Programmering

4 grunde til, at Dockers libcontainer er en big deal

Af alle de nyheder, der er kommet ud i denne uge omkring app-containeriseringssystem Dockers 1.0-udgivelse, kan detaljerne om det, der er inde i Docker, være mest afgørende.

Et nøgleprojekt i hjertet af Docker, libcontainer, er ved at blive en samarbejdsindsats, der kan gøre containere endnu mere nyttige, end de nu er med Docker - og det kunne omdanne Docker til langt mere end en Linux-centreret teknologi.

Her er fire store grunde til, at libcontainer i det lange løb måske er en endnu større aftale end Docker selv.

1. Det er en standard eller så tæt på en, som vi kommer lige nu

Libcontainer giver en standardgrænseflade til at fremstille sandkasser eller containere i et operativsystem. Med det kan en container interface på en forudsigelig måde med værtens OS-ressourcer, sikkerhed og adfærdskontrol, og appen inde i den kan styres som forventet.

Derfor behøver Docker ikke længere at være afhængig af, at andre komponenter fungerer korrekt. I Linux var dette et problem, da Docker historisk stod for eksempel på LXC (som kan variere på tværs af distributioner eller installationer).

Linux har tilbudt en overflod af måder at containerisere applikationer på, fra sin egen LXC til infrastrukturbaserede teknologier som OpenShifts gear eller Heroku's dynos. Men de har enten manglet funktioner eller ikke målt op som standarder i betydningen af ​​funktioner, der kan implementeres alene. Til det formål er libcontainer det første forsøg på at standardisere den måde, hvorpå apps pakkes, leveres og køres isoleret - og en, som udviklere, ikke kun sys-administratorer, kan tilslutte sig og implementere.

2. Det giver alle et stykke af den samme containeriseringstærte

Midt i Docker 1.0-meddelelserne blev det store omfang af Docker-support tydeligt. Red Hat, Google, Canonical og Parallels vil bidrage med forskellige funktioner til libcontainer, ikke kun drage fordel af det på forskellige måder, men giver en udvidelse af Dockers funktionalitet tilbage til sine kunder.

Red Hat er via det kommende Project Atomic interesseret i at gøre Docker til grundlaget for stærk containerisering af Linux selv fra top til bund. Dette projekt kunne have store konsekvenser for, hvordan Linux-distributioner oprettes i første omgang, og det bliver sandsynligvis lettere med libcontainer. Google tilføjede support til Docker-containere til sine cloudtjenester, Canonical tilføjer ressourcestyringsfunktioner til libcontainer, og Parallels bidrager med en sprogport, en omskrivning af libcontainer i C.

3. Docker kan også blive en Windows-ting

Da libcontainer er portet til andre sprog, vil Docker sandsynligvis dukke op på steder, hvor den endnu ikke er blevet implementeret. Eksempel: Microsoft Windows.

Docker CEO Ben Golub har bemærket, at der ikke er noget, der forhindrer Docker i at blive en platform på tværs af platforme. "Der er ingen grundlæggende grund til, at vi skal forblive i Linux," sagde han og antydede, at nogle projekter, der involverede Microsofts .Net, var på vej.

Forestillinger om, hvordan dette kunne udfolde sig, kan allerede være dukket op. Den seneste revision af ASP.Net er en tværgående platform, og Microsoft har tilføjet support til Docker i Azure. En sådan udvikling ville gøre det muligt for det nye .Net selv at blive Docker-ized.

Det er ikke så overraskende, at Microsoft ville være interesseret i projektet. Ikke kun har Microsoft revideret sin holdning til open source, men forskningen spiller ind i virksomhedens hensigt om at gøre Windows Azure til et fundament, som enhver form for software eller operativsystem kan køre på.

4. Docker i sig selv er måske kun begyndelsen

Da libcontainer er open source, er der lidt, der forhindrer andre i at bygge deres egne containeriseringsprodukter oven på det. Det er sandsynligt, at Docker forbliver go-to-produktet til app-containere i lang tid - det har momentum, den eksisterende base af brugere og et blomstrende økosystem af tredjeparts tjenester. Men Docker behøver næppe at være det eneste produkt.

Denne historie, "4 grunde til, at Dockers libcontainer er en big deal", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Få det første ord om, hvad de vigtige tekniske nyheder virkelig betyder med Tech Watch-bloggen. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.