Programmering

React 17 gør opgraderinger lettere

React 17, den seneste version af JavaScript UI-biblioteket fra Facebook, er ankommet. Den nye udgivelse, der er designet til at fungere som et springbræt, mangler nye udviklervendte funktioner, men fokuserer i stedet på at gøre opgraderinger lettere.

Afsløret 20. oktober muliggør React 17 gradvise React-opgraderinger. Når man flytter fra React 15 til React 16 eller fra React 16 til React 17, vil brugere normalt opgradere hele appen på én gang. Selvom dette fungerer godt for mange apps, kan det være udfordrende, hvis kodebasen blev skrevet for mere end et par år siden og ikke blev aktivt vedligeholdt.

Selvom det er muligt at bruge to versioner af React på den samme webside, har dette været skrøbeligt og har forårsaget problemer med begivenheder. Mange af disse problemer løses med React 17. Når React 18 og efterfølgende versioner offentliggøres, vil udviklere således være i stand til at opgradere en app enten på én gang eller stykke for stykke.

Med React 17 bliver det mere sikkert at integrere et træ, der administreres af en version af React, i en anden version af biblioteket. React 17 gør det også lettere at integrere React i apps, der er bygget med andre teknologier.

For at muliggøre gradvise opdateringer er der foretaget ændringer i React-hændelsessystemet; disse ændringer bryder potentielt. Der er offentliggjort en FAQ vedrørende stabilitet.

Derudover introducerer React 17 support til en ny JSX-transformation, og den understøttes også til ældre versioner af React. Den nye transformation tilbydes på opt-in-basis.

For at installere React 17 fra NPM kan du bruge følgende kommando:

npm installer [email protected] [email protected]

Fra garn skal du bruge:

garn tilføj [email protected] [email protected]