Programmering

VMware sælger Shavlik patch management til LANDesk

I stedet for at være på anskaffelsessiden af ​​et købsprogram ser det ud til, at VMware har vendt bordene og sælger nu teknologier.

Tidligere på måneden meddelte virtualiseringsgiganten, at den havde solgt sin Protect-serie af patch- og asset management-software købt gennem købet af Shavlik Technologies tilbage i maj 2011. VMware aflæssede denne produktlinje til LANDesk, en udbyder af IT-styring, sikkerhed, mobilitet og tjenester, der ejes af private equity-investeringsselskabet Thoma Bravo, LLC.

[Også på: Piston Cloud afslører virksomheden OpenStack 2.0 | Tidligere VMware CEO Maritz som leder nye EMC og VMware spin-off | Spor de nyeste tendenser inden for virtualisering i 's Virtualiseringsrapport nyhedsbrev. ]

VMware og Shavlik har en lang historie, der går tilbage til 2006, hvor de to virksomheder først indgik partnerskab. Dengang var VMware på udkig efter en måde at hjælpe med at give sin kommende Virtual Infrastructure 3.1-udgivelse en bedre måde at administrere programrettelser på sine ESX-værtsservere og dens gæstoperativsystemer. De to arbejdede tæt sammen for at oprette et nyt VirtualCenter-modul kaldet Update Manager, et modul til at give virtuelle administratorer muligheden for at beslutte, hvilke patches der skulle installeres på deres Microsoft Windows-gæstesystemer og identificere, hvilke patches der var nødvendige for Red Hat Enterprise Linux.

I 2009 kom virksomhederne sammen igen for at oprette den gratis webbaserede Go-tjeneste, som VMware forhåndsvisning i august 2009 og leverede den følgende januar. VMware Go lod brugerne virtualisere deres servere med et par enkle museklik og gav en let rampe til virksomheder, der er nye inden for virtualisering. Den gratis tjeneste arbejdede for at bringe VMware ESXi hypervisorer under styring og leverede grundlæggende ydeevne og ressourcehåndtering til VM'erne.

På tidspunktet for den oprindelige overtagelsesmeddelelse sagde VMware, at de to virksomheder ville bygge på disse fælles succeser og fortsætte med at levere managementtjenester til små til mellemstore virksomheder, herunder centraliserede it-managementtjenester, forenklet implementering og automatisering og automatiseret it-management.

Spol frem til april 2013, og VMware siger nu farvel til Shavlik. Men VMware undskylder ikke dem, der stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor virksomheden brugte penge på at erhverve Shavlik kun for at vende om og sælge dem. Der er en grund til denne afgang. Ifølge Ramin Sayar, vicepræsident og general manager for cloudinfrastruktur og -styring hos VMware, kortlægges salget til VMwares strategi for at udføre mod de tre hovedprioriteter: det softwaredefinerede datacenter, hybridskyen og slutbrugercomputering.

"Som en del af vores bestræbelser på at fokusere på disse områder kom vi til den konklusion, at aktiv- og patch management som et selvstændigt tilbud bedst kunne leveres af en partner som LANDesk," sagde Sayar. "Det var vigtigt for VMware at finde en køber, der ville være et godt hjem for Protect-kunder, og vi mener, at LANDesk passer perfekt. Ved overgangen til Shavlik Protect-produktfamilien til LANDesk er vi overbeviste om, at kunderne vil være i gode hænder med problemfri produktsupport og yderligere teknologiinnovation. "