Programmering

Vil Linux køre godt på en MacBook?

Vil Linux køre godt på en MacBook?

Når du tænker på Linux, tænker du sandsynligvis ikke på Apple eller dets produkter. Men nogle Linux-brugere foretrækker faktisk at køre det på Apples MacBook laptops. En MacBook-ejer spurgte for nylig, om Linux ville køre godt på sin bærbare computer, og han fik nogle interessante svar i Linux subreddit.

Behageligt-glum startede tråden med nogle spørgsmål:

Jeg ejer i øjeblikket en 13 "2015 MacBook Pro m / Retina-skærm og kraftpegefelt. Jeg gik primært efter det, fordi jeg ville have en god skærm og en anstændig batterilevetid (der var også et par andre grunde, men jeg vil hellere ikke retfærdiggøre mit køb her og start en diskussion om noget helt andet).

Under alle omstændigheder finder jeg det meget svært at vænne sig til den underlige modifikationsplacering. Der er en Alt / Option, en kommando og en kontrol, og fra en pc kan jeg ikke vænne mig til de nye kontroller og placeringer på OSX. Måske er de mere konfigurerbare på Linux?

Hvordan er Linux-understøttelsen også på denne MacBook? Disse to faktorer kan let få mig til at bytte OSX til Linux.

Enhver hjælp er værdsat, tak!

Mere på Reddit

Hans kolleger redditors delte deres tanker om at køre Linux på Apples MacBook laptops:

Suprjami: ”Jeg ejer ikke en MacBook, men jeg overvejede det med mit køb af bærbar computer tidligere på året.

Fra det, jeg så, siger MacBook, at 2 modeller bagved sandsynligvis vil have bedre Linux-understøttelse og de fleste problemer stryges ud sammenlignet med den nyeste model. Arch wiki er ret god til at dokumentere problemer, og foretag en Google-søgning i modelnummeret og Linux, f.eks. “Macbook A1534 linux”.

Du skal næsten helt sikkert starte OSX dobbelt, så du kan installere firmwareopdateringer, hvis det kræves. Jeg ville bare have et operativsystem og ikke at fylde noget med en anden bootloader.

Jeg kunne ikke finde mange gode skærmindstillinger. De ser ud til at være højopløselige hi-dpi-skærme, der er irriterende på Linux, eller for små som 1440x900. Jeg ville have almindelig gammel 1080p eller 1920x1200 og mindre end 14 ".

Jeg tror ikke rigtig, at Apple-hardware er så dyrt sammenlignet med andre mærker, i det mindste at købe. De proprietære adaptere er, hvor de får dig. El-murstenene er uden tvivl designet til at fejle og være ubrugelige. Deres garantisupport er notorisk dårlig.

Endelig, måske betyder dette ikke noget for dig, men det betyder noget for mig, Apple er ikke en god organisation. Jeg gemmer rant og siger bare, at jeg har etiske problemer med at give mine penge til dette firma.

Til sidst besluttede jeg, at det ikke var det værd for mig. Håber det hjælper.

(Jeg endte med at få en Asus UX305UA, som er okay, ikke perfekt, men pænere end den aldrende netbook, den udskiftede. Jeg kiggede også på Carbon X1 Gen4 og Thinkpad T460s, begge var meget pæne, men også yderligere $ 1000 over Asus) ”

Juan08880: ”Jeg har brugt et distalt metal på 2 bærbare Mac-computere (Pro og Air) i et stykke tid. Der var ingen driver tilgængelig til det indbyggede proprietære webcam (ret sikker på, at det stadig er tilfældet).

Også, hvis du har en Macbook Pro med et Nvidia-grafikkort, kan det være svært eller næsten umuligt at kun bruge den grundlæggende integrerede Intel-GPU hver dag for en mere energieffektiv oplevelse. Samlet set vil jeg sige, at oplevelsen var OK, men ikke den bedste.

Jeg har nu skiftet til to Thinkpad (X serie) og kører en distro på begge. Det er en meget bedre og glattere oplevelse i begge tilfælde. Næsten meget fungerer bare ud af kassen, og jeg er nu en stor fan af trackpoint. ”

Buzzrobot: “Se efter rapporter om fejl ved showstopping eller herlige succeser med den specifikke Mac-model, du overvejer.

Jeg installerede og kørte Ubuntu og Fedora på en 2011 Macbook (model 8,11) for et par år siden.

Jeg fandt ud af, at vejledning, der ikke var specifik for 8,11, ikke ville fungere.

Denne model havde AMD-video og Intel-video om bord. Linux var ikke i stand til at håndtere skift mellem de to. Den ene eller den anden måtte deaktiveres. Da Mac'er ikke har nogen BIOS til at deaktivere et grafikkort, måtte jeg ty til en uklar metode til at bruge grub til at udsende en streng af bytes til firmwaren, før kernen startede.

Jeg fandt ingen måde at regulere blæserhastighed på. Fans blev maksimeret, når AMD var i brug, ligesom vikarer.

Denne opsætning brød på begge distroer, da den næste kerneopdatering. Geninstallationsforsøg mislykkedes.

Min konklusion: Gem Linux til en gammel Macbook, der mangler oomph til at håndtere den nuværende OS X-udgivelse. OS X er lige så unixy som Linux. Tusinder af Linux-apps er blevet overført og vedligeholdes af forskellige projekter. Du kan installere X, hvis du ønsker det. ”

Nordby1: “Jeg er dual booting Mint i 2011, og mine fans og CPU-forbrug er overophedet. Jeg havde problemer med CPU-brug med den virtuelle boks, så jeg besluttede at starte dobbelt og stadig have CPU-problemer med 16 g ram. Jeg kan prøve Mint 18 og se, om dette er løst, ellers går jeg tilbage til El Capitan. ”

TheAlphaDingo: “Jeg har brugt linux på en macbook pro sidst i 2013, siden slutningen af ​​2013 uden reelle problemer. Jeg har brugt Mint 15-17.3, fedora 23 og ubuntu 16.04. Der er masser af gode valg. Mynte er sandsynligvis den nemmeste, hvis du ikke vil have noget rod. ”

Groovechicken: ”Jeg prøvede det for mange år siden, da jeg kunne udfase min OS X-afhængighed på arbejdspladsen, og jeg hadede oplevelsen så dårligt, at jeg gav den til en anden kollega og nedgraderet til en ekstra ThinkPad, vi havde på hylden. Siden da har jeg altid brugt ThinkPads og aldrig set mig tilbage. ”

Han-ChewieFanfic: “Jeg har en nethinden MacBook Pro fra 2015. Ubuntu 16.04 kører som en drøm om det. Det gav mig faktisk meget mindre problemer end andre bærbare computere designet til Windows, når jeg kører Ubuntu. Force touch-pegefeltet fungerer godt som en pegefelt (sans faktisk touch-touch, selvfølgelig), Ubuntus skærmskalering fungerer godt, og tekst, billeder og video ser smuk ud, og batterilevetiden er ret tæt på, hvad OSX leverer efter at have fulgt MacBook-opsætningen tutorial i Ubuntu wiki. ”

B1tvis: ”Vent ca. 6mo efter frigivelse, før du seriøst overvejer det. Det giver de tidlige adoptere tid til at løse store problemer, og du kan normalt finde en tråd på Linux-opslagstavler, der dokumenterer deres succeser.

Jeg er på min 4. eller 5. Apple-bærbare computer nu, og kun en har været et komplet skraldespand. 2015 Macbook er uønsket. Manglen på porte og HORRIBLE-tastaturet lammer det virkelig. Det er også langsomt. Det er min nyeste Apple-bærbare computer, men jeg bruger den aldrig.

Brug heldigvis en MBA 11 "med en ekstern skærm, når jeg er hjemme."

Mere på Reddit

Pokemon GO frigivet til Android

Android-brugere kan nu hente Pokemon GO-spillet fra Google Play-butikken.

Her er den officielle beskrivelse af Pokemon GO:

Venusaur, Charizard, Blastoise, Pikachu og mange andre Pokémon er blevet opdaget på planeten Jorden!

Nu er din chance for at opdage og fange Pokémon overalt - så tag dine sko på, gå ud og udforsk verden. Du slutter dig til et af tre hold og kæmper for prestige og ejerskab af fitnesscentre med din Pokémon ved din side.

Pokémon er derude, og du skal finde dem. Når du går rundt i et kvarter, vibrerer din smartphone, når der er en Pokémon i nærheden. Tag sigte og kast en Poké Ball ... Du bliver nødt til at være opmærksom, ellers slipper den væk!

Visse Pokémon vises i nærheden af ​​deres oprindelige miljø - se efter Pokémon af vandtype ved søer og oceaner. Besøg PokéStops, der findes på interessante steder som museer, kunstinstallationer, historiske markører og monumenter for at fylde med Poké-bolde og nyttige ting.

Når du løfter dig op, kan du fange mere kraftfulde Pokémon til at fuldføre din Pokédex. Du kan føje til din samling ved at klække Pokémon-æg ud fra de afstande, du går. Hjælp din Pokémon med at udvikle sig ved at fange mange af samme slags.

Mere i Google Play Butik

Vil 2-i – 1 Windows-pc'er ødelægge Android-tablets?

Microsofts 2-i-1 Windows-computere er muligvis det sidste søm i kisten på Android-tabletter (og iOS) ifølge en forfatter på ZDNet.

Adrian Kingsley-Hughes rapporterer for ZDNet:

Problemerne starter, når jeg vil undersøge noget, eller kontrollere noget eller trække et link eller et tilbud fra et eller andet sted, såsom dette link til data, der viser, hvordan iPad-salget er faldet. Det er da tingene begynder at blive rodet på en iPad eller et Android-drevet dyr. At skifte apps er en smerte. Det er svært at skifte faner i en browser. Indtastning af data i et regneark kræver omhyggelig koncentration, og mulighederne for at ødelægge tingene er høje. Og hvis jeg skal få adgang til oplysninger fra et video- eller lydklip, falder det hele hurtigt sammen, fordi nogle apps - YouTube, jeg kigger på dig - er skidt med at holde deres plads i mediefiler.

Split-screen support på nyere tablets gør dette bedre, så længe du kan begrænse dig til to apps. Ud over det er det bare en band-Aid over et virkelig grimt, festende sår.

Multitasking er, hvor 2-i – 1 Windows-systemer virkelig skinner, og det har mindre at gøre med hardware og mere at gøre med det faktum, at Windows er det operativsystem, der driver dem. På trods af næsten et årti med kontinuerlig forbedring kan iOS og Android stadig ikke komme tæt på Windows med hensyn til rå brugbarhed (jeg antager, at det samme kan siges om Linux eller MacOS, men vi har ikke 2-i-1-systemer af disse operativsystemer). Ikke kun får du muligheden for at køre fulde applikationer, men du kan køre flere af dem side om side og skifte mellem dem uden besvær.

Jeg forstår, hvorfor købere, både forbrugere og virksomheder, strømmede til iPad- og Android-tabletterne for et par år tilbage. Det er fordi der virkelig ikke var noget at sammenligne med dem, der kørte Windows. Men nu hvor vi har Windows 10-drevne 2-i-1-pc'er, der kommer ind til en billigere pris end iPad, giver det mening, hvorfor de sælger så godt. Det er fordi folk går tilbage til det, de ved, fungerer.

Mere på ZDNet

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.