Programmering

Dice's Open Web skaber dossierer om IT-professionelle fra data om sociale netværk

Uanset om du er en aktiv jobsøgende eller ej, kan ansættelsesledere nu få adgang til et dossier, der beskriver din erhvervserfaring, arbejdshistorie, færdigheder, lidenskaber og interesser, bygget fra data hentet fra snesevis af sociale netværkssider. Oplysningerne bliver samlet af it-jobwebstedet Dices nye Open Web-service til rekrutterere, der gennemsøger omkring 50 sociale og professionelle netværk - inklusive Facebook, Twitter, Google+, Blogger, Quora, GitHub og Stack Overflow - og "milliarder af websider "at generere" super "profiler af potentielle jobkandidater.

Ligesom Facebooks nyligt afslørede grafsøgning skal Dice's Open Web tjene som en påmindelse om, at alt, hvad du sender online - en tirade mod en bestemt leverandørs produkt, en rant om en kollega eller chef, en off-color vittighed på en vens Facebook-væg - kunne dukke op på skærmen på jobansættelsen eller din virksomheds egen HR-repræsentant.

Det er ingen hemmelighed, at jobrekrutterere aggressivt udfører baggrundskontrol af kandidater ved hjælp af Google og andre værktøjer. Det kan dog være en tidskrævende indsats. ”Open Web gør det let ved at samle alle former for offentlig information om teknologikandidater på ét sted,” Scot Melland, administrerende direktør for Dice. "På få sekunder får arbejdsgivere unikke profiler, der giver både en forståelse af kandidaternes kvalifikationer og hvordan man henvender sig til teknikere på et mere personligt, direkte niveau."

Det faktum, at Open Web ikke kun trækker information om kandidaters erhvervserfaring, men også om deres "lidenskaber og interesser" gør det til "et alsidigt værktøj til at bedømme kulturel tilpasning", pr. Jobansætter Jeff Winter, der er fremhævet i terninger casestudie om, hvordan han brugte Open Web til at spore en kandidat til chefarkitekt / big data-jobåbning.

Men alt det, der gør værktøjet til en smule uhyggeligt og potentielt bekymrende for alle, der jobjages. Det er svært at vide, om et autogenereret dossier, der er bygget ud fra dine sociale netværksprofiler og -indlæg, vil skildre dig i et positivt eller smigrende lys.

Terning erkender subtilt, at tjenesten kan få potentielle jobkandidater til at føle sig urolige. "[Kandidaten] havde ikke en LinkedIn-profil, men han var aktiv på nogle sider samlet af Open Web," sagde Winter. "Han var overrasket over, at jeg kunne finde ham og måske lidt sur."

Heldigvis var den nævnte kandidat ikke så overrasket eller sur at afvise muligheden for at interviewe til stillingen.

Open Web er inkluderet i Dice Recruitment Packages uden ekstra beregning under beta-testen. I den nærmeste fremtid vil vi have et professionelt produkt, hvor individuelle teknologiprofessionelle vil kunne se deres Open Web-profil og forstå, hvordan ansættelsesledere ser deres digitale fodaftryk, ”fortalte en Dice-repræsentant.

Denne historie, "Dice's Open Web spawns dossiers about IT professionals from social networking data", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Få det første ord om, hvad de vigtige tekniske nyheder virkelig betyder med Tech Watch-bloggen. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.