Programmering

Inde i Intels D1D-fab - gennem det udseende glas

Det tætteste Intel vil lade journalister eller analytikere komme til sit primære produktionsanlæg, kendt som D1D, er gangen uden for fabulvet inden for Ronler Acres-campus i Hillsboro, Oregon.

Bag et vindue fik de besøgende et flygtigt glimt af det måske vigtigste chipfremstillingsanlæg i Intels fabrikker. Som man kunne forvente, er der ikke meget, der kan ses fra et så begrænset perspektiv. Men facilitetsledere delte nogle få detaljer om anlægget, hvor Intel sørger for, at dets avancerede produktionsteknologier fungerer fejlfrit, før de flyttes til fabrikker rundt om i verden.

Fab D1D blev afsluttet i 2003 og dækker lidt mindre end en million kvadratfod, sagde Bruce Horwath, produktionschef for D1D. Intel fremstiller i øjeblikket processorer ved hjælp af sin nye 65-nanometer-behandlingsteknologi inden for D1D, chips som forventes at blive formelt introduceret i begyndelsen af ​​næste år.

Siliciumskiver læsses i forskellige chipfremstillingsværktøjer - hvoraf nogle koster mere end $ 10 millioner hver - gennem et komplekst routing-system, der kører på mekaniserede spor over værktøjerne. D1D bruger det såkaldte "balsal" -design, hvilket betyder, at gulvet i det rene rum er vidt åbent og mangler vægge inden for anlægget, hvor snavs kan samles, sagde Horwath.

Luften i det rene rum opdateres konstant og opretholdes på et renhedsniveau kendt som klasse 10, sagde Horwath. Luften er endnu renere inden i stablerne, som transporterer siliciumskiver fra værktøj til værktøj. Luften holdes i klasse 1-status, hvilket betyder, at kun tre snavspartikler, der måler 0,3 mikron i størrelse, er tilladt inden for en kubikfod luft. Til sammenligning er luften i gangen, hvorfra det rene rum kan observeres, ikke på hitlisterne, "noget som klasse 100.000," griner Horwath.

Flere hundrede teknikere arbejder 12-timers skift under den evigt gule-orange lysbadefabrik D1D. Regelmæssigt hvidt lys ville skyde de lysfølsomme kemikalier, der blev brugt i fremstillingsprocessen til at projicere masken eller materialet indeholdende chipens layout, på siliciumskiven. At lave en chip er næsten som at tage et fotografi, bortset fra at lag af siliciumdioxid er efterladt i stedet for et billede.

Intel flyver medarbejdere fra andre faciliteter til Hillsboro for at lære, hvordan teknologier rulles ud inden for D1D, idet de bruger seks måneder til et år på at lære, hvordan ting fungerer i Oregon, inden de vender tilbage til deres fabrikker for at duplikere proceduren under Intels Copy Exactly-strategi, ifølge en Intel-medarbejder, der ledsager onsdagens tur. Faktisk er virksomheden i øjeblikket ved at opføre boliger lige uden for D1D for de ansatte, der snart vil blive anklaget for at udrulle Intels 65nm-produktionsteknologi i fabrikker i Oregon og Irland.

Fotografier var ikke tilladt inden for D1D. Et skilt, der blev placeret tydeligt ved siden af ​​indgangen, mindede Intel-medarbejdere om, at de kunne afskediges fra deres job for at tage uautoriserede billeder af D1D. Intel er så bekymret over hemmeligholdelse inden for D1D, at det ikke tillader nogen udenforstående at bruge sit netværk til internetadgang, og sikkerhedsvagter holdt øje med gæsterne, da de turnerede på anlægget.