Programmering

Topvalg: De bedste Windows 8 tablet-bærbare computere, konvertibler og Ultrabooks

Da Intel udtænkte udtrykket "Ultrabook" for at beskrive en ny race af bærbare computere - tynd, let, strømeffektiv, alt sammen med tilladelse til ny chipset-teknologi - var det let at afvise så lidt mere end et smart marketingtræ. Men selve enhederne fra en lang række producenter har vendt hovedet og skabt en niche for sig selv på pc-markedet.

Kredit Windows 8 også for sin del i at anspore en generel nytænkning af den bærbare computer blandt hardwareproducenter. Ved at vedhæfte en berøringsdrevet tablet-brugergrænseflade til det traditionelle Windows-skrivebord har Windows 8 (ligesom det eller ej) født en bred vifte af tablet-laptop-konvertible og hybrider. Resultatet er mere valg end nogensinde for Windows-trofast. Som altid er nogle muligheder bedre end andre. Lad denne korte opsummering af Windows 8-hardwareanmeldelser (indtil videre) være din guide.

[Windows 8 efterlod dig blå? Tjek derefter Windows Red, plan for at rette Microsofts omtvistede OS. | Nem overgangen fra Windows 7 med Windows 8 Deep Dive PDF-specialrapport. | Bliv på toppen af ​​Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

De nye formfaktorer

Den anden formfaktor, den konvertible, er et halvvejs hus for brugere, der ønsker et tabletdesign og ikke har noget imod at slæbe den ekstra vægt på et tastatur - eller for dem, der frygter, at et aftageligt tastatur kan blive en forpligtelse (for eksempel hvis det er tilbage i toget).

Men den tredje formfaktor er den stærkeste mulige konkurrent på markedet, der i øjeblikket domineres af tablets. Nogle dockables får batterilevetid, der kan sammenlignes med en tablet (endnu mere, hvis tastaturdocken fungerer som et andet batteri, som med HP Envy og Acer Iconia W510), og giver fordelen ved at være fuldblæst Windows-maskiner.

Bemærk dog, at den dockbare batteris levetid typisk koster prisen for kompromitteret ydelse. Det skyldes, at de fleste dockables er bygget op omkring Intels Atom SoC med lavt strømforbrug (system på en chip). Samsung Ativ Smart PC Pro 700T, som har en Intel Core CPU, er den sjældne dockbare, der også kvalificerer sig som en Ultrabook.

Bemærk også, at dockables kan lide af en inkonsekvens i design og byggekvalitet, der ikke synes at plage de andre formfaktorer så ofte. For eksempel er docken på Samsung Ativ Smart PC Pro 700T bemærkelsesværdigt rystende, mens docken til HP Envy X2 (klassen af ​​Atom-baserede dockables) var lige så solid som resten af ​​enheden.

At røre ved eller ikke røre ved?

Der er Ultrabooks, der sendes uden berøring, men ikke mange - Lenovo X1 Carbon og Dell Latitude 6430u, for at nævne to. Hvorfor? Målmarkeder: sådanne maskiner er hovedsageligt designet som forretningsarbejdsheste, og berøring af notesbøger er ikke automatisk et must i mange forretningsmiljøer. Touchpads og nubmus fungerer generelt fint for et sådant publikum. Når det er sagt, bemærk at Windows 8 har en kant i forhold til Windows 7 med hensyn til batterilevetid.

Derfor leveres sådanne maskiner med mulighed for enten Windows 7 eller Windows 8. Mens Windows 8 uden berøring er problematisk, har nogle producenter delvis kompenseret for det ved at inkludere gestusdrevet touchpad-software. HP EliteBook Folio 9470m har for eksempel en touchpad, der lader dig navigere i Windows 8 ved hjælp af de samme bevægelser, som du ville anvende på skærmen. I modsætning til gestusaktiverede touchpads på andre Ultrabooks er HP's programmeret med omhu for at undgå at utilsigtede bevægelser udløser sine Windows 8-specifikke funktioner.

Copyright verticalshadows.com 2021