Programmering

Hackintosh vs. Macintosh: Vælg klogt

Hvis du overvejer at købe en computer fra Apple og vælge den billigste Mac Mini-linje, får du flere opgraderingsmuligheder i kassen. For 2.3GHz quad-core-versionen kan du for eksempel flytte op til 16 GB RAM-hukommelse til $ 300 eller dike standard 1TB-harddisken og opgradere til et zippier 256 GB solid-state-drev, igen til $ 300.

Nogle kunder er glade for at betale dette (at dømme efter Apples resultater for sent, mange er) og har alt bygget til virksomhedens kvalitets- og designstandarder under garanti. Men andre handler lidt rundt og opdager, at 16 GB ækvivalent RAM i øjeblikket kan købes for omkring $ 70 og en lignende SSD til omkring $ 200.

[For tip og værktøjer til styring af en virksomheds Mac-flåde, downloades den gratis "Business Mac" Deep Dive PDF-specialrapport i dag. | Se slideshow-rundvisning i Mac OS X Lion's top 20-funktioner, og test dine Apple-smarts med vores Apple IQ-test: Runde 2. | Hold dig informeret om vigtige Apple-teknologier med Technology: Apple nyhedsbrev. ]

Shopperne undrer sig måske også over det store antal grafikkort og andre komponenter, som Apple ikke tilbyder til enhver pris, og om der er en anden måde.

Nå, der er en måde: Hackintosh, en computer bygget af selvkøbte komponenter, der kører Apples OS X-operativsystem.

Apple meddelte først, at deres computere skiftede til Intel-baserede processorer i 2005, og hackerne kom i gang kort tid efter. Efter 10 år på PowerPC-arkitekturen, som aldrig tog fat i det almindelige pc-marked, kom Mac'er over til den mere almindelige x86-arkitektur, og det øjeblikkelige spørgsmål var indlysende. Kan Mac-operativsystemet narre til at køre på ikke-Apple-hardware?

Svaret var et klart ja, og der opstod hurtigt løsninger, men i de tidlige dage var det ofte en grov slog at få dem til at fungere, fyldt med nedbrud og yderst tekniske løsninger plus begrænset support til hardware.

Nu er tingene betydeligt lettere. Websteder som Tonymacx86 tilbyder gratis software til at installere OS plus kompatible drivere og detaljerede instruktioner fra udviklere, der ofte lurer på onlineforaene for at besvare spørgsmål. Andre websteder som Kakewalk tilbyder alt-i-en installationsværktøjer gratis, så længe der bruges kompatibel hardware.

Nogle sider indeholder detaljerede lister over computere fra andre producenter, der kan tvinges til at køre OS X og trin til installation. En række smukke og hjælpsomme online-guider, nogle med detaljerede indkøbslister til samling af avancerede maskiner, er også dukket op.

De hyperaktive udviklere på foraene betyder, at ny hardware eller versioner af OS X ofte understøttes meget hurtigt. I de seneste måneder var løsninger til at køre de nyeste bundkort fra Gigabyte og de nyeste Nvidia-grafikkort ofte tilgængelige kun dage efter, at hardwaren blev solgt.

Entusiaster vil pege på disse tendenser og de billige, men kraftfulde bygninger, der er tilgængelige online, samt de endeløse konfigurationer af avancerede maskiner, der kan samles til en brøkdel af, hvad det koster at købe fra Apple.

Men fremtidige Hackintoshers skal huske, at de bygger sådanne computere på egen risiko uden garanti eller hjælpelinje, og trin, der er overskredet i online-guiderne, kan føre til timevis af frustration.

Foraene er fyldt med desperate Hackintoshers gået galt og beder om hjælp fra de mere erfarne bygherrer. Et par nylige eksempler fra Tonymacs websted inkluderer "Efter installationen er fuldført, nu ikke i stand til at starte", "Grå skærm med roterende statushjul" og "Maskinen fortsætter med at genstarte: /"

Apples softwareopdateringer kan også forårsage problemer med arbejdssystemer og ofte udløse en ny bølge af angst blandt brugerne, mens de stræber efter at få alt til at fungere igen.

En anden potentiel afbrydelse er, at oprettelse af en Hackintosh kan sætte brugere på skyggefuld juridisk grund. Tidlige installationsmetoder, der involverede piratkopierede, modificerede kopier af OS X var i klar overtrædelse og er blevet erstattet af dem, der kræver, at brugerne køber software direkte fra Apple, så intet stjæles direkte, men det har ikke løst alle problemerne.

Apple vil have dig til at købe sin hardware sammen med sin software og giver mandat til dette i sine juridiske krav (som brugere skal acceptere, når de bruger Apples software). Som virksomheden siger i sin licensaftale for den nyeste version af OS X, Mountain Lion: "De tilskud, der er angivet i denne licens, tillader dig ikke, og du accepterer ikke at installere, bruge eller køre Apple-softwaren på enhver ikke- -Apple-branded computer eller for at gøre det muligt for andre at gøre det. "

Kort sagt kan brugere, der ønsker at køre OS X og spare penge på en kraftfuld maskine, eller bygge komponenter som grafikkort, der ikke tilbydes af virksomheden, måske overveje en Hackintosh. Til gengæld ofrer de nogle sene nætter, da de får alt til at fungere, og de vil sandsynligvis ende med en boxy computer, der er langt mindre smuk end et ægte Apple, som de bruger på måske tvivlsomme juridiske grunde.

De, der ønsker Apple-oplevelsen og ikke er teknisk tilbøjelige eller ikke har brug for avanceret hardware, har det bedre at betale præmien for virksomhedsbyggede produkter.