applikationer, C ++ regler. Du kan ikke se det meget, hvis du er interesseret i at se på apps og sådan, det er ikke her, du finder det. Det er ting som Google, Amazon, søgemaskiner, hvor du virkelig har brug for ydeevne, det er her det er.

: Googles Go-sprog får opmærksomhed for nylig. Hvad er dit perspektiv på Google Go?

Stroustrup: Det ser ud til at være et af disse sprog, der kan gøre et par ting elegant. [Men sprog] fokuserede på at gøre disse ting mister elegant kanten i ydeevne og mister lidt i generalitet. Men selvfølgelig skal vi se, hvad der sker.

: Nogle af disse nye script-sprog er beregnet til let forbrug af udviklere. Ville du sige, at C ++ kræver mere opmærksomhed end det?

Stroustrup: Åh, bestemt. C ++ er designet til temmelig hardcore applikationer, og det er altid blevet brugt sammen med noget scriptingsprog eller andet. Da jeg startede, brugte jeg C ++ til alt, hvad der krævede et ægte programmeringssprog og reel præstation. Derefter brugte jeg Unix-skalen som mit script-sprog. Sådan [blev det gjort], og det er også sådan, tingene gøres i de fleste tilfælde i dag. [C ++ er til] høj ydeevne, høj pålidelighed, lille fodaftryk, lavt energiforbrug, alle disse gode ting. Jeg siger ikke hobbyister, jeg siger ikke hurtige apps. Det er ikke vores domæne.

: Apple debuterede sit hurtige sprog den 2. juni. Tror du, at det, at det har Apples opbakning, betyder, at det bliver et betydningsfuldt sprog, som udviklere bliver nødt til at være opmærksomme på?

Stroustrup: Det tror jeg. De var opmærksomme på Objective-C, og nu flytter Swift ind i det nøjagtige domæne igen.