Programmering

Node.js 15 debuterer understøttelse af HTTP / 3-transport

Node.js 15.0.0, den seneste version af den hændelsesdrevne JavaScript-runtime, der nu har konkurrence fra Deno-runtime, blev frigivet den 20. oktober med en eksperimentel transportprotokol til HTTP / 3 og den nyeste version af NPM-pakkehåndteringen.

Node.js 15.0.0, der kan downloades fra Nodejs.org, erstatter Node.js 14 som den "aktuelle" frigivelseslinje, med Node.js forfremmet til LTS-status (langvarig support) senere på denne måned. Node.js 15, som en ulige nummerfrigivelse, promoveres ikke til LTS-status.

Node.js har på det seneste været udsat for kritik fra en usandsynlig kilde - Node.js-skaberen Ryan Dahl, der siden har oprettet Deno for at løse Node.js-mangler, han har citeret, såsom sikkerhed. Men udviklerne bag Node.js forbliver engagerede i deres platform.

”Node.js-projektet og den tekniske styringsgruppe har ikke en officiel holdning til Deno,” sagde Bethany Griggs, frigivelsesmanageren for Node.js 15. “Min personlige mening er, at det at have andre runtime-implementeringer som Deno hjælper med at skabe innovation fremad samlet, ”tilføjede hun. "Jeg tror, ​​der er plads til, at de kan eksistere sammen."

Node.js 15.0.0 dækker en lang række områder med funktioner, herunder:

  • QUIC, en UDP-transportprotokol, der er den underliggende transportprotokol for HTTP / 3. Support til QUIC er nu eksperimentel. QUIC har indbygget sikkerhed med TLS 1.3, flowkontrol, fejlkorrektion, forbindelsesmigrering og multiplexing.
  • Standardtilstand for uhåndteret afvisning er blevet ændret til kaste fra advare. Ikaste tilstand, hvis en uhåndteret afvisning krogen ikke er indstillet, den uhåndteret afvisning er rejst som en ufanget undtagelse. Node.js-deltager IBM sagde, at forbedringer af ikke-håndterede afvisninger giver en mere strømlinet visning af disse afvisninger for at gøre det lettere at finde og debugge eventuelle problemer.
  • NPM 7.0.0, den nyeste version af JavaScript-pakkehåndteringen.
  • N-API 7, som bringer yderligere metoder til at arbejde med array-buffere. Dette blev allerede portporteret til Node.js 14.x-linjen.
  • En eksperimentel implementering af Abortkontrol, en global hjælpeklasse til signalering af annullering i udvalgte Promises-baserede API'er, baseret på AbortController web API.

Node.js-teamet bemærkede også, at Node.js 10 når status som udrangeret 21. april og rådede brugerne til at planlægge opgraderinger. De har offentliggjort et dokument med tekniske værdier, der skal vejlede den videre udvikling af platformen.