Programmering

Anmeldelse: VMware Workstation 12 får en glans til Windows 10

Tænk på VMware Workstation 12 som VMware Workstation 11, Service Pack 1. Den seneste punktudgivelse af det kommercielle virtualiseringsmiljø til stationære maskiner er bestemt trinvis, ændringerne tilføjer lidt ud over officiel support til den nyeste generation af hardware og de seneste revisioner af driften systemer, der skal køres enten som en VMware-gæst eller vært. Når det er sagt, er der lidt, man måske vil have fra en desktop virtualiseringsplatform, som Workstation ikke allerede leverer.

Den vigtigste nye tilføjelse er support til Windows 10 som vært og som gæst med integrationsfunktioner til begge scenarier. På gæstesiden fungerer Workstations funktioner til automatisk registrering og nem installation nu med Windows 10. Det betyder, at du kan pope ind på Windows 10-installationsdisken (eller ISO), Workstation genkender det nye operativsystem, når du starter en VM, og installationen fortsætter automatisk . Jeg prøvede dette med den nyeste Windows 10 ISO og en helt ny VM, og installationen var et par klik.

To andre VMware Workstation-funktioner er også blevet udvidet til også at omfatte Windows 10-understøttelse. Den første er Unity-tilstand, som gør det muligt for applikationer inden for en virtuel maskine at blive vist direkte på værtens skrivebord, som om de var native apps. Jeg var ikke i stand til at teste, om berøring eller bevægelser fra værts-OS blev sendt til gæst i Unity-tilstand (jeg mangler en berøringsskærm), men ellers opførte apps, der kørte via Unity, sig som forventet. Det inkluderer Windows Universal-apps og old-school, native Windows-apps.

Den anden udvidede funktion er muligheden for at migrere fysiske Windows 10-installationer til virtuelle computere. Der er tilsyneladende ikke noget andet ved processen til Windows 10 i modsætning til at migrere tidligere versioner af Windows. De eneste krav er at deaktivere brugerkontokontrol på den maskine, der skal migreres, og downloade det gratis VMware vCenter Converter Standalone-værktøj (som du kun behøver at gøre en gang for en given installation af VMware Workstation).

VMware har også opdateret listen over Linux-distributioner, der kører under Workstation 12; Ubuntu 15.04, Fedora 22, CentOS og RHEL 7.1 og Oracle Linux 7.1 understøttes alle officielt. Ny på denne liste er VMwares eget Project Photon, en afskåret Linux-distribution designet som en containerhost. Ligesom Windows 10 vil alle disse nye Linux-distroer køre på tidligere versioner af Workstation; Workstation 12 giver dig blot den beskedne fordel ved formelt at anerkende dem og måske komforten ved officiel support.

En anden ændring af Workstation 12 tilskyndet af nylige tendenser er understøttelse af 4K-skærme i applikationens brugergrænseflade samt understøttelse af flere skærme med forskellige DPI-indstillinger. Sidstnævnte lyder måske ikke som en vigtig tilføjelse, men det er praktisk, hvis din opsætning består af en hovedskærm med en høj prikhøjde og en eller flere hjælpeanlæg med lavere opløsning.

De fleste af de andre detaljer er UI-polsk - intet banebrydende, men praktisk. IPv6 fungerer nu for NAT-forbindelser mellem gæst OS'er og værten. Faner i VMwares overordnede brugergrænseflade kan rives i enkeltstående vinduer, à la browserfaner i Chrome. Lukning af værtsmaskinen får nu alle kørende virtuelle computere til automatisk at suspendere, med ringe indflydelse på systemets lukningstid.

Alt i alt bringer Workstation 12 en række gode, men beskedne forbedringer. Hvis du i øjeblikket bruger Workstation 10 eller Workstation 11, tilføjer Workstation 12 lidt for at retfærdiggøre $ 150-opgraderingen. Hvis du i øjeblikket ikke bruger en nyere version af Workstation og søger en bedre oplevelse end gratis VirtualBox giver, er Workstation 12 bestemt det mest performante, polerede og funktionsrige desktop virtualiseringsprodukt til rådighed. I $ 250 detailhandel er det også den dyreste.

ScorecardFunktioner (20%) Brugervenlighed (20%) Ydeevne (20%) Integrationer (20%) Dokumentation (10%) Værdi (10%) Samlet score
VMware Workstation 12 Pro9109999 9.2