Programmering

Første kig: Microsofts API-mashup-værktøj til resten af ​​os

Ikke alle skyapplikationer skal være i cloud-skala. De er ofte enkle routing og skifte apps, der tager information fra en kilde, behandler det minimalt og derefter videresender det. Det var her værktøjer som IFTTT og Yahoo Pipes kom i spil, så du hurtigt kunne opbygge og dele informationsstrømme, der forbandt en tjeneste til en anden. Desværre er Yahoo Pipes blevet lukket ned, og IFTTT har koncentreret sig om enkle links til tingenes internet.

Det betyder, at der er plads på markedet for et nyt værktøj - et fokuseret på at arbejde med applikationer og tjenester og i stand til at håndtere mere komplekse kæder af operationer end IFTTTs basale input til en output-kortlægning. Du kunne oprette mikrotjenester på Node.js for at automatisere denne slags forbindelser mellem applikationer og mellem API'er, men det ville være overdreven. Det samme gælder Azure Logic Apps eller AWS Lambda.

Ved siden af ​​lanceringen af ​​sit nye visuelle udviklingsværktøj, PowerApps, afslørede Microsoft for nylig sit nye forbindelsesbaserede udviklingsværktøj, Flow. Ligesom IFTTT og Pipes er Flow designet til at hjælpe dig med hurtigt at tilslutte output og input for at opbygge applikationer, der udløses af en begivenhed på et input, og levere svar til en eller flere tjenester. Hvor IFTTT kunne scanne en strøm af tweets og gemme specifikt indhold i en fil, kan Flow tage et input og bruge det som grundlag for en mere kompleks informationsstrøm, spørge flere informationskilder og håndtere flere handlinger som et resultat.

Med indledende support til 12 tjenester (og mange flere API'er) er Microsoft Flow tydeligt designet til at automatisere, hvad der ellers ville være kedelige opgaver. Understøttede tjenester inkluderer Twitter, GitHub, Salesforce, Dropbox, Slack og Office 365, hvilket giver dig adgang til meget af Office-grafen. Ved hjælp af disse tjenester kan du for eksempel scanne Twitter på udkig efter omtale af et produkt og levere dem til en Slack-kanal for produktteamet, så teamet kan se, hvad deres brugere siger om deres produkt.

Ins og outs, hvis og derefter

Microsoft leverer et sæt på 63 indledende skabeloner, der håndterer en række opgaver, som alle også er klar til tilpasning. Rækken af ​​skabeloner spænder over kundeforholdsstyring, frasender underretninger og måder at styre dit online liv på, og bygge bro over mellemrummet mellem opbevaring, sociale medier, e-mail og andre cloudtjenester.

Jeg startede med at tilpasse en af ​​de grundlæggende skabeloner, tage tweets, jeg sendte, og arkivere dem i en CSV-fil på min personlige OneDrive. Det er relativt let at redigere et flow. Du præsenteres for nøgleelementerne i en skabelon i din browser som et grundlæggende flowdiagram, input øverst på en skærm, output i bunden. Du kan klikke på en blok for at åbne dens egenskaber. For eksempel finder du i en Twitter-blok en standard Twitter-forespørgsel.

En nøgleforskel mellem Flow og IFTTT er understøttelse af betingede. For eksempel, hvis en fil, du har brug for, ikke er til stede, kan din strøm oprette den og placere et indledende datasæt. Når den er på plads, tilføjer en alternativ sti nye data til filen. Flow tilbyder et meget grundlæggende sæt betingede operatører, men det er nok til at lade dig opbygge relativt komplekse applikationer. Du kan kæde input, forespørgsler og betingelser, hvilket hjælper dig med at kontrollere strømmen af ​​dit flow, fra input til dit valg af output.

Der er meget fleksibilitet i Flow. Når du går ned i at opbygge dine egne strømme i stedet for at bruge de medfølgende skabeloner, finder du ud af, at du er i stand til at bruge Swagger API-definitioner til hurtigt at tilslutte vilkårlige REST API'er til et flow. Du er også i stand til at oprette forbindelse til en HTTP-handling, en mulighed, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en webhook i et program som Slack eller arbejde med data sendt via en webformular eller via JSON. Det er en vigtig funktion, da den betyder, at du ikke er begrænset til standardsættet med kontroller.

Du er også i stand til at opbygge et flow i en PowerApps-app og give den sin egen brugergrænseflade. Fejlretning er let med rapporter for hver operation, der giver dig mulighed for at bore ned i hver blok, så du kan se, hvad der gik galt - og lige så vigtigt, hvad der gik rigtigt.

Kun starten

Resultatet er et kraftigt lille værktøj, der hurtigt kan ridse en kløe. Evnen til at nå ud til enhver API er vigtig, ligesom understøttelsen af ​​en række forskellige inputtyper. Microsoft har leveret tilstrækkelige ruter til Flow til, at du skal kunne finde en, der fungerer med dit valg af input - selvom de ikke er blandt de specifikke udløsere, som Flow definerer. Outputs er måske lidt mere begrænsede på dette tidspunkt. Jeg ville gerne have set bedre support til Office Graph og dens forskellige enheder, herunder flere dokumenttyper end Excel.

Nogle aspekter af Flow-udviklingsprocessen er stadig lidt buggy, især omkring dens OneDrive-integration. Jeg fandt det næsten umuligt at rulle gennem f.eks. En lang liste over mapper, og jeg var nødt til manuelt at indtaste den mappe, jeg havde til hensigt at bruge. På trods af disse begyndervanskeligheder udformes Flow pænt som en erstatning for de desværre mistede Yahoo Pipes, omend en designet til den API-verden, vi har i dag, snarere end blot HTTP, RSS og XML.

Flow er en service, der giver mening hurtigt, selv for ikke-programmerere. Det er let nok at komme i gang ved at tilpasse en skabelon, men når du først har bygget dine egne strømme, giver det grafiske layout af flow og programblokke hurtigt mening. Hvis du vil gå ud over skabelonerne og standardhandlingerne, skal du blive fortrolig med syntaksen for RESTful API'er. Flows support til Swagger API-beskrivelsessproget skal forenkle ting, i det mindste hvor websteder og tjenester tilbyder Swagger-definitioner.

Med værktøjer som Flow og PowerApps tjener Microsoft endelig et udviklerpublikum bestående af informationsarbejdere, der ønsker at løse små problemer. Flow er ikke et programmeringsværktøj til generelle formål, men det er ikke desto mindre både stærkt og fleksibelt. Flow er en påkørsel i en ny stil med applikationsudvikling, og det er en, som alle kan bruge.