Programmering

Formålet med IT

Den sidste uge arbejdede min kone med at kommunikere med personalet i en serviceorganisation via e-mail. Desværre for hende og dem styres deres it af drakoniske kontrolfreak it-folk. Dette er tydeligt i en række aspekter af deres miljø, ikke mindst at mere end 50% af organisationens personale bruger ikke engang deres e-mail-systemi stedet bruger de deres egne konti på Gmail og Yahoo og så videre.

Under alle omstændigheder er dette fuldstændig fiasko.

Vi må stille spørgsmålet "Hvorfor?" Du fik en forhåndsskygge af grunden i første afsnit: De mennesker, der kører systemerne, uanset hvor velmenende, får ikke formålet med IT. Hvad med dig?

Formålet med IT er at forbedre produktiviteten i organisationen, periode.

Alt, hvad IT-organisationer gør, skal filtreres gennem denne sandhed, og spørgsmålene skal stilles: Forbedrer dette organisationens produktivitet?

En del af denne proces er naturligvis at beskytte de aktiver, der produceres. Men som jeg nævnte til en af ​​de fattige brugere i den organisation tidligere på ugen, "Det er lettere at låse aktiver i et skab, end det er at finde ud af, hvordan man gør dem tilgængelige til sikker og produktiv brug." Alligevel er der alt for mange it-supportmedarbejdere, der mener, at deres job er at beskytte aktiverne, så de låser dem i skabet.

Vær ikke en af ​​dem!

At låse dem i et skab giver ingen forretningsmæssig mening. Det er en cop-out. Og det fremmer den allerede udfordrende kløft mellem IT og resten af ​​organisationen. Det er tid til at fokusere på formålet: Lav en positiv forskel for din organisation.

En måde at gøre dette på er at tænke på den gnidning, som teknologien introducerer. Det skal være friktionsfrit for hvert medlem at udføre det arbejde, de er der for at udføre. Hvis de er HR-medarbejdere, skal det være gnidningsfrit at få adgang til HR-poster, opdatere dem efter behov (inklusive automatiske kontroller af fejl for at hjælpe dem) osv. Hvis de er det ikke HR-personale, de skal hverken se eller være opmærksomme på, at der er disse HR-poster.

Og så videre i hele organisationen.

Hvad laver du for at gøre produktivitetsfriktion fri? Hvis du er i IT, er det dit formål. Og du kan gøre det bedre end nogen anden.