Programmering

Lær din router nye tricks med DD-WRT eller OpenWrt

Forrige 1 2 3 4 5 6 Side 5 Næste Side 5 af 6

Gendannelse fra en dårlig flash

Heldigvis er et flashproblem sjældent, og der er måder at komme sig fra det. Prøv først en hård nulstilling eller en "30/30/30" som DD-WRT-folkene (og andre) kalder det:

  1. Afbryd routeren fra netværket, og hold knappen til nulstilling af hardware i 30 sekunder.
  2. Hold nulstillingsknappen nede, og tag netledningen ud i 30 sekunder.
  3. Tilslut strømmen igen, og hold nulstillingen nede i 30 sekunder.
  4. Slip nulstillingsknappen og træk stikket ud en sidste gang i et minut eller deromkring. Gendan strøm.

Dette nulstiller routeren til fabriksstandarden, hvilket nogle gange er nødvendigt for at få den til at starte korrekt efter et flash. Hvis det ikke virker, skal du undersøge en af ​​de mere avancerede gendannelsesprocedurer, der er angivet på DD-WRT- og OpenWrt-wikierne. Disse inkluderer gendannelse via den førnævnte TFTP eller JTAG. En virkelig troldmandshacker tilføjer muligvis sin egen bootlogik (såsom Micro Redboot) til denne blanding, især hvis han planlægger at prøve en række forskellige firmwaremuligheder.

DD-WRT og OpenWrt ekstra

  • Boot vent. Når den er aktiveret, stopper routeren i fem sekunder ved opstartstid for at give brugeren mulighed for at oprette forbindelse eksternt og blinke en ny firmware, hvis den nuværende er muret. Lad dette være, da du aldrig ved, hvornår det vil være nyttigt - og hvad er fem beskedne sekunder ud af en genstartcyklus?
  • Logning. DD-WRT og OpenWrt kan vedligeholde kørende logfiler over de mest afgørende begivenheder og adfærd. Loggen kan enten opbevares lokalt eller skrives til en ekstern IP-adresse, der har en syslog-dæmon, der lytter til den relevante port. Dette kan fraviges som standard, men det er nyttigt at skifte det til, hvis du har brug for nogen detaljeret fejlfinding (for eksempel for at finde ud af, om en bestemt handling ødelægger operationer).
  • Overclocking. Nogle routere understøtter muligheden for at overklokke eller køre CPU'en hurtigere, end producenten normalt anbefaler. Der er få tilfælde, hvor dette er en god ide, især da overclocking af hardware ofte fører til ustabilitet.
  • Planlagt genstart. Du kan tvinge routeren til at nulstille sig selv på et givet tidspunkt på dagen, efter et bestemt interval eller på en bestemt ugedag. Nogle hævder, at dette forbedrer ydeevnen, selvom det efter min egen erfaring ikke synes at gøre meget. Dokumentationen (linket ovenfor) viser dig, hvordan du gør dette via en kommandolinje, men nogle builds - inklusive den i min Buffalo-router - giver dig mulighed for at indstille dette i GUI under Administration / Keep Alive. Bemærk, at for at bruge dette skal du også aktivere Cron-indstillingen.
  • Telnet. Telnet-dæmonen skal køre, hvis du planlægger at oprette forbindelse via telnet for at udføre administration (f.eks. Manuelt at blinke ny firmware). Hvis du er bekymret for sikkerhedsimplikationerne ved at lade telnet køre, kan du lukke det, indtil du har brug for det.

Copyright verticalshadows.com 2021