Programmering

Jaws tager en bid af implementeringen af ​​AWS Lambda-appen

Ny open source programmeringsramme Jaws hævder, at den kan bruges til at oprette "serverløse applikationer" på Amazon AWS Lambda - applikationer, der består af lidt mere end kodestykker, der er knyttet til API'er, uden nogen formel serverinfrastruktur.

Afsløret under en breakout-session på AWS Re: Invent, Jaws er hjernebarnet til udvikleren Austen Collins og DoApp-ingeniøren Ryan Pendergast. Jaws distribuerer eksisterende Node.js- eller Java 8-kode til AWS Lambda via en kommandolinjegrænseflade, og den pålægger de anvendte lambdas en fælles struktur og automatiseringsmetode.

I et slide-deck, der blev offentliggjort med breakout-sessionen, detaljerede Collins og Pendergast Jaws 'i et serverløst design, hvor mange af funktionerne normalt håndteres af en enkeltstående server delegeret til AWS-værktøjer. I stedet for at spinne en fuldblæst server til at håndtere anmodninger fra Internettet kan Jaws-apps bruge AWS API Gateway som en frontend.

Kæber kan også udnytte eksisterende Amazon-ressourcer til implementering og styring i stedet for at forsøge at levere lignende funktioner fra bunden. Dette skyldes til dels, at Gateway og Lambda automatisk håndterer hastighedsbegrænsning og skalering samt tilgængeligheden af ​​logning og metrics i AWS-platformen. Men Jaws udnytter også CloudFormation-skabeloner til at implementere ressourcer, så igen specificeres mulighederne gennem en mekanisme, der er kendt for AWS-brugere.

Kæber hjælper også med omkostningerne. Matematikken for et 16.000-anmodning per dag-scenario fungerer til 5 cent om dagen for en Lambda-app mod $ 2,97 hver dag for to EC2-tilfælde, der betales et år i forvejen. Implementering med "så lidt devops som muligt", som rammens skabere udtrykker det, er dens egen fordel, da en Jaws-bruger ikke behøver at vedligeholde en server eller administrere containerinfrastruktur.

En mulig bekymring med Jaws afspejler faktisk mere i AWS selv. Da AWS - Lambda, Gateway og alt - er proprietær, kan applikationsindlåsninger skyldes at opbygge Lambda-centrerede apps med Jaws. Når det er sagt, er Jaws MIT-licenseret, og Amazons tjenester er blandt de bedst forståede og mest efterlignede (på API-niveau) i virksomheden.

Kæber er stadig i en tidlig og protean tilstand, med den sidste opgradering til 1.3, der bryder kompatibilitet med tidligere versioner til bestemte funktioner. Et produktvejkort beskriver de nuværende og fremtidige (1.4-målrettede) rettelser, hvor teamet koncentrerer sig om emner som en bedre arbejdsgang til CloudFormations og ændringer til REST API, når det vender tilbage fra Re: Invent.