Programmering

Tintri VMstore anmeldelse: Hurtig som flash, billig som disk

Verden af ​​opbevaring befinder sig i en væsentlig omvæltning, da den stigende overkommelige pris for flash og virtualiseringen allestedsnærværende udløser nye og innovative tilgange til back-end-lagringsarrayet. Blandt de nye lagerfirmaer i spidsen for denne revolution er Tintri, hvis grundlæggere kom ud af virksomheder som VMware og Data Domain. Tintris VMstore-apparat kombinerer flash, disk, inline deduplikering og anden softwaremagi for at give omkostningseffektiv, højtydende lagerplads specielt til virtuelle maskiner.

Jeg testede Tintri VMstore i et VMware-miljø, men fra og med Tintri OS 3.0 og 3.1 (som henholdsvis ankom i august og november) understøtter VMstore også Red Hat Enterprise Virtualization og Microsoft Windows Hyper-V. Derudover bringer version 3.1 nye muligheder for katastrofegendannelse gennem tæt integration med VMwares Site Recovery Manager, kryptering til data i hvile og support til PowerShell-scripting.

ReplicateVM og CloneVM er to Tintri-funktioner, der implementerer funktioner, der også findes inden for VMware-domænet. (ReplicateVM er ikke en del af basisproduktet og kræver en ekstra licens.) Forskellen er, at disse funktioner udnytter Tintri-arkitekturen til at udføre replikations- og kloningsopgaverne med maksimal effektivitet. CloneVM har evnen til at oprette kloner fra aktuelle eller tidligere snapshots såvel som på et eksternt sted. Tilsvarende tilføjer SnapVM et antal funktioner til snapshot-processen med muligheden for at skalere op til 128 snapshots pr. VM og tusinder pr. Datalager.

Tintri arkitektur

Kernen i Tintri-designet er fokus på den virtuelle maskine snarere end volumener eller LUN'er (logiske enhedsnumre), som genstand for lagerstyring. Ledelsesopgaver fungerer direkte på virtuelle diske, mens overvågning udføres på VM-niveau. Dette gør VMstore bemærkelsesværdigt enkel at installere og administrere. Det andet nøgleelement i Tintri-arkitekturen er virksomhedens patenterede "flash first" -design, som indebærer at skrive alt for at blinke og forsøge at holde varme data der, så alle læsninger også kommer fra flash-niveauet.

På det højeste niveau er en protokoladministrator, der sporer al I / O til VMstore på en per-VM og per-vDisk-basis. Disse oplysninger bruges derefter til at levere servicekvalitet til individuelle virtuelle computere. Dette gør det muligt at køre blandede ydelser på samme datalager, mens du leverer den nødvendige ydelse til hver enkelt. Tintri OS anvender specifikke præstationsforbedringer som at prioritere en VM's adgang til en VMware-swap-disk for at undgå præstationshits, når grænserne for virtuel hukommelse overskrides.

Tintri bruger billigere MLC-flash for at få den bedste pris pr. Gigabyte mulig flashlager. Dette kræver en mere robust skrivealgoritme til at overvinde nogle af de iboende problemer med flash (og endnu mere udtalt i MLC end den dyrere SLC), herunder skriveforstærkning forårsaget af forskellen mellem størrelsen på typiske datablokke skrevet til disken og størrelsen på sletningsblokke på enheden. Andre flashspecifikke optimeringer inkluderer effektiv slidudjævning og affaldsindsamling for at opretholde en balance mellem ledig plads og læse, skrive og slette cyklusser. Alle data, der er skrevet til flash, bruger en integreret datakomprimering og deduplikationsproces til den mest effektive brug af det, der bliver skrevet til disken.

VMstore T800-serien

Tintris nyeste hardwaretilbud har alle et modelnummer i T800-serien og leverer tre forskellige kapacitetsniveauer. Den store forskel mellem modellerne er i mængden af ​​rå lagerplads tilgængelig i både flash og spindisk. Alle tre modeller opretholder et omtrentligt forhold mellem ti og et mellem harddiskens kapacitet i forhold til flash. Dette er typisk blandt hybridsystemer. For eksempel bruger både Microsoft og VMware det samme forhold, når de anbefaler systemkonfigurationer til henholdsvis deres Storage Server- og Virtual SAN-produkter.

Hvert Tintri-apparat består af en to-node-server med CPU'er og hukommelse i virksomhedsklasse. Begge noder har adgang til den underliggende lagerhardware og fungerer i en aktiv standby-konfiguration. Data lagres på disken ved hjælp af et logstruktureret filsystem, hvilket betyder, at VMstore ikke bruger hardwarebaseret RAID. (I stedet leveres RAID6 af Tintri OS.) Tintri er ikke et konvergeret system, idet du faktisk ikke kører nogen VM'er direkte på Tintri-apparatet.

På softwaresiden kører Tintri OS en meget optimeret Linux-kerne med et antal open source-komponenter. Nøglen til optimering af VM-ydelse ligger i at analysere I / O-trafikken til hvert datalager og identificere eventuelle problemer med ydeevnen. Tintri-systemet tilbyder dyb instrumentering og endda en autodiagnostisk funktion, der sender data tilbage til et centralt sted, hvor yderligere analyse kan udføres. Med disse data kan Tintri få øje på potentielle problemer - høj IOPS, høj latenstid, truende overtegning - og anbefale løsninger til sine kunder, før skaden er udført.

Mange funktioner inklusive replikering og dataflytning håndteres internt af Tintri OS. Opgaver såsom kloning af en VM udføres uden nogen mærkbar netværkstrafik. Dette kan opnås enten via Tintri-styringsgrænsefladen eller via VMware vCenter ved hjælp af VAAI (VMware API'er til Array Integration) -funktionalitet. For yderligere datasikkerhed kan du købe en VMstore med selvkrypterende diske. Disse diske bruger AES-256 bit kryptering og påvirker ikke ydeevne eller kapacitet. Tintri tilbyder også en softwaretilføjelse til kryptering af data i hvile, der fungerer sammen med ReplicateVM.

Administration af VMstore

Enkelhed er navnet på spillet, når det kommer til at styre et Tintri-apparat. Mens et simpelt instrumentbræt giver administratorer et overblik over systemets generelle helbred, kommer den hemmelige sauce til al styring af et Tintri-apparat i form af REST API'er. Således er administrationsplatformen agnostisk med hensyn til virtualiseringsplatform, da enhver løsning skal gå gennem REST API for at gøre, hvad den skal gøre. VMstore leverer også et rigt sæt funktioner, der er tilgængelige til automatisering ved hjælp af dit foretrukne scriptværktøj. I Linux-verdenen er det valgte script-sprog Python, mens du til en Windows-baseret implementering bruger PowerShell.

Tintri-ressourcer kan også administreres fra VMware vCenter. Figur 1 viser vSphere Web Client med Tintri-præstationsgrafer og information vist. Fra denne visning kan du hurtigt forstå den samlede ydeevne sammen med indvirkningen af ​​individuelle virtuelle computere på systemet. En Tintri-indstilling under fanen Administrer giver dig mulighed for at indtaste legitimationsoplysninger til VMstore og vCenter Server samt konfigurere og overvåge standard snapshotplaner.

VMstore-ydeevne

Til min test fik jeg fjernadgang til Tintri Lightning Lab med tre Dell PowerEdge R270-servere, der spillede rollen som vSphere-værter, hver med 128 GB hukommelse og to Intel E5-2620-CPU'er. Hvert PowerEdge-system havde mindst en 10GbE-netværksforbindelse til forskellige Tintri VMstores. Laboratoriet omfattede et VMstore T880, et VMstore T620 og to VMstore T540-systemer (se figur 2). Som i min gennemgang af VMwares Virtual SAN brugte jeg virtuelt VMware I / O Analyzer-apparat til at simulere forskellige arbejdsbelastninger.

Jeg brugte den samme Max IOPS-arbejdsbyrde til at undersøge virkningen af ​​flere virtuelle computere og flere værter på VMstore-ydeevnen. En enkelt vært med fire virtuelle computere var i gennemsnit lidt mindre end 30.000 IOPS i alt, mens den samme vært med otte virtuelle maskiner flyttede antallet op til omkring 35.000 IOPS. At flytte til to værter med fire VM'er hver bumpede antallet til en smule genert på 64.000 IOPS. Tre værter med fire virtuelle maskiner skubbede det samlede antal til højre ved 75.000 IOPS. Alle disse tests blev udført på den nyeste T880-vært. Lignende tests på T620 resulterede i noget lavere tal.

Priser for VMstore T820 starter ved $ 74.000 og inkluderer 1,5 TB flash-lager og 20 TB rå diskplads. Den lavere ende VMstore T820 leveres med 1 GB netværk, mens de to avancerede modeller leveres med 10 GB netværkskort. Listeprisen for VMstore T850 med 5,3 TB flash og 52 TB rå diskplads er $ 160.000. Listepris for den førende VMstore T880 med 8,8 TB flash og 78 TB rå disk er $ 260.000.

I den nederste ende repræsenterer VMstore T820 en væsentlig værdi for organisationer, der ønsker at forbedre effektiviteten af ​​deres VM-lager. Mens den samlede rålagring til VMstore T820 måske ikke lyder som meget, kan den effektive lagring efter komprimering og deduplicering være så meget som tre til fem gange råkapaciteten.

Tintris flash-first, VM-orienterede tilgang til datacenterlagring har produceret et højtydende lagerprodukt, der ikke kun holder omkostningerne i tråd med traditionelle disklagringsarrays, men kræver et minimum af indsats for at installere og administrere. Tintris dybe overvågning giver mulighed for at spore systemets ydeevne og identificere eventuelle problemer, der opstår ved at overtegne den tilgængelige flash. Den enkle tilføjelse af noder opskaler både ydeevne og total lagring på en problemfri måde. Tilføjelsen af ​​support til Microsoft og Red Hat virtualisering bringer en ny dimension af fleksibilitet til denne produktlinje og udvider den potentielle kundebase.

ScorecardTilgængelighed (20%) Interoperabilitet (10%) Ledelse (20%) Ydeevne (20%) Skalerbarhed (20%) Værdi (10%) Samlet score
Tintri VMstore T800-serien9999109 9.2