Programmering

Verizon og MCI lukker fusionen

Verizon Communications og MCI lukkede deres fusion på fredag ​​og skabte en operatør med en massiv amerikansk tilstedeværelse i hjem og virksomheder samt et stort globalt datanetværk.

Fusionen, der blev aftalt den 14. februar, fulgte en high-stakes-kamp om MCI mellem Verizon og et andet amerikansk regionalt selskab, Qwest Communications International. Sammen med SBC Communications 'overtagelse af AT&T for at danne den nye AT&T, en aftale, der blev afsluttet sent i sidste år, fuldender den en bølge af konsolidering af den amerikanske telekommunikationsindustri. Verizon, der er baseret i New York, vil beholde sit firmanavn og har nu cirka 250.000 ansatte, der betjener kunder i 150 lande. Det samlede selskab har ca. 90 mia. $ I årlige samlede konsoliderede driftsindtægter.

Verizons topledelse, ledet af formand og administrerende direktør (CEO) Ivan Seidenberg, og bestyrelsen vil forblive uændret, sagde virksomheden. Michael Capellas, der var præsident og administrerende direktør for MCI, forlader virksomheden nu, når fusionen er lukket, sagde virksomheden.

Forretningskunder og offentlige kunder i det tidligere MCI vil blive betjent af en ny enhed fra Verizon, kaldet Verizon Business. Den nye gruppe vil også absorbere den tidligere Verizon Enterprise Solutions Group. Den nye enhed driver et globalt IP-netværk på mere end 100.000 miles og vil annoncere nye produkter og tjenester senere på denne måned. John Killian, tidligere senior vicepræsident og finansdirektør for Verizons indenlandske telekommunikationsvirksomhed, er blevet udnævnt til præsident for den nye enhed.

Verizons andre vigtigste forretningsenheder vil være dens indenlandske fastnetafdeling og Verizon Wireless Inc.

Verizon betaler i alt 8,5 milliarder dollars i kontanter og aktier for MCI, ifølge talsmand Bob Varettoni. Handlen med MCI-aktier fortsætter til slutningen af ​​handelsdagen fredag.

Torsdag meddelte MCI, der var baseret i Ashburn, Virginia, at de havde genoprettet sine økonomiske resultater for de første tre kvartaler af 2005 og sluttede den 30. september. På grund af en fejl i forbindelse med dets bidrag til den amerikanske føderale universalfond, havde virksomheden overvurderet periodens nettoindkomst med 52 millioner dollars, sagde virksomheden i en erklæring. Det sagde imidlertid, at tilpasningen ikke ville påvirke lukningen af ​​fusionen, som fandt sted mindre end 24 timer efter, at omarbejdningen blev annonceret.