Programmering

Marimba lancerer nyt Castanet med et mindre Java-centreret fokus

23. juni 1998 - Meddelelsen i dag om, at Marimba Inc. vil frigive den næste version af sin Castanet-suite, repræsenterer et nyt skub for virksomheden, der bevæger sig væk fra sin Java-centrerede tilgang, ifølge Marimba Chief Technology Officer Arthur van Hoff, i et interview her i dag.

"Du kan ikke være religiøs om det," sagde van Hoff om Java. "Hvis du er religiøs over for det, vil du ikke bygge produkter, som kunderne ønsker."

Castanet 3.0 giver virksomhedsbrugere mulighed for at kontrollere applikationer inden for eller uden for system firewalls og distribuere applikationer skrevet i Visual Basic, C ++ og Java over ethvert netværk. På grund af denne måned koster den nye version US0.000. Teknologien bag Castanet kaldes almindeligvis skubbe, men Marimba foretrækker udtrykket applikationsdistribution og -administration (ADM), og fortaler teknologien som et middel for IS-afdelinger til at styre implementering af software.

Marimba blev grundlagt i 1996 af tidligere ansatte i Sun Microsystems Inc., herunder van Hoff, som var på det hold, der oprettede Java-programmeringssproget. Mens Marimba forbliver en Java-butik internt, er Castanet 3.0 en anerkendelse af, at kunderne vil have mere, sagde van Hoff, under interviewet i DCI's Database & Client / Server World og Component Directions 98, hvor han også talte om implementering af komponenter.

”I 3.0 tog vi virkelig et stort skridt tilbage og så på, hvordan vores kunder bruger Castanet,” sagde han.

Marimba-kunder stoler i stigende grad på Internettet for at implementere og vedligeholde virksomhedskritiske applikationer. ADM leverer netværkssystemstyring på Internettet eller via intranet, så IS-ledere kan kontrollere, hvem der modtager opdateringer af softwareapplikationer.

Castanet 3.0 består af tre suiter:

  • Infrastrukturpakken inkluderer klientserver-softwarekomponenter og sikkerhedsfunktioner samt Castanet Tuner-klienten og Transmitter-serveren.

  • Produktionspakken leverer komponenter til emballering af detail- eller brugerdefinerede applikationer til distribution, og den opdaterede version fungerer til Windows- og Visual Basic-applikationer.

  • Management-pakken leverer komponenter til styring af lokale og eksterne Castanet-installationer og applikationer.

"Det er et stort skridt fremad for os," sagde van Hoff om den nye version. "Det øger virkelig vores marked."

Mens virksomheden håber at udvide sin appel, har der også været en erkendelse af, at det ikke altid er bedst at tilpasse sig den hotteste teknologi. Push blev mest kendt som et middel til at give information til internetbrugere og blev elskede af marketingfolk og annoncører. Samlet set har forbrugerne dog været mindre end begejstret for dette aspekt af teknologien.

"Det blev meget misforstået," sagde van Hoff om teknologien, der ligger til grund for Castanet. "Vi begik fejlen i det sidste år med at køre på push-bølgen."

Brug af Internettet som en platform til missionskritiske applikationer er også blevet misforstået, sagde van Hoff i interviewet og i sin tale.

"Du tror, ​​du distribuerer en tynd klient, men hvad du virkelig laver, er at indsætte en tynd klient i et tykt miljø," sagde han og sammenlignede implementeringen af ​​sådanne applikationer med "Rube Goldberg-enheder", idet han henviste til opfinderen er vildt kompliceret. maskiner, der til sidst udfører enkle opgaver.

I stedet for at holde tingene enkle finder IS-afdelingerne imidlertid, at de bruger Internettet til kritiske applikationer og "løber ind i problemer som nu, vi har denne 10 megabit-applet."

Udfordringen, sagde han, er at fuldt ud indse fordelene ved internetbrug for virksomheder uden at lade vedligeholdelse og ledelse komme ud af kontrol.

Lær mere om dette emne

  • Marimba i Mountain View, Californien, kan nås på (650) 930-5282 eller på nettet på //www.marimba.com