Programmering

Hvor går alle de gamle programmører hen?

Vi ved alle, at softwareudvikling er en ung mands spil. Mens hotshot unge kodere får fede rejser og forfremmelser til ledelsen, har ældre programmører det stadig sværere at finde arbejde. Ret?

I en nylig redaktionel beskrivelse beskriver Norman Matloff, professor i datalogi ved University of California, Davis, software engineering som en blindgyde i karrieren. "Mange programmører finder ud af, at deres beskæftigelsesegnethed begynder at falde i omkring 35 år," skriver Matloff.

[Også på: Neil McAllister afslører koders kulturens grimme underliv. | Få salvie råd om IT karriere og ledelse fra Bob Lewis i 's Advice Line blog og nyhedsbrev. | Hold øje med de vigtigste indsigter i applikationsudvikling med Developer Worlds nyhedsbrev. ]

Hvis dette var radio, er det her, hvor jeg skulle pege lyden af ​​nålen, der hoppede over pladen. Alder 35? Jeg troede, vi talte om ældre programmører. Siden hvornår er 35 år gammel?

"Statistikker viser, at de fleste softwareudviklere er ude af marken i en alder af 40," fortsætter Matloff, og her begynder mine øjenbryn virkelig at stige. Mest programmører? Som i de fleste af dem? Væk? (Matloff nægter at nævne, hvilke statistikker han læser.)

Hvis det er sandt, hvor går de hen? Er der nogle Island of Misfit Programmers, hvor vi sender de udbrændte, nedbrudte modeller for at udløbe yndefuldt uden for deres yngre brødres syne? Eller får de deres ejendomstilladelser? Åbne scrapbooking butikker? På en eller anden måde tvivler jeg på det.

Er himlen virkelig faldende?

For det første det anekdotiske bevis: Jeg kender en hel del mennesker, men jeg er i en alder, hvor næsten alle i min sociale cirkel har nået eller nærmer sig hurtigt 40. Dette inkluderer et antal softwareudviklere. Hvad siger det om mig, undrer jeg mig over, at hver eneste af mine programmerervenner også tilfældigvis er en statistisk outlier?

Udover statistik understøttes frygtindgydende redaktionelle som Matloffs normalt med et par valgcitater fra tech luminaries. Matloff citerer selv den tidligere Intel-administrerende direktør Craig Barrett som "halveringstiden for en ingeniør, software eller hardware er kun et par år." Desuden siger han, Mark Zuckerberg ... ja, men lad os ikke bekymre os om ham.

Selvom Gordon Moores bemærkninger fra hånden er blevet "love", vil jeg ikke give Craig Barrett det samme privilegium, bare fordi han engang havde samme titel. Pithy citater udgør ikke hård forskning. Så hvor går alle programmørerne hen? Jeg gætter her, men jeg har et par ideer.

Hunkering ned

Andre programmerere forfremmes uundgåeligt til ledelse. Jeg ved, du ruller dine øjne. "En karriere inden for softwareudvikling forbereder dig ikke nødvendigvis til at være en god leder," siger du. Gæt hvad? Heller ikke lederuddannelseskurser.

Copyright verticalshadows.com 2021