Programmering

VKernel gør Capacity Modeler til et gratis alternativ til VMware CapacityIQ

VKernel er klar til at meddele, at de gør deres Capacity Modeler-software til VMware helt gratis indtil 31. december 2009.

Så hvad betyder det for dig? Enhver, der downloader VKernel Capacity Modeler mellem nu og slutningen af ​​året, modtager en gratis evigvarende licens til et ubegrænset antal CPU-stik. Virksomheden sagde, at det ikke ville opkræve ekstra omkostninger og sørgede for, at værktøjet var helt gratis for forbrugerne. Og ved at gøre dette påtager VKernal sig VMware i en David-and-Goliath-type throwdown lige midt i den virtuelle firkantede cirkel.

[VMware udgav CapacityIQ 1.0 til VMware ESX 3.x for at fjerne affald og miljøer i den rigtige størrelse | Lanamark ser ud over servervirtualiseringsanalyse og kapacitetsplanlægning ved at udvide sin software til at nå ud til skrivebordet Hold dig opdateret med de seneste virtualiseringsnyheder med 's virtualiserings nyhedsbrev. ]

"Vi går lige hos VMware på denne," sagde Kevin Conklin, VP for produktstyring og marketing hos VKernel. "VMware valgte at gå ind i dette rum for at konkurrere med os og andre som Veeam, Vizioncore, Hyper9 osv. De kunne have valgt at samarbejde med os og opbygge et dejligt ledelsesøkosystem, men i stedet ønsker de at gøre det selv og opkræve en præmie. "

Conklin sagde, at efter at have kigget på VMwares nye software, er deres holdning til VMware CapacityIQ, at det er et "rudimentært kapacitetsplanlægnings- og modelleringsværktøj", der starter ved $ 1.200 pr. Processor. Han tilføjede, "selvom VMware hævder, at det er et værktøj til optimering, højre dimensionering og affaldsfinding, kan vi ikke finde ud af, hvordan en it-administrator nemt kunne bruge CapacityIQ til at udføre disse opgaver."

På den anden side sagde virksomheden, at den gratis VKernel Capacity Modeler-software giver VMware-kunder muligheden for hurtigt at planlægge, simulere og validere hundreder af virkelige "hvad nu hvis" VM-implementerings- og ressourcetildelingsscenarier i en interaktiv sandkasse, før de går live i produktionsmiljøet. De ønsker at få produktet i folks hænder for at vise dem, hvad VKernel kan gøre.

Alex Bakman, grundlægger og administrerende direktør for VKernel forklarede: "Vi har udviklet VMware-styrings- og optimeringsløsninger i årevis og forstår, at brugerne har brug for mere seriøse løsninger som vores Capacity Analyzer og Optimization Pack."

Conklin sagde: "Vi ved med sikkerhed, at VMware sænker prisen på CapacityIQ i alle konkurrencedygtige bud med os lige nu for at matche vores priser. Vi forventer en stor negativ reaktion fra VMware, og det er godt. Hvis de beslutter at forbyde os på VMworld for at forstyrre æblevognen, vil vi se det som en gevinst, ”tilføjede han.

Husk, at i løbet af VMworld 2009 var Microsoft og Citrix i den modtagende ende af konkurrentklausulen, der findes i VMworlds sponsoreringskontrakt. Mens begge virksomheder fik lov til at have en tilstedeværelse og en stand på udstillingen, var de begrænset til et 10-til-10-fods rum og kunne ikke udstille nogen konkurrerende software inden for deres respektive boder. Måske forventer VKernel en lignende begrænsning for sig selv og dets teknologi i VMworld 2010. Eller måske er det netop denne udfordring, der vil fremkalde denne type svar.

Ud over at tilbyde sin modellerersoftware til VMware-kunder gratis, har VKernel en anden angrebsplan klar. Siden virksomheden først startede, har det været et VMware-eneste virtualiseringsstyringssoftwarefirma. Nu er VKernel imidlertid klar til at udvide sit supporttilbud til konkurrerende hypervisorplatforme som Microsoft Hyper-V og Citrix Xen.

"Hyper-V- og Xen-understøttelse har været på køreplanen i et stykke tid nu, så det er ikke en reaktion på CapacityIQ på nogen måde," sagde Conklin.

Men udefra kigger det ind, det ser ud til, at VMwares indtræden på dette marked måske har hjulpet med at tænde en brand under VKernel. Virksomheden erklærede planer om at udsende en betaudgivelse af Capacity Analyzer med Hyper-V-support engang i begyndelsen af ​​december.

Syge følelser som dette kan være præcis, hvad Citrix og Microsoft har brug for lige nu. Vi bliver nødt til at se og se, om disse og andre udbydere af virtualiseringsplatforme kan drage fordel af og fremme relationer med deres eget software-partnerøkosystem.

Du kan downloade VKernels gratis Capacity Modeler-software.

Denne historie, "VKernel gør Capacity Modeler til et gratis alternativ til VMware CapacityIQ", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den seneste udvikling inden for virtualisering på .com.