Programmering

Hvad er så specielt ved Googles AngularJS

Googles Misko Hevery er medstifter af AngularJS, en populær JavaScript UI-ramme, der har set betydelig vækst på det seneste. Editor hos Large Paul Krill talte med Hevery om, hvad der får AngularJS til at kryds.

Oprindelsen til Angular

: Hvad er så specielt ved AngularJS? Hvorfor er der så stor interesse for det?

Hevery: Der er mange webrammer derude. Det unikke ved Angular er et par ting. Først og fremmest har vi afhængighedsinjektion, hvilket er meget unikt. Ingen andre har det. Men jeg tror, ​​at det, der virkelig rammer det for folk, er, at vi har denne idé om et direktiv. I stedet for at skrive alt inde i JavaScript og derefter have en masse skabeloner til at generere brugergrænsefladen, skriver du meget af det i HTML, og HTML styrer samling af applikationen. Det er lidt omvendt. Det er meget unikt. Ingen andre har denne særlige tilgang.

Gå dybere ind i vinkel

  • Kom godt i gang med Angular: Vejledningen
  • Hvad er nyt i Angular: Version 6 er her
  • Vinklet køreplan: Hvad er næste for Googles webramme

: Hvornår offentliggjorde du AngularJS første gang?

Hevery: Det startede, tror jeg, i 2009. Dengang var det bare en ting, at jeg startede med en af ​​mine venner. Vi ønskede at se, om vi kunne gøre det lettere for webdesignere - ikke nødvendigvis webudviklere, men webdesignere - at drysse lidt ekstra HTML i deres kode, så de kunne vende en statisk form til noget, de rent faktisk kunne sende i en e-mail. Ideen ville være, at du for eksempel kunne have en mor-og-pop-butik, der sælger pizza eller noget, måske kunne du have et simpelt ordresystem bare ved at tilføje en masse af disse tags, og de kunne sende en e-mail til serveren .

Vinkel defineret

: Hvad betyder "kantet"? Hvor fik du navnet Angular?

Hevery: Det er et godt spørgsmål. Faktisk blev det sammensat af min ven, som jeg begyndte at arbejde med. Hans navn er Adam Abrons, og han troede dybest set, at HTML har vinkelparenteser, så vinkelparenteser, Angular.

Hvad er kantet? HTML-forbedrede apps

: Jeg så AngularJS beskrevet som en ramme til opbygning af enkelte websider, men de er mere dynamiske end statiske. Er det stort set hvad det handler om?

Hevery: Ja. Det var begyndelsen. Hvad der skete bagefter er, at jeg arbejdede hos Google, og jeg arbejdede på et projekt, og jeg sagde: ”Ved du hvad? Denne vanvittige idé, jeg laver lidt i min fritid som en open source-ting, jeg vil vædde på, at dette rent faktisk kunne være nyttigt til opbygning af store webapplikationer, ikke kun for en lille tid, mor-og-pop slags ting." Google begyndte at være opmærksom og langsomt blev det mit fuldtidsjob at arbejde på denne ramme.

: Så kantet er HTML-forbedrede webapps? Hvordan forbedres det til webapps?

Hevery: Vi tager HTML, som er rigtig god til statiske dokumenter, og gennem dette koncept med direktiver tilføjer vi ny markering til HTML, der omdanner statisk indhold til dynamisk indhold. Derfor siger vi, at det er HTML-forstærkeren. Eller jeg vil gerne sige, det er, hvad en webbrowser ville have været, hvis den var designet til webapplikationer.

: Hvor kan AngularJS muligvis ikke passe godt?

Hevery: Det er et godt spørgsmål. Mange mennesker har overrasket mig, fordi jeg altid troede, at opbygning af spil ikke ville passe godt. Vinkel var beregnet til det formbaserede web. Du udfylder formularen, du ser en rapport om din aktieportefølje eller noget lignende. Og spil er noget meget, meget anderledes. Men folk overraskede mig, fordi de også fortsætter med at bygge spil med Angular. Virkelig, det søde sted er formrapporteringsbaseret udvikling, hvilket er hvad 80 procent af internettet er.

Hvor skal man bruge Angular

: Hvad er nogle af de mere berømte applikationer, der er bygget med AngularJS?

Hevery: Angularens natur er, at den oftest bruges til interne apps, fordi de for det meste er formdrevne. Men eksternt hos Google har vi et par apps, som vi er stolte af. Der er DoubleClick til annoncører. Vi har også YouTube Leanback, som faktisk også er tilgængelig på PlayStation. Du kan se YouTube på dit tv. Nogle dele af de administrative Google App Engine-konsoller er også skrevet ovenpå Angular.

: Hvordan udnytter Google AngularJS?

Hevery: Vi bruger det internt til mange af vores applikationer. En fordel er, at fordi du kan være mere produktiv med Angular, får folk at bygge flere værktøjer, og gennem værktøjer kan du være en mere effektiv virksomhed.