Programmering

iOS 6 ubundet jailbreak frigivet, Cydia app store oversvømmet

Apple-modders kan glæde sig: Den nyeste jailbreak-software til iOS 6 blev frigivet mandag.

Jailbreak er resultatet af måneders arbejde af et fire-mands forskningssikkerhedsteam, der hedder "Evad3rs." De undersøgte Apples nyeste operativsystem for at finde en række sårbarheder, der ville muliggøre et uforbundet jailbreak, eller et, der kan installeres, uden at enheden er forbundet til en computer.

[Webbrowseren er din portal til verden - og porten til sikkerhedstrusler. ekspertbidragere viser dig, hvordan du beskytter dine webbrowsere. Download den gratis PDF i dag! | Hold dig opdateret om den seneste sikkerhedsudvikling med Security Central-nyhedsbrevet. ]

Jailbreak er tilgængelig via hjemmesiden evasi0n.com, som har links til filopbevaringstjenester, der er vært for jailbreak, såsom Box.net, Kim Dotcoms Mega og RapidShare.

En af forskerne, David Wang, der er kendt som @planetbeing på Twitter, skrev mandag, at jailbreak har en filstørrelse på ca. 10 MB. På Box.net alene var omkring 4,2 TB jailbreak-filer allerede blevet downloadet, skrev han.

"Vi er på 4,2 TB på //box.net-spejlet, og linkene fungerer stadig!" Skrev Wang. "Tak @BoxHQ!"

De, der også bidrager til jailbreak, er Cyril, der er kendt som @ pod2g på Twitter, Nikias Bassen (@pimskeks) og Eric McDonald (@musclenerd).

McDonald tweetede: "Jeg håber virkelig, at @planetbeing og @pimskeks får noget mad og sover snart. Du ved, for at kompensere for hele sidste uge."

Apple styrkede sikkerheden i iOS 6 betydeligt, hvilket gjorde det vanskeligt at finde nok sårbarheder til at muliggøre en jailbreak. Evad3rs-teamet besluttede at holde tilbage med at frigive en jailbreak, indtil Apple frigav iOS 6.1 den 28. januar.

Det skyldes, at Apple kunne have patchet nogle af sårbarhederne, hvis de havde frigivet jailbreak på forhånd og lukket det tidsrum, hvor softwaren ville være effektiv.

Jailbreaking er lovligt i USA på grund af en undtagelse i henhold til Digital Millennium Copyright Act, som forbyder at omgå beskyttelsen på plads for at forhindre ændringer af enheder. Fra den 26. januar blev det imidlertid en forbrydelse at låse op for telefoner for at føre dem til et nyt luftfartsselskab. Apple fraråder kraftigt jailbreak og kan annullere garantier for enheder, der er blevet ændret.

Med en jailbroken Apple-enhed kan brugerne installere applikationer, der ikke er undersøgt af virksomheden, samt foretage andre ændringer. En af de mest populære uautoriserede applikationsbutikker til Apple-enheder er Cydia.

Sent mandag syntes Cydias hjemmeside ikke at virke, det tilsyneladende resultat af en bølge af trafik efter frigivelsen af ​​jailbreak.

"Hvis du har problemer med Cydia-kilder, er det ok, det er bare, at de er under tung belastning i øjeblikket," skrev @ pod2g. "Prøv igen senere."

Send nyhedstip og kommentarer til [email protected] Følg mig på Twitter: @jeremy_kirk.