Programmering

Pas på disse Windows 10-softwaregotchas

På trods af Microsofts aggressive tempo med betatestning og patch til Windows 10 forbliver mange problemer uoprettede - og de fleste af dem involverer tredjepartsapps.

Her er en oversigt over bemærkelsesværdige problemer, der vedvarer i Windows 10 tredjepartsapps. Mange af disse vil sandsynligvis blive rettet i de kommende uger, enten af ​​app-skaberne selv eller af Microsoft, der finder og retter grundårsagerne i Windows 10. Men de er værd at være opmærksom på, da Windows 10-vedtagelse fortsætter med at vokse.

Applikationer, der ikke er opmærksomme på høj DPI

Høj DPI-bevidsthed er sandsynligvis et af de mest vedvarende problemer fremover, da det påvirker mange ældre applikationer, og den eksisterende løsning på OS-niveau kun er delvis.

Apps, der ikke er designet til at drage fordel af Windows 'nye DPI-skalerings-API'er, ser sløret ud, når de køres på skærme med høj opløsning. Mange apps, der opdateres regelmæssigt, som Firefox eller Chrome, er allerede kompatible. Men apps skrevet i Windows 7-æraen vil sandsynligvis have dette problem.

Den eneste rigtige løsning er at erstatte disse apps med nyere builds, der ærer de skalerende API'er - forudsat at apps stadig udvikles. Alternativt kunne Microsoft komme med en bedre måde at skalere ældre apps på high-DPI-skærme, men indtil videre er der intet tegn på, at det sker.

Microsoft Office 2003 og tidligere

Må ikke grine - for mange mennesker, der bruger en tidligere version af Office, er der ofte ikke en tvingende grund til at opgradere. Microsofts officielle ord er, at Office 2007 og nyere er bekræftet for at være kompatible, mens ældre versioner "ikke er certificeret kompatible med Windows 10, men fungerer muligvis ved hjælp af kompatibilitetstilstand."

Bemærk: Dette ord "måske" gælder ikke kun for Office, men for tredjeparts tilføjelser i en Office-installation, hvoraf nogle meget vel kan være endnu ældre end Office 2003.

Adobe Creative Cloud og Creative Suite-produkter

Hvis du bruger en nyere version af Adobes Creative Cloud eller Creative Suite-produkt, vil det sandsynligvis være fuldt kompatibel med Windows 10. Men som med Microsoft Office har ikke - eller ønsker - den nyeste version. Derfor har mange Adobe Creative Suite-produkter i CS3-generationen kompatibilitetsproblemer.

En sandsynlig kilde til mange problemer med Adobe-applikationer er grafikkortdriveren. Mange Creative Suite-apps bruger GPU-acceleration, og nogle apps, der afhænger meget af den funktion (såsom Adobe Lightroom), vil opleve problemer efter opgradering til Windows 10. Opdatering af videodrivere efter en Windows 10-opgradering ser ud til at løse problemet.

En anden ting at huske på: Mange Adobe-produkt-plug-ins bruger muligvis også GPU-acceleration og er muligvis heller ikke fuldt Windows-kompatible.

Installatører, der kaster 'Fejl 1935'

Flere rapporter er dukket op om mennesker, der oplever en fejl 1935, når de installerer applikationer - nogle af dem Microsoft, nogle tredjeparter - der tilsyneladende er afhængige af omfordelbare biblioteker af den ene eller den anden art. MATLAB, et programmeringsmiljø til matematik og statistik, er et program, der ser ud til at have dette problem.

Nogle af disse problemer kan løses ved at starte installationsprogrammet til den krænkende applikation i kompatibilitetstilstand, men det garanterer ikke noget. Det ser ud til, at en mere permanent løsning skal leveres af Microsoft.

Antivirus- og slutpunktsbeskyttelse

De fleste nuværende antivirusprodukter har en opgradering tilgængelig til Windows 10. Men ikke alle den nuværende generation af gratis-til-brug-løsninger fungerer sammen med det nye operativsystem. Den aktuelle version af Bitdefender Antivirus Free Edition er for eksempel eksplicit ikke kompatibel med Windows 10. (Den installeres, men systemet bliver næsten ubrugeligt bagefter.)

Generelt skal du ikke antage, at et antivirusprodukt fra Windows 7 eller Windows 8 automatisk er kompatibelt med Windows 10. Den bedste metode er at afinstallere antivirusprodukter, inden du udfører en OS-opgradering på stedet, og geninstaller kun versioner, der er bekræftet for at være kompatible med Windows 10.

Enhver 16-bit apps, der kører på 64-bit Windows 10

Dette problem er en tilbageholdelse fra Windows 7 og 8, og der er sandsynligvis ingen rettelser i form af en opdatering. 16-bit applikationskompatibilitetsundersystemet er blevet fjernet i alle 64-bit versioner af Windows. Enhver, der kører ældre 16-bit Windows-apps - såsom brugerdefinerede applikationer, der er oprettet til internt brug - skal enten opgradere disse apps eller bruge 32-bit versionen af ​​Windows 10 til at køre dem.

En anden mulig løsning: Installer 64-bit Windows, men kør en 32-bit forekomst i en VM for at køre 16-bit apps og intet andet. For dem der kun har brug for at gøre dette midlertidigt, overvej at bruge de virtuelle computere, der er oprettet af Microsoft, til at køre ældre versioner af IE og deres ledsagende OS-revisioner. De er tidsbegrænset til 90 dage, men kan geninstalleres og genbruges, hvis det er nødvendigt.