Programmering

Hej Geode: Pivotal GemFire ​​er nu open source

Pivotal har frigjort sit løfte fra tidligere på året og har frigivet den distribuerede hukommelsesdatabase, der driver GemFire, en fremhævet del af Pivotals Big Data Suite Hadoop-produkt, som open source.

Det er endnu et skridt på Pivotals vej mod at opbygge en open source-base til sin Big Data Suite i stedet for at holde dem i en egen snor. Imidlertid ser Pivotal stadig måder, hvorpå det kunne tjene penge på sine Hadoop-produkter - selvom fremskridt inden for open source presser virksomheder med proprietære tilbud.

Pivotal annoncerede tilbage i februar, at de ville åbne hele Big Data Suite, som inkluderer GemFire, Greenplum-analysedatabasen og Hawq-dataforespørgselssystemet. Når det er sagt, vil GemFire ​​fortsat eksistere som et kommercielt projekt.

Pivotals plan er at tilbyde en kommerciel distribution af GemFire ​​med omkostningsfunktioner af interesse for virksomheder, såsom replikering mellem flere datacentre eller stream-behandlingsteknologi. Geode, det nye open source-projekt, der stammer fra GemFires kerneteknologi, vil blive tilbudt ASF (Apache Software Foundation) til inkubation. (Pivotal planlægger også at øge sit medlemskab i ASF.)

Publikum for hele spektret af GemFires funktioner består hovedsageligt af betalende virksomhedskunder, så Pivotal mister lidt på forhånd ved at gøre kernen i GemFire ​​til et open source-projekt. Men virksomheden er klart klar over, at dagens betalingsfunktion muligvis ikke fortsætter som morgendagens indtægtsstrøm.

Roman Shaposhnik, direktør for open source-strategi hos Pivotal, beskrev denne bevægelse som en "tvangsfunktion", der hjælper virksomheder med at vedtage open source-baserede produkter så meget som det tilskynder til yderligere innovation af proprietære produkter baseret på dem.

"Du har muligvis en dræberfunktion i dag," sagde han i en telefonsamtale, "men hvis størstedelen af ​​kernen i dit produkt faktisk kommer fra et open source-projekt, kan du garanteres, at dræberfunktionen bliver genimplementeret af open source-samfundet på et eller andet tidspunkt. "

Shaposhnik hævder også, at Pivotal "har mere lyst til" ægte open source-engagement, end man kunne finde andre steder i branchen - at konkurrere på produktniveau med rivaler, men stadig være gennemsigtig og forpligtet til open source-samarbejdsmodellen.

For et kontrasterende eksempel tilbød Shaposhnik Cloudera, hvor han tidligere arbejdede, og som han beskrev som "forsøger at være mere kontrollerende" med sine Hadoop-projekter. Han karakteriserede Clouderas Impala som "skrivebeskyttet open source, hvor virksomheden offentliggør kildekode på GitHub, men ikke rigtig inviterer til noget samarbejde om kildekoden."

Pivotal forsøger også at gøre sin holdning til open source klar ved hjælp af Open Data Platform, et initiativ til at skabe en fælles kerneversion af Hadoop, der kan genbruges af andre leverandører. Ikke alle - især Cloudera, men også andre - er med om dette projekt, hvilket betyder, at Pivotal kan finde mere direkte succes med open source ved at åbne og donere sine egne projekter over tid.

[En tidligere version af denne artikel identificerede forkert Fuel som et Cloudera-projekt.]