Programmering

Googles Angular 2 JavaScript-ramme ankommer endelig

Angular 2, den længe ventede omskrivning af den populære JavaScript-ramme, går endelig live torsdag aften, sagde Google onsdag eftermiddag. Bevægelserne følger en betaudgivelsesfase i december sidste år, og en udgivelseskandidat, der først blev tilbudt i maj.

Med den endelige udgivelse tilbyder Google en ramme optimeret til lille nyttelaststørrelse og ydeevne, sagde Jules Kremer, teknisk programleder for Angular hos virksomheden. "Med kompilering i forvejen og indbygget doven indlæsning har vi sørget for, at du kan implementere de hurtigste, mindste applikationsapplikationer på tværs af browser-, desktop- og mobilmiljøet."

Modular Angular 2 gør det muligt for udviklere at bruge et tredjepartsbibliotek eller skrive deres eget. Opgraderingen har Angular CLI-kommandolinjegrænsefladen sammen med mere kompatible versioner af Angular's router, formularer og centrale API'er.

Næste op til Angular er fejlrettelser og ikke-brydende funktioner til API'er markeret som stabile, flere guider og live eksempler på specifikke brugssager og mere arbejde på animationer. Webarbejdere, for at webindhold skal køre scripts i baggrundstråde, flyttes ud af en eksperimentel fase, og Angular Material 2, der leverer Material Design-komponenter, tilføjes også. Flere funktioner og sprog tilføjes til Angular Universal, som giver server-gengivelse til apps, og der er også planlagt forbedringer af hastighed og nyttelaststørrelse.

Også kendt som AngularJS, rammen debuterede for seks år siden og kan prale med afhængighedsinjektion og HTML-drevet udvikling. Det blev omskrevet for at muliggøre en afkobling af rammen fra DOM, hvilket muliggør brug af flere gengivere; Microsofts TypeScript, et skrevet supersæt af JavaScript, blev brugt i omskrivningen.