Programmering

Microsoft dræber OEM / System Builder og opgraderer udgaver af Windows

Forudsat at du har Windows XP eller 7 og vil have Windows 8.1 - på ingen måde en given - ville det være nødvendigt, at du flytter hurtigt og får Windows 8 OEM (aka System Builder) udgave, før Windows 8.1 kommer på gaden. Og hvis du altid har spekuleret på lovligheden / tilrådeligheden ved at bruge OEM-versionen af ​​Windows, har jeg nogle gode nyheder og nogle dårlige nyheder.

I går offentliggjorde Gregg Keizer en fremragende analyse af den nyligt annoncerede prisplan for Windows 8.1 og Windows 8.1 Pro. I en nøddeskal: Microsoft afslutter (endelig!) OEM- og opgraderingsudgaverne af Windows og vender tilbage til to enkle detail-SKU'er: Windows 8.1 og Windows 8.1 Pro. Efter år - måske et årti - med at vippe og væve gennem Windows-licensering med småt, er det som et frisk pust.

Den gode nyhed: Du behøver ikke bekymre dig om, hvorvidt du kvalificerer dig til OEM- og / eller opgraderingsversioner af Windows mere. Den dårlige nyhed: Den nye frihed bliver ikke billig.

I USA har Windows 8.1 en estimeret detailpris på $ 120, og Pro kører $ 200. Enkelt, hvis det er dyrt; Windows 8 Pro-opgraderingen sidste år løb $ 40 i de første tre måneder, inden de afregnede til de samme priser.

Opgradering fra Windows 8 til Windows 8.1 eller Win 8 Pro til Win 8.1 Pro er gratis - og det er en no-brainer. Hvilket giver anledning til en simpel observation: Hvis du vil have Windows 8.1, vil du måske få Windows 8 installeret nu og bruge den gratis opgradering.

Sådan fungerer det. Først skal du afgøre, om du kvalificerer dig til OEM-versionen af ​​Windows 8. Win8 har en ny (hellige bevarer os) mulighed kaldet Personal Use License i System Builder License. PDF-beskrivelsen af ​​PUL-SBL i Windows 8 Licensguide indeholder detaljer. For at downloade Windows 8 Licensguide skal du blive medlem af Microsoft Partner Network. For at blive medlem af Microsoft Partner Network skal du køre Internet Explorer og ... og ... åh, husk det.

Newegg har en enkel, forkortet beskrivelse af System Builder-licensen til Windows 8:

Der er to typer licenser til OEM / System Builder Windows 8-produktet: 1. OEM 2. Personlig brug. Produktet er det samme for begge, men efter installationen skal en af ​​de to licenser accepteres afhængigt af brugen. OEM-licensen tillader OEM at videresælge pc'en. Licensen til personlig brug er for personer, der bygger (og støtter) deres egne pc'er. Ingen af ​​dem kan overføres én gang på pc'en, men OEM-licensen tillader overførsel af hele pc'en til forskellige brugere.

Hvis du ikke er kvalificeret til OEM-prissætning, skal du kontrollere, om du er kvalificeret til opgraderingspriser. Microsofts Windows 8 detailopgraderingslicenser er gyldige til enhver pc, der i øjeblikket kører en ægte kopi af Windows 7, Vista eller XP.

Når du først ved, om du er kvalificeret til OEM-versionen af ​​Windows 8, eller hvis du skal installere (opgradering?) Detailversionen af ​​Windows 8, er det relativt let at shoppe. I øjeblikket tilbyder Amazon.com for eksempel Windows 8 Pro Upgrade (detailversion) til $ 78,75.

Hvis du køber og installerer den Windows 8 Pro-opgradering - der er ingen tidsbegrænsning for installationen - kan du opgradere til Windows 8.1 Pro gratis efter den 18. oktober for en besparelse på $ 120 og ændring. Det hele er helt lovligt, hvis du får det gjort snart.

Microsoft siger, at denne skift til SKU'er til en version kun til Windows 8.1 "giver mere fleksibilitet for kunder i specifikke tekniske scenarier og er svar på feedback, vi har modtaget. Det vil være lettere for de forbrugere, der ønsker at oprette pc'er fra bunden, kør Windows 8.1 i Virtual Machine (VM) miljøer eller kør Windows 8.1 på en anden harddiskpartition. "

Selvom alt dette helt sikkert er sandt, er det også rigtigt, at Microsofts opkrævning af den fulde top-of-the-line-pris for Windows 8.1, uanset om du bruger den til at opbygge en pc fra bunden, køre Win 8.1 i en VM, køre Win 8.1 på et sekund harddisk, eller brug Win 8.1 med Macs Boot Camp (som, formoder jeg, bliver mere og mere almindeligt). Lad det lyde som kvetching, det er det ikke. Microsofts licensering af Gordian Knots trodser beskrivelse. Det er rart at se en stor uflettet.

Windows 8.1 Pro Pack fungerer ligesom Windows 8 Pro Pack - hvis du køber Windows 8.1 og vil opgradere den til Windows 8.1 Pro, kan du købe Pro Pack (som inkluderer Media Center) til $ 100. Hvis du kun vil have Media Center, er det $ 10.

Du kan udføre en opgradering på plads fra Windows 7 til Windows 8.1 ifølge meddelelsen, men du bliver nødt til at geninstallere alle dine desktop-programmer, inklusive Microsoft Office. Dine filer kommer på tværs af intakte. Intet ord om indstillinger. Der er ingen muligheder for opgradering til XP eller Vista.

Den sidste linje i den officielle Microsoft-meddelelse får mig til at skrabe hovedet:

Mere om Windows 8.1 inklusive nye enheder og detailtilbud, da vi nærmer os den 18. oktober!

Er det muligt - bare muligt - at vi får vist en genindførelse af det gamle introduktionstilbud til Windows 8 $ 40?

Denne historie, "Microsoft dræber OEM / System Builder og opgraderer udgaver af Windows", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Få det første ord om, hvad de vigtige tekniske nyheder virkelig betyder med Tech Watch-bloggen. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.