Programmering

Anmeldelse: WAMP-stakke til webudviklere

Der er to steder, hvor jeg laver softwareudvikling til internettet. Den første er "derude" på webserveren, som jeg betaler mit månedlige hostinggebyr for. Det andet er "herinde" lige på mit eget skrivebord, hvor jeg har en enkeltstående webudviklingsstak, der kører side om side med alt andet.

En stand-alone Web stack er en selvstændig måde at køre de nødvendige komponenter til en webapplikation uden at kræve en separat maskine eller webkonto, som begge typisk betyder ekstra dollars. Udviklere kan prototype et projekt lokalt på en sådan stak og derefter distribuere resultaterne til en live fjernserver - eller endda konvertere den lokale stak til en live server, hvis de er så tilbøjelige og stakken er designet til produktionsbrug. Hvis du er en nybegynder webprogrammerer, er en lokal stak en praktisk måde at lære ind og ud af programmering til internettet i et kontrolleret miljø.

[Få dine hjemmesider hurtigere med HTML5 i dag ved hjælp af teknikkerne i HTML5 Deep Dive PDF, hvordan man rapporterer. | Bliv ope i skyen med Cloud Computing Report-nyhedsbrevet. ]

Linux-brugere har den fordel, at Web-stakken er en naturlig del af deres miljø, da Linux-distributioner ikke er så stiv opdelt i "desktop" og "server" -udgaver som Windows er - undtagen i den forstand, som komponenter er installeret af Standard. Windows-brugere skal dog installere hele stakken fra bunden. Den gode nyhed er, at alle de stykker, de har brug for - Apache, MySQL, PHP osv. - er tilgængelige i Windows-udgaver.

I denne artikel gennemgår jeg fem miljøer - AMPPS, BitNami WAMPStack, Microsoft Web Platform Installer, XAMPP og WampServer - du kan bruge til at oprette en lokal webudviklingsserver på en Windows-boks. Disse stakke indeholder alle de ovennævnte komponenter (hvor IIS og SQL Server Express træder i stedet for Apache og MySQL i Microsofts tilbud) installeret fra en enkelt eksekverbar eller .MSI-pakke, så hvert stykke behøver ikke at blive downloadet, installeret og konfigureret separat. Disse webserverstakke indeholder også styringsværktøjer til hver enkelt komponent og for stakken som helhed, så du sidder ikke fast med den ekstra byrde ved at skulle styre det hele manuelt. Og de er alle gratis til download.

En ting, der er tydeligt ved at have set på disse stakke: De er bestemt ikke skabt lige. De kan være bygget af de samme komponenter (de ville næppe være nyttige, hvis de ikke var det!), Men hvordan disse komponenter styres og implementeres, gør en stor forskel. Stakke med automatisk tilpasning (AMPPS, Web Platform Installer) er langt nemmere, især når du vil bruge mere af din opmærksomhed på at arbejde med stakken end faktisk at konfigurere den.

For det andet skal du ikke antage, at disse stakke er produktionsklare. Nogle leveres i en låst tilstand og tjener kun forbindelser til den lokale vært, men der er ingen garanti for stakken som oprettet er sat sammen for at betjene live trafik. Andre stakke leveres med tomme MySQL-adgangskoder eller andre større sikkerhedsudeladelser, der skal løses, så de er tydeligvis ikke beregnet til produktionsbrug. Udvikle lokalt; distribuere eksternt.

Endelig betyder forskellene i implementeringsformer mellem hver af disse stakke, at der er en stak til næsten ethvert behov, applikationstype eller arbejdsvaner. PHP-hoveder kan køre WampServer af hensyn til de integrerede fejlfindingsværktøjer. Microsofties har Web Platform Installer og WebMatrix. Valgene er dine.

Scorecard Funktioner (30.0%) Opsætning (15.0%) Brugervenlighed (30.0%) Værdi (10.0%) Udvidelse (15.0%) Samlet score (100%)
AMPPS 1.79.09.09.010.010.0 9.3
BitNami WAMPStack 5.3.107.08.07.07.07.0 7.2
Microsoft Web Platform Installer 3.09.08.08.08.09.0 8.5
XAMPP 1.7.7 (1.8 beta)8.09.08.08.05.0 7.7
WampServer 2.29.08.09.09.05.0 8.3