Programmering

Hvorfor folk hader Vista

Du hører sjældent om et nyt operativsystem, der får folk til at gå i panik. Men it-konsulent Scott Pam siger, at det er præcis, hvad hans små forretningsklienter gør, når de installerer Windows Vista på nye pc'er og kører smack i kompatibilitets- eller brugbarhedsblokeringer.

Pams klienter er ikke alene: Siden lanceringen af ​​sit andragende drev den 14. januar for at bede Microsoft om at fortsætte med at sælge nye XP-licenser på ubestemt tid sammen med sine Vista-licenser, har mere end 75.000 mennesker underskrevet. Og hundreder af mennesker har kommenteret - mange med vild, undertiden uudskrivelig lidenskab. "Lige nu har jeg en bærbar computer med crap Vista, og jeg nedgraderer til XP, fordi Vista stinker," læser en sådan kommentar.

Hvor kommer al vitriolen fra?

[Få det store billede af Windows XP's forestående død, fra brugerreaktioner til licensimplikationer - og underskriver "Save XP" andragendet]

IT-ledere og analytikere antyder en række årsager, nogle baseret på irrationel frygt og andre baseret på rationelle reaktioner på forstyrrende ændringer.

Følelsesmæssige effekter

Microsofts overivrige tidsplan for udskiftning af XP med Vista har forværret modstanden mod ændringer, sagde Michael Silver, forskningsdirektør hos Gartner. Virksomheden havde oprindeligt planlagt at ophøre med XP-salget den 31. december 2007, kun 11 måneder efter, at Vista blev gjort tilgængeligt for forbrugerne, og 14 måneder efter, at det blev gjort tilgængeligt for virksomheder. Datoen for salg af nye licenser er nu 30. juni.

I praksis sluttede XPs forbrugertilgængelighed for mange brugere endnu hurtigere - kun seks måneder efter Vista's frigivelse - da butiksfacadehandlere som Best Buy og Circuit City og de fleste computerproducenters websteder stoppede med at sælge XP-udstyrede computere i juli 2007. Typisk Microsoft har givet kunderne to år til at foretage en sådan overgang, bemærkede Silver.

Burton Groups udøvende strateg Ken Anderson foreslog, at den stærke følelsesmæssige identifikation med XP repræsenterede et grundlæggende skift i, hvordan folk, inklusive it-personale, nu tænker på operativsystemer. De er blevet en velkendt forlængelse af, hvad vi gør, og hvordan vi arbejder, og derfor ikke noget, vi ofte vil ændre. ”Når teknologien bliver en del af dig, vil du ikke have folk til at rode med det,” sagde han.

Anderson sammenlignede reaktionen med XPs forestående død ved det, der skete i 1980'erne, da Coca-Cola erstattede sin klassiske cola-formel med New Coke, hvilket forårsagede massive protester fra kunder, der ikke havde nogen grund til at ændre, hvad de drak. Protesterne tvang virksomheden til at bringe tilbage det, vi nu kalder Coke Classic. "XP er kommet til det punkt at være Coke Classic," sagde han, hvor Vista spillede rollen som New Coke.

Jo længere jo bedre

Kondensatorproducenten Kemet så en lignende ho-hum-reaktion fra de fleste af sine medarbejdere, siger Jeff Padgett, den globale infrastrukturforvalter. Og af samme grund: Brugere har ringe direkte interaktion med operativsystemet. Men personalet skubbede tilbage på Office 2007, hvis båndgrænseflade er en afvigelse fra de tidligere versioner. De gjorde oprør i den grad, at Padgett har forsinket implementeringen af ​​Office 2007 og muligvis slet ikke installerer det.

Tilbage på Englewood hospitalet hørte Wilhelm anti-Vista-mumling fra mennesker i administrationsafdelingen, der arbejder tættere sammen med operativsystemet selv for filhåndtering og så videre. Og hos Kemet klagede en anden gruppe praktiske brugere over skiftet til Vista, bemærkede Padgett: "De mennesker, der led mest, var ingeniører og it-folk."

Fænomenet med praktiske brugere, der er mest modstandsdygtige, forklarer, hvorfor så mange brugere og konsulenter i små virksomheder har reageret så stærkt mod Vista, bemærkede Gartners Silver.

Omvendt er de, der er begejstrede for den nyeste teknologi, tendens til at være Vista-entusiaster, sagde David Fritzke, it-direktør hos YMCA Milwaukee, som har tilføjet Vista til sin arbejdsstyrke, når de køber nye computere. ”Nogle brugere købte Vista til hjemmet og ønskede det hurtigere på arbejdspladsen, end vi oprindeligt havde planlagt at implementere det,” sagde han. Fritzke fandt også, at yngre brugere lettere tilpassede sig Vista.

På jagt efter ROI

Det handler om grundlæggende cost-benefit-analyse, siger Gartners Silver. I de fleste virksomheder tilbyder Vista kun få overbevisende fordele for brugerne, mens de introducerer udfordringer. Omkostningerne ved forandring er for høje til den opfattede fordel. For eksempel klager brugerne ofte over Vistas konstante nag over mulige systemtrusler, over applikationer, der ikke længere kører, eller om filer, der ser ud til at være "tabt", fordi de er flyttet til nye steder af OS, sagde Silver.

"Det er virkelig svært at overbevise nogen om at gå til et produkt, der ikke er helt så stabilt eller så i stand som det, de allerede bruger," bemærkede Silver - og så bliver de frustrerede og vrede. Mens it-ledere og analytikere sætter pris på nogle ændringer i Vista, har disse forbedringer ikke en umiddelbar, åbenbar fordel for brugerne. "Vista's fordele handler ikke om brugerne," tilsluttede Collegiate Housing Services 'Evans.

Opgraderinger fra Microsofts fortid har også farvet forventningerne, sagde Silver. Brugere har tendens til at huske den ligefremgående overgang fra Windows 2000 til XP, selvom det teknisk set var en "mindre" opgradering, sagde han. (Silver bemærkede også, at XP indtil XP Service Pack 2 havde sin egen andel af kompatibilitets- og sikkerhedsfejl, der irriterede brugerne, noget der mest glemte med SP2's frigivelse.)

Og mens stien fra Windows 95 og 98 til Windows XP var mere støjende, var fordelene tydelige nok på hvert trin til, at de fleste kunder med glæde kunne foretage opgraderingsinvesteringen, sagde Silver.

Nogle brugere har besluttet at springe Vista helt over og i stedet vente på Windows 7, hvis udgivelsesdato er rapporteret som hvor som helst mellem 2009 og 2011 "Hvorfor skyde dig selv i foden to gange? Windows 7 vil være ud næste år. Jeg venter indtil da "sagde en læser. Hvis Windows 7 ankommer før snarere end senere - eller hvis en mirakuløs Vista-servicepakke adresserer alle de store indvendinger på én gang - så vil oprøret over opgradering til Vista hurtigt falme ind i den tåge fortid fra andre Windows-opgraderings snafus.

Copyright verticalshadows.com 2021