Programmering

Microsofts 13 værste fejltrin nogensinde

I årenes løb har Microsoft foretaget nogle utroligt gode træk, selvom de følte sig som fejl på det tidspunkt: mashing Word og Excel i Office; tilbyder Sabeer Bhatia og kohorterer 400 millioner dollars til en årig opstart; blanding af Windows 98 og NT til dannelse af Windows 2000; stikke en underlig israelsk bevægelsessensor på en spilboks; købe Skype for et ubevidst beløb. (Juryen er stadig ude på den sidste.)

Undervejs har Microsoft haft mere end sin rimelige andel af dårlige fejl; 2012 alene var blandt de mest tumultende år i Microsoft-historien, jeg kan huske. I år kan du vædde på, at Redmond vil gøre alt, hvad der er i sin magt for at bevise, at 2012 naysayers tager fejl. For at gøre dette skal Microsoft lære af følgende beskidte bagers dusin af sine mest dækbelastede beslutninger, dem der har haft de værste konsekvenser set fra en kundes synspunkt.

[Find ud af, hvor meget du ved om Windows med vores Windows IQ-test. | Bliv på toppen af ​​Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Microsoft fejltrin nr. 13: DOS 4.0

I juli 1988 frigav IBM og Microsoft IBM DOS 4.0, og hjulene faldt af med data-spiser bugs, ødelagte diske og forkert styret hukommelse. Fingre har peget lige siden. Microsofts side siger, at IBM afprøvede testen IBMs side siger, at Microsoft ikke burde have forventet, at IBM DOS 4.0 skulle arbejde på ikke-IBM-hardware.

IBM afsendte den delrettede IBM DOS 4.01 i september, men Microsoft tog to måneder til at sende den klart identificerede og differentierede MS-DOS 4.01. Mange mennesker, der købte nye computere i slutningen af ​​1988, insisterede på DOS 3.3, ikke 4.0 eller 4.01. Kunder vidste ikke, hvad de skulle lave med de nye versioner og holdt sig stort set fast med den djævel, de kendte, 3.3.

Microsoft fejltrin nr. 12: De onde søde Bob, Clippy og Rover

Symboliseret ved en stor gul klat med nørdet briller, står Microsoft Bob - kodenavnet "Utopia" - som den afgørende Microsoft-fiasko, som alle andre skal måles med. I en afvigelse fra den menubaserede grænseflade til Windows 95, der blev frigivet syv måneder efter Bob, lignede Microsoft Bobs hovedskærm en tegneserie-stue med grafiske links til en tekstbehandler, økonomiapplikation, kalender, Rolodex, checkhæfte og andre programmer. Klik på bedstefarens urskive og kalenderprogrammet dukkede op. Klik på konvolutten og e-mail-programmet sprang til liv - Bob skar en særlig aftale med MCI Mail, hvor en Bob-ejer for kun $ 5 pr. Måned kunne sende op til 15 e-mails om måneden, helt gratis.

Kunder kunne tilføje fliser, er, genveje til nye applikationer installeret på deres Bob-ified-computer, og genvejenes billeder vises i den fordybende Start-menu, øh, tegneserie-stue, inde i billedrammer eller forsendelseskasser. Stuen kunne tilpasses med forskellige farver, dekorationer og temaer. Stop mig, hvis dette lyder for velkendt.

Den selvstændige Bob selv lignede meget Bill Gates - i det mindste så meget som et smilende ansigt med briller kan ligne verdens største filantrop. Microsoft Bob blev leveret med tegneseriehjælpere med særprægede udseende og personligheder: Scuzz the Rat ("Kunne ikke bryde mig mindre om dig. Sjældent tilbyder hjælp."); en hund ved navn Rover ("Let at arbejde med, venlig og hjælpsom. Prøver at være din bedste ven."); Kaos katten; Graver ormen; Shelly skildpadden Java, den kaffesvigende dinosaur; og et halvt dusin mere.