Programmering

Ubuntu 15.10 gennemgår sammenfatning

Ubuntu 15.10: Er det værd at installere på dit system?

Ubuntu 15.10 har været ude i et stykke tid nu, og anmeldelserne er begyndt at komme ind fra forskellige sider. Men hvad siger kritikerne om Ubuntu 15.10? Er det værd at installere på dit system?

Jeg har inkluderet uddrag fra anmeldelser fra hele internettet nedenfor, der skal give dig en idé om, hvad Ubuntu 15.10 har at tilbyde, og om det er værd at opgradere til på dit Ubuntu-system.

Registerets gennemgang af Ubuntu 15.10

Scott Gilbertson hos The Register fandt ud af, at Ubuntu 15.10 ikke var særlig jordskærende:

Ubuntu 15.10, Wily Werewolf, fortsætter Canonicals nylige Ubuntu-tradition for at levere, ja, intet jordknusende. Der er nye rullepaneler, lånt fra GNOME, en mindre opdatering til Unity, som nu er i version 7.3.2, og en opdateret kerne med noget ny hardwaresupport.

... alligevel på grund af den manglende ændring er der ingen grund til faktisk at springe over 15.10. Opdateringerne er små nok til, at medmindre jeg tilfældigvis stirrede på rullebjælkerne, var det svært at fortælle det bortset fra 15.04 og kørte de to side om side i virtuelle maskiner.

Andre ændringer i 15.10 inkluderer en mindre version nummer bump for Unity, som nu er på 7.3.2. Unity har fået mange bugs rettet og får et par små, nye funktioner. De lokalt integrerede menuer - menulinjer i vinduetitlen - som ankom i tidligere udgivelser er nu også tilgængelige for ikke-fokuserede vinduer. Canonicals udgivelsesnotater siger også, at der har været "en række forbedringer af brugervenligheden til dashen." En velkommen forbedring i denne retning er evnen til at kontrollere forsinkelsen, inden Dash-menuen vises, når du trykker på Alt-tasten.

Ubuntu-familien kan være en rolig flok i efteråret, men der er stadig nok i vejen for mindre opdateringer, fejlrettelser, hastighedsforbedringer og applikationsopdateringer til at gøre Ubuntu 15.10 værd at opgradere. Det ødelægger måske ikke jorden, men det fungerer bare. Med Mir og Unity 8 lige rundt om hjørnet kan vi se tilbage på disse dage med små stille opdateringer med en følelse af nostalgi og misundelse.

Mere på The Register

Unixmen-gennemgangen af ​​Ubuntu 15.10

Chris Jones hos Unixmen advarede mod at forvente, at Ubuntu 15.10 var en revolutionerende udgivelse:

... læsere forventer konsekvent at læse om en revolutionerende ny udgivelse hver sjette måned. Hvis du forventer, at Ubuntu 15.10 er netop det, kan du måske klikke ud af denne anmeldelse lige nu. Det er vigtigt at præcisere, at dette ikke er noget negativt mod 15.10 som en frigivelse, men det er en vedligeholdelsesudgivelse og ikke en udgivelse, der foregiver at introducere en hel del ny software.

Den største ændring, du finder med Ubuntu 15.10, er, at kerneområdet er blevet opgraderet til Linux 4.2. Dette er længe forsinket for Ubuntu. Det føles som om det har været bagud på andre distributioner ved at holde fast ved 3.x-grenen af ​​Linux i hele 15.04-cyklussen.

LibreOffice er blevet opgraderet til 5.0.1.2, en vigtig opdatering for LibreOffice-brugere. Firefox på den version, vi testede, sidder ved 41.0.2. Når du læser dette, opdateres det sandsynligvis igen, og du kan se, at en nyere version bliver skubbet ud gennem Ubuntu Repositories.

Der er ikke noget nyt som sådan, og der er intet, vi virkelig kan sige, der vil ændre din mening fra sin forgænger, 15.04. Derfor anbefaler vi dig at opgradere enten af ​​vane og i henhold til din normale opgraderingsplan i stedet for af en bestemt nødvendighed for et specifikt element i denne udgivelse. Fordi der virkelig ikke er noget, der muligvis kan skelne det fra den ældre, men alligevel meget stabile 15.04-udgivelse. Men hvis du holder fast i 15.04 lidt længere, anbefaler vi, at du ser på at opgradere kernen til den nyeste 4.2-gren. Det er det værd.

Mere hos Unixmen

The Hectic Geek anmeldelse af Ubuntu 15.10

Gayan hos Hectic Geek bemærkede, at nogle brugere måske bare vil holde sig til Ubuntu 14.04 LTS et stykke tid længere:

Hvis du bruger Ubuntu 14.04 LTS, og hvis det fungerer godt for dig, er der virkelig ingen grund til at skifte til en ikke-LTS-udgivelse, især til 15.10. Bortset fra Shutdown-forsinkelsen overgik Ubuntu 14.04 LTS let Ubuntu 15.10, så du er god her!

Hvis du bruger Ubuntu 15.04, så er der til sammenligning, præstationsmæssigt, ingen store forskelle (godt bortset fra stigningen i hukommelsesforbruget). Og selv funktionsmæssigt kommer 15.10 kun med en eller to mindre ændringer. Så jeg kan ærligt talt ikke se nogen større modtagere, bortset fra at Ubuntu 15.04 når slutningen af ​​sine opdateringer i januar 2016, så på en måde er brugerne tvunget til at skifte inden for de næste to eller tre måneder.

Jeg ved ikke, om du kan se, men jeg er lidt tøvende her på grund af hele X.org-nedbruddet. Sikker på, at det hidtil er sket to gange og forhåbentlig (det er et stort 'håb'), hvis du ikke bruger Google Chrome eller Virtualbox, så vil du sandsynligvis være okay, men når det sker, med det kommer alvorlige konsekvenser.

Men alt dette skete i går, og i dag har jeg brugt Chrome & Virtualbox i Ubuntu 15.10 i et par timer nu og indtil videre så godt, ingen X.org eller andre nedbrud. Så jeg siger det meget. Som en sikkerhedsforanstaltning, især hvis du planlægger at bruge den i et produktionsmiljø og har lignende hardware (Intel HD 3000 Graphics), så råder jeg dig til at vente i en uge eller to og derefter opgradere eller reninstallere Ubuntu 15.10, og derefter straks installere de nyeste opdateringer fra Ubuntu-servere, så det forhåbentlig, hvis dette er et stort problem, måske er blevet behandlet.

Mere på Hectic Geek

OMG Ubuntus korte gennemgang af Ubuntu 15.10

Joey-Elijah Sneddon hos OMG Ubuntu anser Ubuntu 15.10 for at være en relativt tam opdatering for Canonical og dykker ned i alt det nye i denne udgivelse:

For en frigivelse opkaldt efter en skræmmende mytologisk væsen er Ubuntu 15.10 overraskende tam.

Der er ingen dramatiske transformationer, ingen knogler popper eller skjorte ripper og bestemt intet hår, der spire under fuldmånen. Faktisk er et nyt tapet og ændring i rullepanelens udseende omtrent lige så shapeshift-y, som denne varulv får.

Der er en ny kerne, velkomstfejlrettelser, forbedringer i anvendeligheden af ​​Unity desktop shell og en frisk, kødfuld servering af nye softwareopdateringer.

En bump til det meste af GNOME 3.16 høster også fordele. Du har nu adgang til flere af GNOMEs fremragende (og stadigt voksende) pakke med kerneapps plus muligheden for at bruge moderne GTK3-temaer som Arc. Det er en kombination af mindre kløe ridset; en frigivelse, der føles lige så selvsikker som den ser ud.

Mere på OMG Ubuntu

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.

Copyright verticalshadows.com 2021