Programmering

Phablet deathmatch: Apple iPhone 6 Plus vs. Samsung Note 4

For fire år siden skabte Samsung en hel del oprør med sin originale Galaxy Note, en supersized smartphone, som mange mennesker fandt for stor, men mange andre elskede som en combo-smartphone og tablet, hvilket gav anledning til den "phablet" moniker. Dette efterår sprang Apple ind i phablet-striden med iPhone 6 Plus, da Samsung kom ud med sin fjerde iteration af noten.

Begge er stærke kandidater, selvom de adskiller sig i, hvor de skinner. På overfladen ser de stort set ens ud med næsten identiske sagsstørrelser. IPhone 6 Plus er lidt tyndere (0,28 tommer versus 0,33 tommer) og en anelse lettere (6,1 ounce versus 6,2 ounce), men Note 4 har en større skærm (5,7 tommer versus 5,5). Men forskellene bliver tydelige i deres detaljer og operationer.

Scoringerne i denne anmeldelse giver sejren til iPhone 6 Plus, da de vurderer enhederne som forretningssmartphones, hvor iOS 8.1 har en afgørende fordel med hensyn til applikationer og sikkerhed i forhold til Note 4s Android KitKat 4.4. Som en forretningssmartphone er der ingen tvivl om, at iPhone 6 Plus er den bedre enhed.

Men de to enheder matches tættere i deres phablet-aspekter: kontrol til at arbejde med den overdimensionerede skærm, brugervenlighed som en mikrotablet (såsom hvor godt de anvender deres store skærme) og underholdningskvalitet til at spille spil og videoer. Når alt kommer til alt er appel fra en phablet, at den kan fungere både som en tablet og som en telefon. På grund af det testede vi iPhone 6 Plus mod både iPhone 6 og iPad Mini 3, og vi testede Samsung Galaxy Note 4 mod både Galaxy S5 og syv-tommer Galaxy Tab S.

Deathmatch: Enhåndsoperation

En stor skærm er stor på øjnene, men ikke så let på hånden. For mange mennesker er deres hænder mindre end skærmene, så manipulation af phablet betyder at bruge to hænder. Nogle gange kan du ikke skåne begge hænder for at bruge en smartphone.

Apples løsning er en enkel ny gestus, som også er tilgængelig på iPhone 6: Dobbeltklik på Hjem-knappen for at trække skærmen ned halvvejs, så du kan få adgang til kontrollerne øverst. Selvfølgelig kan du ikke få adgang til kontrolelementerne i bunden længere, men hele skærmen genopfylder skærmen, så snart du trykker på den, så du ikke mister de andre funktioner meget længe. Det er let og praktisk, men begrænset.

I modsætning hertil tilbyder Samsung flere og i sidste ende bedre muligheder for enhåndsbrug via de kontroller, den tilføjer til note 4 i Indstillinger-appens sektioner Enheder. Du skal aktivere dem, du vil bruge; ingen er automatisk tændt som iPhones pull-down-funktion.

Noten svarer til iPhones nedtrækningsfunktion kaldes Reduceret skærmstørrelse. Når det er aktiveret, lader det dig bruge en simpel gestus til at formindske skærmen til en mindre størrelse, der kan rumme næsten alles hånd. Alt er dog mindre, så du har muligvis brug for dine læsebriller.

Enhåndsindgangsindstillingen flytter tastaturet til den ene side af skærmen, så du lettere kan skrive enhånds. Sidetastpanelet placerer aliaser til notatens fysiske kontrolknapper i et panel, som du kan glide ud, når det er nødvendigt, og strække fingrene en kortere afstand.

Samsungs tilgang til at tilbyde flere enhånds-teknikker, som du kan blande og matche, er i sidste ende bedre end Apples enkeltmetode.

Deathmatch: Tabletkyndig

Mange phablet-fans siger, at de elsker deres overordnede smartphones, fordi de kan bruge det som en tablet og ikke behøver at bære to enheder. Både iPhone 6 Plus og Note 4 giver mere skærmejendomme, så du kan passe mere på en skærm. Imidlertid fungerer kun få smartphone-apps i tablet-tilstand og udnytter således ikke den ekstra skærm fast ejendom i deres brugergrænseflader.

IPhone 6 Plus gør mere for at fungere som en tablet, end Note 4 gør. For eksempel, hvis du roterer enheden i liggende retning, tilpasser startskærmen på iPhone 6 Plus, men ikke på note 4. Mange af Apples egne apps på iPhone 6 - inklusive Indstillinger, Mail, Kalender, Kontakter, Påmindelser, Noter og iBooks - vises også som iPad-versionen og giver et delt vindue.

På note 4 er det kun Beskeder, Kalender og E-mail, der indeholder tablet-stil layout.

IPhone 6 Plus tilbyder også et specielt tastatur i liggende tilstand med mange ekstra taster, der ironisk nok ikke findes på iPad-tastaturer. Disse taster inkluderer kopier, indsæt og klip, fremad cursor, bagud markør, fed skrift, fortryder,! Og?. (IPhone 6 giver kun nogle af de ekstra taster, når iPhone 6 Plus - fortryder, fremadgående markør, bagudmarkør - på grund af dens mindre skærmstørrelse.) Du får flere taster på en iPhone 6 Plus end på en iPad.

Men Apple støtter ikke iPhone 6 Plus's større skærm i sine egne apps. Blandt de apps, der ikke drager fordel af den større skærm, er Health, Podcasts og Music - de to første roterer ikke engang, når du holder iPhone 6 Plus i liggende retning, og Musics forskellige kontroller er kun tilgængelige i stående retning .

Hvad angår tredjepartsapps, har jeg ikke fundet nogen, der tilpasser sig et tabletlayout på nogen af ​​enhederne.

Noten 4 tilbyder en anden tilgang til at arbejde mere som en tablet: En visning med flere vinduer, som du aktiverer i appen Indstillinger. Langt tryk på Tilbage-tasten for at få en bakke med apps, der er kompatible med flere vinduer, og tryk derefter på appen for at åbne i sit eget vindue. (Kompatible apps inkluderer lommeregner, kalender, kamera, kontakter og e-mail.) Du kan derefter trække disse vinduer rundt på skærmen, ligesom ved hjælp af en computer.

Imidlertid har Samsungs multiwindow-funktion aldrig fungeret godt - det gør det stadig ikke. Alle apps, der ikke er i mutiwindow-tilstand, er begravet under dine flydende vinduer, og du kan ikke bringe dem til fronten for at arbejde på dem. Vinduerne er også ret små, og det er svært at arbejde inden for dem. Den teoretiske fordel ved at arbejde med flere apps, endda dele data på tværs af dem, leveres ikke på en tilfredsstillende måde.

Hvis en af ​​grundene til at du køber en phablet er at få en microtablet, er iPhone 6 Plus det bedre valg. Imidlertid indse, at det for det meste fungerer som en smartphone, ikke en tablet.

Bemærk: Hvis du kører iPhone 6 Plus i zoom-visningstilstand - for at få større ikoner og tekst - mister du de tabletspecifikke visninger af dine apps og får i stedet de samme layout som på en iPhone 6.

Deathmatch: Underholdning

Lad os være ærlige: En stor grund til, at folk kan lide en større skærm, er at se videoer og spille spil. Både iPhone 6 Plus og Note 4 er gode til spillere, selvom du finder flere spil i iOS App Store end i Google Play Market.

Begge enheder har god farvebalance, når de afspiller videoer og spil, og begge giver en tilstrækkelig stor skærm, der komfortabelt kan håndtere widescreen-videoer. IPhone 6 Plus passer lidt mere til skærmen på skærmen, men Note 4s let afskårne visning er ikke generende.

Men iPhone 6 Plus er en bedre medieafspiller end Note 4 - hvis du bruger dens indbyggede højttalere. Lydkvaliteten fra iPhone 6 Plus's højttalere er ganske god, kun næst iPad Mini og iPad Air. Toner er klare, afbalancerede og naturlige, selv ved store lydstyrker.

I modsætning hertil er lyden fra Note 4-højttalerne tynd og lidt hul, især ved højere lydstyrker. Det er bedre end lyden fra de syv-tommer Galaxy Tab S-tablettens højttalere, der er messing og hule, der lyder mere som en transistorradio, end de burde. Sørg for at bruge et headset, ekstern højttaler eller ørepropper, hvis du bruger din note 4 til at afspille musik og se video.

Deathmatch: Specialhardware

Der er en stor forskel mellem Note 4 og iPhone 6 Plus: Note 4 bruger en stylus. Sikker på, du kan købe en stylus til en iOS-enhed, men det er en fingerudskiftning. Stylus, der følger med Note 4, er en sofistikeret inputenhed, der gør mere end at trække markøren rundt på skærmen. Ligesom en mus eller computerpen har den kontroller til at aktivere flere funktioner, fra kontekstuelle menuer til trykfølsomhed (f.eks. Til tegning).

Stylus er en nøgledifferentiator for Note 4 - en innovation fra Samsung, som jeg længe har respekteret. Desværre er der få apps, der udnytter det, hovedsageligt Samsungs egen S Note-app og nogle illustrationsapps. Det er trist, at så få udviklere har sprunget på mulighederne med pennen i Note 4, men det er virkeligheden.

Som et resultat er pennen en god bonus, hvis du får en note 4, men den understøttes ikke bredt nok til at være den afgørende faktor, når du vælger, hvilken enhed du vil købe.

Både iPhone 6 Plus og Note 4 har fingeraftrykslæsere til at låse enhederne op. IPhone's er meget bedre. Det fungerer lettere og mere pålideligt, og det kan ikke kun bruges til at låse telefonen op, men også til at godkende iTunes-køb og NFC-betalinger via Apple Pay.

Note 4-sensoren læser ikke fingeraftryk så pålideligt som Apples Touch ID-sensor, og den har ringe brug uden for at låse telefonen op. Værre, hvis din note 4 administreres af en mobiladministrationsserver eller endda Microsoft Exchange ved hjælp af EAS-adgangskodepolitikker, er fingeraftrykssensoren deaktiveret. (I modsætning hertil fungerer iPhone 6 Plus's fingeraftrykssensor fortsat, når enheden administreres ved hjælp af EAS-adgangskodepolitikker.)

IPhone 6 Plus's batteri holder længere end Note 4's. En inaktiv note 4 dræner batteriet om et par dage, mens en iPhone 6 Plus tager cirka en uge. Når det er i brug, varer iPhone 6 Plus's batteri cirka 30 procent længere end Note 4'erne. Du kan glemme at oplade iPhone 6 Plus med lille risiko - ikke så note 4.

IPhone 6 Plus fås i tre lagerkapaciteter: 16 GB (latterligt lille), 64 GB og 128 GB. Note 4 findes kun i en 32 GB-model. Selvom note 4 kan acceptere et 32 ​​GB MicroSIM-kort, skal du huske på, at Android ikke bruger den eksterne lagring til mange apps og noget indhold, så du skal være sikker på, at den indbyggede 32 GB er nok til dine apps og medier.

Som tidligere nævnt er iPhone 6 Plus lidt lettere og tyndere end Note 4, men ikke nok til at betyde noget. Hvad du vil lægge mærke til mere er den polykarbonat-bagside, der føles billigt og billigt, på Note 4, introduceret i den foregående note 3. Det er især klæbrig i den hvide version af Note 4. Derimod er metalbagsiden af ​​iPhone 6 Plus er både attraktiv og behagelig at holde. De tidlige Note-modeller havde et klassisk komposithus, og jeg ville ønske, at Samsung ville vende tilbage til det.

IPhone 6 Plus koster $ 749 for 16 GB-modellen, $ 849 for 64 GB og $ 949 for 128 GB uden kontrakt. Den kommer i tre farver: hvid og sølv, hvid og guld og sort og grå. Note 4 koster $ 700 for 32 GB-modellen uden kontrakt i et valg af hvidt eller sort kabinet.

Apple har gjort et bemærkelsesværdigt stykke arbejde i sin første phablet. IPhone 6 Plus slår fjerde generationens note i mange aspekter. Men note 4 er bedre i nogle henseender, så valget kan afhænge mere af, om du foretrækker at leve i iOS- eller Android-økosystemet end på selve enhederne.

ScorecardApps og web (20%) Hardware (20%) Platformstjenester (20%) Sikkerhed og ledelse (20%) Anvendelighed (20%) Samlet score
Samsung Galaxy Note 477768 7.0
iPhone 6 Plus89898 8.4