Programmering

Hvem køber Microsofts outsourcingundskyldninger?

Man skulle tro, at den dybe recession i IT-branchen og titusinder af resulterende fyringer ville tilfredsstille selv de mest parsimonious af bønnetællere - men det har det ikke gjort. Mens ledige amerikanske teknikere lærer at vende burgere, blomstrer forretningen for Indiens to største outsourcingfirmaer - Tata Consultancy Services og Infosys - som netop har rapporteret deres bedste kvartaler siden nedturen begyndte. Begge har også meddelt, at de ansætter tusinder af arbejdere.

Et af de virksomheder, der hjælper med at trække kontanter og job over hele kloden, er Microsoft, som for nylig meddelte, at Infosys vil overtage en bred del af sine interne it-operationer i de næste tre år. Det er rigtigt - verdens største softwarevirksomhed, der har fyret tusindvis af ansatte, spiser ikke engang sin egen hundemad og foretrækker i stedet at lade en anden kæmpe med kompleksiteten i Windows Server og Windows 7.

[Windows 7 gør enorme indgreb i forretnings-it. Men med det kommer nye sikkerhedstrusler og sikkerhedsmetoder. ekspertbidragere viser dig, hvordan du sikrer det nye operativsystem i "Windows 7 Security Deep Dive" PDF-vejledning. ]

Jeg mishager bestemt ikke indiske arbejdere et job; ligesom os ønsker de at fodre deres familier og have et anstændigt liv. Men hvordan vil den amerikanske økonomi nogensinde komme sig, hvis vores største virksomheder vælger at opfede deres margener på bekostning af den indenlandske arbejdsstyrke og indenlandske leverandører?

Infosys, der forbereder sig på at tage endnu flere amerikanske job

Her er en del af en Infosys-pressemeddelelse, der annoncerer aftalen, der især fortæller: "Denne aftale giver Infosys en unik mulighed for at samarbejde med Microsoft IT og få dyb og tidlig ekspertise inden for implementering og styring af de nyeste Microsoft-teknologier og dermed forbedre Infosys kapaciteter til at hjælpe andre kunder med at udnytte Microsofts innovation og indføre disse teknologier. "

Oversættelse: Aftalen på 100 millioner dollars med Microsoft hjælper Infosys med at lande endnu flere outsourcingjob på bekostning af amerikanske arbejdere. Tal om at tilføje fornærmelse mod skade - og Infosys gør næppe ondt.

Tidligere på denne måned lavede Infosys, hvad en indisk publikation kaldte "en dunkende erklæring om bedring i erhvervslivet ved at forudsige en vækst på 16-18% for dette regnskabsår, tildelte lønforhøjelser på 14% og afslørede planer om at rekruttere 30.000 ansatte."

Den eneste humor i denne fortælling er Microsofts tilsyneladende utilfredshed med at være outed som outsourcer. Det ser ud til, at Infosys var så glad for at vinde kontrakten, at det spyttede ud en pressemeddelelse, der fangede Microsoft ude af vagt.

Microsoft skyndte sig at bemærke, at det har outsourcet sine it-tjenester i nogen tid. I en erklæring til en ZDNet-forfatter sagde virksomheden, "Dette er simpelthen en konsolidering af arbejde, der tidligere blev leveret af flere leverandører til en enkelt udbyder, Infosys. Microsoft har haft en koncentreret indsats for at være mere effektiv og spare penge. Dette var et stort område, hvor det kunne gøre dette. Denne nye kontrakt vil ikke påvirke interne ressourcer. "

Jeg tror, ​​at en af ​​de andre leverandører var Hewlett-Packard. Under alle omstændigheder, hvis det var tid til at konsolidere disse tjenester, kunne Microsoft have givet jobbet til et amerikansk firma eller endda (gasp) håndteret jobbet internt. Men hvorfor tænke på dit eget land?

I stedet har Microsoft afskåret hovederne. I slutningen af ​​februar meddelte det, at det havde mere end godtgjort sin plan for et år siden om at eliminere 5.000 stillinger i midten af ​​juni 2010. Ikke at jeg var bekymret for dem, men det er rart at vide, at afgang fra Microsoft udfører er godt taget hånd om: CFO Chris Liddell fik en fratrædelse på næsten $ 2 millioner, da han besluttede at forlade det, ifølge Microsofts altid interessante arkivering til Securities and Exchange Commission. Hvor stor var din fratræden?

For lidt mere end et år siden bedøvede IBM teknologiverden ved at foreslå sine tusinder af fyrede arbejdere, at de skulle tage job i Indien. Microsofts outsourcingmeddelelse er ikke helt så grotesk, men når det kommer til at tage sig af arbejdsstyrken, ser det ud til, at alle vores tech-giganter er omtrent de samme.

Jeg glæder mig over dine kommentarer, tip og forslag. Send dem her, så alle vores læsere kan dele dem eller nå mig på [email protected]

Denne artikel, "Hvem køber Microsofts outsourcingundskyldninger?", Blev oprindeligt udgivet af .com. Læs mere af Bill Snyder's Techs bundlinjeblog på .com.

Copyright verticalshadows.com 2021