Programmering

Mobiludvikling 101: Hvad du har brug for at vide

Smartphones og for nylig tabletter bliver i stigende grad den valgte computer for flere og flere mennesker, hvilket efterlader softwareudviklere vant til pc-størrelse applikationsgrænseflader til at kæmpe med et helt nyt perspektiv. Mens mange udviklere allerede har foretaget overgangen, skal andre komme med programmet.

På trods af opmærksomheden på mobiludvikling i de sidste to år mangler mange udviklere stadig det grundlæggende, når det kommer til at opbygge mobile applikationer, siger Anthony Fabbricino, udviklingsmarkedschef for Forum Nokia. Mange udviklere er bare vant til skrivebordet, forklarer han: "Der har de en masse skærm."

[Få hurtigere udvikling af mobilapps med vejledninger: Dori Smiths mobilvenlige HTML-tip, Neil McAllisters UI-tip til mobilwebsite og Peter Wayners undersøgelse af mulighederne for mobilappudvikling. | Hold øje med vigtige mobiludviklinger og indsigter via Twitter og med Mobile Edge-bloggen og mobiliser nyhedsbrevet. ]

Selvom det kan være let at lave en applikation, er det svært at konstruere en "god oplevelse," tilføjer Fabbricino. Faktisk betyder fremkomsten af ​​mobile enheder og deres mindre skærme nogle alvorlige justeringer i perspektiv. I stedet for at bygge til 8-til-13-tommer eller større pc-skærme kunne udviklere beskæftige sig med en 2-by-2-tommer Android-, iPhone- eller BlackBerry-skærm. "Hvad vi finder, især i smartphone-verdenen, er på grund af skærmstørrelsesbegrænsningen, hver pixel tæller til en vis grad," siger Tyler Lessard, vicepræsident for BlackBerrys globale alliancer og udviklerrelationer hos Research in Motion.

Selv iPads større skærm, der måler 7,3 x 9,5 tommer, skal overvejes forskelligt, fordi dens 1.024 x 768 pixel opløsning stadig er mindre end for de fleste stationære skærme. Udviklere skal også sørge for plads til mindre tastaturer, berøringsgrænseflader og batteriforbrug.

Eksperter på mobilarenaen, herunder leverandører og udviklere, har råd til udviklere, der navigerer i denne nye verden af ​​computere og dækker aspekter lige fra navigation til skærmstørrelse til hukommelsesforbrug. Mobile udviklere - især nye - skal være særlig opmærksomme på disse otte lektioner.

Mobile app dev lektion 1: Fokus på brugeroplevelse

Nokia, der har bygget smartphones baseret på Symbian-platformen og skifter til Windows Phone 7, tilbyder skabeloner til at hjælpe med at sætte ikoner på skærme. "[Ikonerne] skaleres til de forskellige skærmstørrelser," siger Fabbricino. Udviklere skal være interesserede i at integrere brugergrænsefladen og applikationslogikken samt være opmærksomme på, hvad en applikation forsøger at gøre. "Du vil ikke overbelaste oplysninger, overbelaste brugerinteraktioner."

Hos Callaway Digital Arts, der bygger multimedie-historiefortællingssoftware til Apples iPhone og iPad, tilpasses applikationer til de forskellige enheder, såsom at tilbyde indkøbslister på iPhone, som har tendens til at blive brugt i flere on-the-go indstillinger end iPad. "Vi skaber ikke bare en enkelt oplevelse på tværs af alle iOS-platforme," siger Nicholas Callaway, præsident for virksomheden. Callaway fokuserer på at optimere sine applikationer i rich media-rummet. "Det er en del af vores kunst: at vide, hvordan man leverer den rigeste UX [brugeroplevelse] og at skubbe grænserne for, hvad enhederne kan gøre, men stadig have dem til at være [anvendelige og pålidelige]."

Mobile app dev lektion 2: Håndter begrænsninger med hukommelse og båndbredde på forhånd

Selvom en typisk pc kan have 8 GB hukommelse, kan en smartphone muligvis kun have 128 MB, siger han. Således vil udviklere, der indlæser 100 billeder på en telefon, løbe tør for hukommelse. "Et hundrede billeder ville kræve, at du har en smartphone, der endnu ikke findes." Men der kan laves overnatningssteder: "I stedet for at have billeder i fuld opløsning er [udviklere] nødt til at have billeder med mindre opløsning," siger han.

Netværksforbindelse til smartphones og tablets har begrænsninger for download, siger de Icaza - datahætter, typisk. "Applikationsudvikleren burde virkelig ikke mætte netværksforbindelsen med tusindvis af anmodninger om billeder," siger Callaway. Bundlinjen: "Hukommelse og plads og batterilevetid er nogle af de parametre, inden for hvilke du skal udvikle alle dine apps."

Mobile app dev lektion 3: Vælg nøje mellem native og webudvikling

"Dette er noget [hvor] mange leverandører ser meget nøje på afvejningerne," siger RIMs Lessard. Webbaseret udvikling er ofte billigere og ikke så kompleks. "Afvejningen har dog en tendens til at være, at du muligvis ikke kan levere den slags oplevelse, som en bruger måtte forvente." For eksempel i webudvikling kan placeringsbaserede tjenester og berøringsgrænseflader kortvarige. Det er svært at opnå finkornet kontrol over berøringshændelser, når man laver webudvikling, bemærker han.

Mobile app dev lektion 4: Tænk over, hvordan du kan udnytte placeringen

Mobile app dev lektion 5: Stol på datasynkronisering på serversiden

Mobile app dev lektion 6: Design og kode til berøringsgrænseflader

Mobile app dev lektion 7: Bliv ikke for afhængig af hardwarepræstation

Mobile app dev lektion 8: Forvent at brugerne laver fejl

Denne historie, "Mobiludvikling 101: Hvad du har brug for at vide," blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den seneste udvikling inden for programmering og mobil teknologi på .com. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.

Copyright verticalshadows.com 2021