Programmering

Amazon har nu sin egen version af Java: Corretto

Med sin Corretto 8 Java-build forbereder Amazon Web Services sin egen gratis distribution af standard Java med langvarig support, hvilket giver Java-brugere et potentielt alternativ til Oracles eget Java Development Kit (JDK).

Open source Corretto-distributionen af ​​OpenJDK er i øjeblikket i beta. Det er multiplatform og kan implementeres i skyen, lokaler og på en brugers lokale computer. Licenseret under Gnu Public License Version 2, Corretto er designet som en drop-in erstatning for alle Java SE (Standard Edition) distributioner, medmindre brugere bruger funktioner, der ikke er inkluderet i OpenJDK.

Amazon fremhæver forsikringer om gratis, langsigtet support til Corretto, i modsætning til Oracles betalte support for virksomheder at bruge Java SE. Amazon lover sikkerhedsopdateringer distribueret gratis til Corretto 8 indtil mindst juni 2023 med kvartalsvise opdateringer. Bortset fra sikkerhedsopdateringer dækker programrettelser præstationsforbedringer, planlægning af skraldopsamling, overvågning og forebyggelse af situationer, der ikke er hukommelse. Rapportering og styring af trusler vil også være dækket af programrettelserne.

Corretto 8 leverer i øjeblikket funktionerne i 2014's OpenJDK version 8 (ikke den nuværende OpenJDK 11), mens Oracle's JDK er blevet opdateret flere gange siden. Den fremtidige Corretto 11-version understøtter OpenJDK 11's funktioner inden april 2019, siger Amazon. Det har også til hensigt, at Corretto bliver standard OpenJDK-variant på Amazon Linux 2 næste år.

Corretto 8 beta er tilgængelig til Amazon Linux 2, Microsoft Windows, MacOS og Docker-billeder. En produktionsversion er planlagt inden foråret 2019 med tilføjelse af support til Ubuntu Linux og Red Hat Enterprise Linux.

Når Corretto-binære filer installeres på en vært og påberåbes til at køre applikationer, vil eksisterende kommandolinjemuligheder fortsætte med at arbejde. Amazon har kørt Java Technology Compatibility Kit (TCK) på Corretto-udgivelser for at sikre Java SE-kompatibilitet.

Hvor downloades Corretto 8 beta

Du kan downloade Corretto 8 beta fra projektets websted.