Programmering

Hvad egentlig konvergeret netværk betyder

For et par år siden, hvis jeg havde sagt, at jeg kørte et "konvergeret netværk", antog du måske, at jeg lige havde installeret et skinnende nyt netværksbundet VoIP-telefonsystem. I dag har konvergens en helt anden betydning.

I konventionelle virksomhedsdatacentre er der mindst to netværk: et bygget på Ethernet, der giver brugerne adgang til deres applikationer på servere og et andet, ofte bygget på Fibre Channel, der gør det muligt for disse servere at få adgang til bjerge af data på et lagernetværk . Begge disse netværk er enorme kapitalinvesteringer med deres egen specialiserede hardware. De har meget forskellige styringsværktøjer og kræver helt forskellige færdigheder for at opbygge og vedligeholde.

Ville det ikke være mere omkostningseffektivt at have kun ét netværk? Det er løftet om konvergeret netværk: et meget skalerbart, højtydende netværk med ensartede styringsværktøjer, der kan håndtere både Ethernet- og lagertrafik.

Denne form for konvergens har været mulig med IP-baserede lagerprotokoller som iSCSI i nogen tid, men indtil for nylig har det aldrig været en særlig levedygtig løsning for store virksomheder. Først skyldtes dette, at 1Gbps Ethernet ikke kunne håndtere de belastninger, som virksomheder kaster på deres 4Gbps og 8Gbps Fibre Channel-baserede lagernetværk. Nu hvor de fleste store virksomheder har opgraderet til 10Gbps Ethernet, skulle du tro, at problemet havde løst sig selv - undtagen behovet for konvergens går ud over at have et rigtig hurtigt rør.

En af Fibre Channel's stærkeste egenskaber er, at det er en sikker leveringsprotokol - hvilket betyder, at i et sundt netværk går ingen Fibre Channel-ramme nogensinde tabt under transit. Ethernet blev aldrig designet til at fungere på denne måde. I stedet har Ethernet-netværk typisk været afhængige af Layer 3 og 4-protokollerne (såsom TCP / IP) for at genkende og tilpasse sig netværksbelastning og tab af pakke. Brug af disse protokoller på højt niveau til at implementere flowkontrol og fejlkorrektion er både kompliceret og dyrt set fra et latensperspektiv.

Selvom disse begrænsninger generelt er acceptable for de fleste netværksapplikationer, kan de stave katastrofe for et højtydende lagernetværk, der muligvis skubber titusinder og hundreder af tusinder af disktransaktioner pr. Sekund. For at lagring kunne udnytte Ethernet og høste fordelene ved at køre et netværk for at styre dem alle, måtte Ethernet vokse op. Og vokse op det har.

Mere end 50 af de største navne inden for netværk, servere og opbevaring har slået sig sammen for at bakke den Converged Enhanced Ethernet (CEE) standard. Denne standard tilføjer udvidelser til Ethernet, der gør det muligt at tilbyde den samme type politikstyret, tabsfri ydeevne, som Fibre Channel gør, uden at det kræver overhead af protokoller med højt lag. Disse udvidelser - undertiden benævnt "lossless Ethernet" - har gjort det muligt for Fibre Channel over Ethernet (FCoE) at blive en realitet.

Men FCoE er ikke den eneste måde at løse konvergenskonkurrensen på. Som tidligere nævnt, for "mindre end enorme" lagernetværk, er iSCSI vokset godt forbi sin ydmyge begyndelse som en netværksopbevaringsprotokol for små virksomheder. Med tilgængeligheden af ​​10 Gbps Ethernet og stadig mere intelligent hardware og software til at styre strømmen af ​​iSCSI-trafik, kan iSCSI være et meget effektivt og ofte meget billigere alternativ til FCoE.

Der er andre konvergensmuligheder. Tag Xsigos virtualiserede netværksplatform: I stedet for at være afhængig af en udvidet Ethernet-standard for at føre tabsfri opbevaring og netværkstrafik gennem det samme rør, bruger Xsigo netværk baseret på den højtydende InfiniBand-standard til at skovle både FC og generel netværkstrafik gennem de samme 20 Gbps eller 40Gbps rør. Det InfinBand-rør løber fra serveren til en I / O-direktør, der bryder den multifunktionelle båndbredde i native Ethernet- og native Fibre Channel-links.

Uanset hvilken standard du vælger, er netværkskonvergens en stor velsignelse. Uanset om det er at være i stand til dynamisk at skalere netværks- og lagerydelse gennem den samme grænseflade eller blot reducere antallet af kabler, du har brug for at holde styr på, er livet bedre i en konvergeret verden.

Denne artikel, "Hvad konvergeret netværk virkelig betyder," dukkede oprindeligt op på .com. Læs mere af Matt Prigges informationsoverbelastningsblog, og følg den seneste udvikling inden for opbevaring på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.