Programmering

De øverste 7 nye Hyper-V-funktioner i Windows Server 2016

For et par uger tilbage erklærede jeg, at virtualiseringstiden og hypervisor-krige var forbi. Nå, ikke helt "over" så meget som "flyttet over" - det vil sige skubbet til side til fordel for en ny kamp: skyen i krigen. De vigtigste kæmpere er skiftet fra VMware, Citrix Systems og Microsoft til Amazon Web Services, Google og (stadig stående) Microsoft.

Men bare fordi kampen er flyttet til skyen betyder det ikke, at der ikke er rester af en jordkrig, der stadig spiller ud i virtualisering. Den nyeste salve kommer fra Microsoft, som snart frigiver den næste version af Windows Server (2016) og med den næste version af Hyper-V Server.

Her er de øverste nye eller forbedrede funktioner, du skal kigge efter:

Diskret enhedstildeling (DDA). Dette giver brugerne mulighed for at tage nogle af PCI Express-enhederne på deres pc'er og sende dem direkte til VM. Denne præstationsfremmende funktion giver den virtuelle computer adgang til PCI-enheden direkte, så den omgår virtualiseringsstakken. To vigtige PCI-enhedstyper til en sådan funktion er GPU'er og NVMe (nonvolatile memory express) SSD-controllere.

Værtsressourcebeskyttelse: Nogle gange kan virtuelle maskiner være egoistiske og nægte at lege godt med andre. Med denne funktion forhindres VM i at bruge mere end sine tildelte ressourcer. Hvis en VM registreres (ved at overvåge VM'er for overskydende aktivitet), vil den blive straffet - givet færre ressourcer for at sikre, at udførelsen af ​​andre VM'er ikke påvirkes.

"Hot" ændringer til virtuelle netværkskort og VM-hukommelse: Disse muligheder giver dig mulighed for at tilføje eller fjerne adapteren (dog kun til Gen 2 VM'er) uden at skulle lukke ned og genstarte dem, samt lade dig justere hukommelsen, selvom dynamisk hukommelse ikke er aktiveret (dette fungerer for begge Gen 1 og Gen 2 VM'er).

Indlejret virtualisering: Dette giver dig mulighed for at køre Hyper-V i en underordnet VM, så det kan være en værtsserver. I sidste ende kan du have en Hyper-V-server, der kører oven på en Hyper-V-server. Dette kan være ret nyttigt til udvikling, test og træning - men jeg ser det ikke som noget, du gerne vil gøre i produktionen.

Produktion VM kontrolpunkter: Tidligere kendt som snapshots tog kontrolpunkter i tidligere Hyper-V-versioner um et øjebliksbillede af VM-tilstanden, hvilket er nyttigt til dev / testgendannelser. Men disse "standard" kontrolpunkter bruger ikke Volume Shadow Copy Service (VSS), så de er ikke gode til backup-brug i produktionen. De nye produktionskontrolpunkter fungerer med VSS, så nu kan du køre dem i produktion.

Virtuel TPM og afskærmet VM. Det virtuelle Trusted Platform Module (TPM) giver dig mulighed for at kryptere VM med Microsofts BitLocker-teknologi på samme måde som en fysisk TPM giver dig mulighed for at kryptere en pc's fysiske drev. Afskærmede virtuelle maskiner kører i stoffer og krypteres med BitLocker (eller andet krypteringsværktøj), også ved hjælp af et virtuelt TPM. I begge tilfælde får VM'ere TPM's evne til at forhindre ondsindet adgang til maskinen.

PowerShell Direct: Dette giver dig mulighed for eksternt at styre en VM, der kører Windows 10 eller Windows Server 2016 ved hjælp af PowerShell-kommandoer via VMBus uden at bekymre dig om netværkskonfigurationen eller fjernstyringsindstillingerne for værten eller VM. PowerShell-scripting-folkene vil elske det.