Programmering

BlackBerry Q10 anmeldelse: Du vil enten elske det eller hader det

BlackBerry Q10 (til højre) ofrer skærmens fast ejendom på Z10 (til venstre) til et fysisk tastatur.

Da iPhone først kom ud for seks år siden, blev det bredt latterliggjort for ikke at have et fysisk tastatur, i modsætning til dengang dominerende BlackBerry. Et par år senere, da Android-smartphones først optrådte, havde flere fysiske tastaturer deres vigtigste iPhone-drabende funktion.

I dag styrer touch-tastaturer smartphone-verdenen. Selv blandt Android-enheder er Motorola Droid 4 og Photon Q de eneste rigtige muligheder, der er tilbage for fysiske tastaturelskere. Så hvorfor generer BlackBerry Q10, en BlackBerry Bold-lignende enhed med et fysisk tastatur, der kører virksomhedens nye, berøringsorienterede BlackBerry 10-operativsystem?

[BlackBerry Z10 anmeldelse: BlackBerry, som vi alle har ventet på. | Anmeldelse: HTC One er iPhones rigtige Android-rival. | Hold øje med de vigtigste mobiludviklinger og indsigter med 's Mobilize-nyhedsbrev. ]

BlackBerry-udøvelser, jeg har talt med, er sikre på, at efterspørgslen efter fysiske tastaturer på smartphones er enorm. Ser du, fysiske tastaturelskere har bare ligget og ventet og vinket for at undslippe den berøringsfri verden af ​​mobile enheder. Eller så går historien fortalt af David Smith, BlackBerrys forretningsadministrerende vicepræsident. Smith tror ikke kun på, at Q10 vil køre på denne bølge af frigjorte tastaturelskere, men at deres lidenskab vil begejstre andre folks helt tilfredse med berøring og derved øge vedtagelsen af ​​den berørings-eneste BlackBerry Z10, en god smartphone - den slags opsving, som BlackBerry har brug for at vende sine svigtende formuer.

Hvis ønsker var fisk, ville ingen sulte. Men jeg formoder, at BlackBerry-drømmere bliver sultne. Q10 vil helt sikkert appellere til tastaturpurister, men ingen andre. Jeg tror, ​​at antallet af mennesker, der kigger efter det gamle typiske fysiske tastatur, er lidt større end antallet af mennesker, der kigger efter skrivemaskiner - et par gamle timere, der er for stive til at tilpasse sig eller for nostalgiske til at komme videre.

En intuitiv sammensmeltning af berøring og type

BlackBerry Q10 undgår den akavethed. Ja, du skal bruge berøringsskærmen til at bekræfte mange muligheder og trykke på knapper til det, du indtaster på det fysiske tastatur, men BlackBerry har gjort et godt stykke arbejde for at begrænse tastaturet til tekstindtastning (der er ingen navigationskontroller, som Bold 9900 havde ); dets forhold til berøringsskærmens kontroller er i det væsentlige ikke anderledes end mellem en berøringsenheds skærmtastatur og resten af ​​berøringsskærmens kontrol.

Du kan starte nogle handlinger fra tastaturet, som tastaturpurister kan lide. For eksempel åbner søgningslinjen ved at skrive på appskærmen, og apps og handlinger, der svarer til det, du skriver, vises (skriv "tw", og Twitter-appen og Send en Tweet-handling vises). Det svarer til, hvordan Windows 8 lader dig starte handlinger ved at skrive fra startskærmen, og det fungerer ligesom BlackBerry Z10s søgefunktion.

Tastaturets følelse er meget skarp og sikker, når du trykker på tasterne, og jeg formoder, at tastaturelskere vil være tilfredse med følelsen og lydhørheden. Tasterne er ret læselige, ligesom enhedens Alt-nøgleindstillinger (såsom numeriske taster) - en god ændring fra de ofte uleselige taster på andre enheds fysiske tastaturer.

Men jeg oplevede problemer, da jeg skiftede fra det fysiske tastatur til berøringsskærmen. Skærmen reagerede ofte ikke på mine tryk for at vælge tekst, placere markøren i tekst eller aktivere et tekstfelt, så jeg kunne indtaste eller indsætte tekst. Jeg oplevede de samme udvælgelsesproblemer i BlackBerry Z10, men ikke de to andre problemer, så måske er de specifikke for min Q10-lånerenhed, ikke for Q10 generelt. Bare sørg for at teste sådanne interaktioner grundigt selv, mens du stadig kan returnere enheden.

Lad os blive fysiske: Q10's akilleshæl

For det første er det svært at bruge enhånds. Når du holder BlackBerry Q10 i den ene hånd, skal du orientere din tommelfinger mod midten af ​​berøringsskærmen for at kunne bruge den effektivt. Men så er tastaturet for lavt til let at nå, især til taster på den modsatte side. Tyngdepunktet er også slukket, så det er svært at trykke på tasterne med tillid, da enheden hopper tilbage, mens du skriver. Som et resultat vokser skrivning meget langsomt og unøjagtigt.

Du skal bruge to hænder til at skrive med BlackBerry Q10. Du kan holde det i den ene hånd og skrive med pegefingeren på den anden, men det er ikke så hurtigt eller så let som den metode, jeg formoder, at de fleste ældre BlackBerry-brugere allerede bruger: Hold den med begge hænder og skriv med tommelfingrene.

I denne retning er tommelfingrene placeret godt til at skrive på det fysiske tastatur, men kan også nå op til skærmen for berøringshandlinger. Det kan forklare, hvorfor nøglenes kamme, som hjælper med at styre dine fingre, synes designet til dobbelt tommelfinger-typing; når du holder Q10 på andre måder, er de mindre effektive til at lede dine fingre eller tommelfingre til de rigtige pletter.

At skulle betjene BlackBerry Q10 med begge hænder gør det sværere at bruge i visse situationer, som når man står i offentlig transport eller når man bærer en genstand i den anden hånd. Selv når du går, er det lidt vanskeligt at bruge BlackBerry Q10. Derimod fungerer iPhones og de fleste andre smartphones - Samsung Galaxy Note II er en undtagelse på grund af sin enorme størrelse - fungerer godt, når de betjenes med den ene hånd, så de er lidt mere effektive til brug, når du virkelig er på gå.

Tastaturets faste placering betyder også, at BlackBerry Q10-skærmen er lille: 3,1 tommer i diameter med en opløsning på 720 x 720 pixel. Du kan ikke betjene Q10 i liggende retning, som du kan med en all-touch-enhed.

Da Q10's skærm er firkantet, hjælper det ikke at løse problemet med lille skærm ved at rotere det, mens andre smartphones med fysiske tastaturer har dybere skærme, der giver et bredere visningsområde, der er velegnet til videoer og websider, når de roteres.

Bundlinjen er, at enhver, der bruger en ikke-BlackBerry-smartphone hurtigt vil hade den lille, fleksible skærm. Det er simpelthen for lille til at være nyttigt til de fleste aktiviteter, man gør på en smartphone. Du ender med enten for lidt plads til at fungere på skærmen eller i tilfælde af websider umuligt små emner, som du ikke kan læse eller interagere med. Glem alt om at besøge websider eller bruge apps til videoredigering, billedredigering, redigering af lysbilledshow, tekstformatering, spilafspilning eller de tusindvis af opgaver, en iPhone eller Android-smartphone kan håndtere.

Selv grundlæggende websider og kommunikationsorienterede apps kan være svære at bruge i betragtning af hvor lidt du kan se ad gangen, og hvor lille tekst er. Jeg taler om e-mail, Twitter, Facebook og lignende. Den lille, ikke-roterbare skærm henviser i det væsentlige Q10 til at være en sms-enhed (BlackBerry Messenger, Twitter, e-mail osv.) - ikke en rigtig smartphone. Hvis alt hvad du vil gøre er at kommunikere via tekst og læse meget grundlæggende info som sportsresultater, overskrifter eller aktietal, er Q10 fint - men hvorfor begrænse dig selv eller betale fulde datahastigheder for en delmængde af anvendelser?

Udnytte styrkerne i BlackBerry Z10

Q10 leverer disse tre BlackBerry 10 OS-funktioner meget pænt på trods af den meget forskellige skærmstørrelse og brugen af ​​det fysiske tastatur.

I slutningen af ​​dagen begrænser Q10s fysiske tastatur dets anvendelighed til en delmængde af, hvad der er muligt på Z10. Selvom du er en diehard tastaturpurist, bør du overveje at begrænse dig selv til det fysiske tastatur. Du mister for meget, og de fleste mennesker har opdaget, at de efter en uge eller to kan tilpasse sig skærmtastaturet. Der er en grund, der kun berører enheder, der tegner sig for næsten 100 procent af smartphonesalget.

BlackBerry Q10 koster $ 580 $ uden kontrakt fra AT&T, T-Mobile og Verizon Wireless; AT&T og Verizon tilbyder det for $ 200 i bytte for en to-årig kontrakt. (AT & T-modellen forventes at blive sendt den 18. juni; de andre luftfartsselskaber tilbyder det nu. Sprint planlægger at tilbyde Q10 senere i sommer.)

Q10 leveres med 32 GB internt lager og har en MiniHDMI-port ud over den sædvanlige MicroUSB-port. Bagdækslet er aftageligt, så du kan udskifte batteriet eller bruge en batterislæde med højere kapacitet. Og det har et 8-megapixel-kamera i god kvalitet med grundlæggende billedindstillinger og anstændige retoucherings- og redigeringsfunktioner.

Lad ikke nostalgi for 1990'ernes mobilform eller din egen stædighed få dig til at gå glip af, hvad en smartphone virkelig kan gøre. Men hvis du bare vil have en messaging-enhed, skal du gå efter BlackBerry Q10 - det er godt til det.

Denne artikel, "BlackBerry Q10 anmeldelse: Du vil enten elske det eller hader det", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den seneste udvikling inden for mobil computing, læs Galen Grumans Mobile Edge-blog på .com, følg Galens mobile overvejelser på Twitter og følg på Twitter.

Scorecard Forretningsforbindelse (20.0%) Anvendelighed (15.0%) Sikkerhed og ledelse (20.0%) Web- og internetstøtte (20.0%) Applikationsstøtte (15.0%) Hardware (10.0%) Samlet score (100%)
BlackBerry Q108.06.09.08.06.07.0 7.5

Copyright verticalshadows.com 2021