Programmering

Das Keyboard 5Q lyser for udviklere

Das Keyboard har gjort sig bemærket som producent af avancerede tastaturer til brugere med krævende standarder for, hvad de skriver på. Udviklere er et godt eksempel, og derfor regnes det nye Das Keyboard 5Q med en listepris på $ 249 som "det ultimative tastatur til udviklere, IT-ledere og overachievers."

"Ultimate" kan være hyperbole. Stadig er Das Keyboard 5Q veludviklet og behagelig, og dens software - som f.eks. Kan tænde op for at vise GitHub- eller StackOverflow-meddelelser - har mere end bare gimmick-værdi, selvom dets fulde potentiale endnu ikke er låst op.

Das-tastatur

Das Keyboard 5Q hardware

Das Keyboard 5Q er en del af "Q-serien" af Das Keyboard-tilbud, som alle deler et fælles sæt programmerings- og tilslutningsfunktioner. Software leveret med Q-tastaturer giver brugerne mulighed for at tilføje "applets" skrevet i JavaScript for at kontrollere tastaturets opførsel, hovedsageligt RGB-LED'erne under hver tast.

Dette gør det muligt for tastaturet at fungere som et "dashboard" med ordene fra Das Keyboard-grundlæggeren og skaberen Daniel Guermeur. Meddelelser med lav prioritet, som en afventende e-mail, kan vises ved hjælp af et nøglelys i stedet for en distraherende bakkeunderretning.

Selv uden softwaren er Das Keyboard 5Q tiltalende. Det giver et standard 104-tasters layout (105-tasters europæiske layouts er også tilgængelige), en lydstyrkeknap og et par multimedietaster. Du kan få adgang til yderligere funktioner ved at trykke på en speciel “Fn” -tast plus en anden tast.

For eksempel sender Fn + Esc et dvalesignal til værtscomputeren. Jeg kan godt lide dette arrangement end en dedikeret søvnknap, fordi tastekombinationen gør det langt sværere at sætte computeren i dvale ved et uheld. (Enhver hvis kat har gået over deres tastatur ved, at dette er en fare.)

Alle hovedtasterne benytter soft-touch mekaniske nøglekontakter. Jeg ejer et andet Das Keyboard-produkt, der bruger det populære Cherry MX Brown-nøgleswitch-system; afbryderne på Das Keyboard 5Q er Gamma Zulu-sorten. De har en mere støjsvag handling, men er lige så behagelige at skrive på.

Tastkontakterne på Das Keyboard 5Q er forsænket i forsiden af ​​tastaturet. For at give Das Keyboard 5Q en grundig rengøring, skal du enten lirke nøglehætterne af eller fjerne otte skruer for at åbne ansigtet. (Bemærk, at sidstnævnte mulighed annullerer garantien.) Derimod er et tastatur designet som Logitech G513, hvor nøglekontakterne sidder oven på tastaturets ansigt, meget lettere at rengøre.

De nøglehætter, der fulgte med Das Keyboard 5Q, bruger det, virksomheden kalder den "moderne" skrifttype, et vagt futuristisk skrifttype, som jeg undertiden har svært ved at læse. Virksomheden tilbyder et alternativt sæt "professionelle" nøglehætter til $ 29,99 og et gennemskinneligt, uletteret sæt til $ 49,99. Det sidste sæt er i tråd med Das Keyboards originale blanke tastatur.

Ud over tastelysene har Das Keyboard 5Q to miljølys, som også kan styres af software, i bunden af ​​hver side af tastaturet. Et soft-touch armlæn med magnetiske lås er også inkluderet, men i modsætning til nogle andre Das Keyboard-modeller er der ingen USB-porte på tastaturet.

Das Keyboard 5Q software

Softwaren til Das Keyboard 5Q giver dig mulighed for at konfigurere flere adfærdslag til tastaturets belysning. For det første kan du anvende et grundlæggende, færdigpakket belysningsskema på hele tastaturet - fx gør alting blåt. For det andet kan du tilpasse individuelle taster eller skår af taster til at bruge en anden farve eller til at bruge farve-cykling eller åndedrætseffekter. At vælge flere taster til en farve eller en effekt er lige så let som at tegne et markeringsrektangel på en grafik på tastaturet.

For det tredje kan du anvende dynamiske lyseffekter fra biblioteket med applets, der er tilgængelige til Q-serien. CPU-brugsprogrammet drejer for eksempel et brugervalgbart nøgleområde (som standard 0 til 9 tasterne) fra grønt til rødt afhængigt af niveauet for CPU-udnyttelse i systemet. Dette særlige eksempel er ret gimmicky, men andre er mere nyttige: mailalarmer, GitHub-underretninger, CircleCI og Travis CI bygger notifikationer, påmindelser om at tage træningspauser, Trello-alarmer og så videre.

Kun ca. 30 applets er tilgængelige lige nu, men applets er open source og skrevet i JavaScript, så alt tilgængeligt gennem NPM kan bruges til at opbygge dem. Dette inkluderer omfattende multi-trins API-integrationer som dem, der er tilgængelige via tjenester som IFTTT. Det er ikke svært at klone en eksisterende applet fra Das Keyboard GitHub-arkivet og ændre den, hvis du vil starte der.

Hvis du deaktiverer en given applet, skal farverne på de berørte taster vende tilbage til det, du tidligere har tildelt, selvom dette er noget, en applet skal håndtere eksplicit. Det gøres ikke automatisk.

Hvis det ikke er klart, hvilken applet der styrer et givet tastelys, kan du trykke på "Q-knappen" - lydstyrkeknappen - og trykke på den pågældende tast for at åbne et mini-vindue med detaljer fra den applet, der styrer den tast. Ved at trykke på Q-knappen i sig selv vises tastaturets softwarepakke.

Den svære del af at oprette nyttige applets kan være at finde ud af, hvilke meddelelser der fortjener at blive slået ned til intet andet end et statuslys. En passiv underretning, som afventende e-mail, er let. Men en tidsfølsom påmindelse, som for et møde, er sandsynligvis bedre tjent med en pop-up på skrivebordet.

Das Keyboard har foreløbige planer om at udvide Q-softwarens funktionalitet. Guermeur har sagt, at en ønsket funktion er en eller anden måde af nøgle-makro-system. Q-softwaren i sig selv er ikke open source, men dens API'er er fuldt dokumenterede.

Das Keyboard 5Q kombinerer top-of-the-line typing hardware med et spændende softwarevrid. Q-softwaren, der gør det muligt for nøglelamper at fordoble som meddelelser og alarmer, er stadig i de tidlige faser, og Q-applets er stadig få i antal, men ideen har meget løfte.