Programmering

Uønsket af Oracle bliver Java EE adopteret af Eclipse

Eclipse Foundation er planlagt til at blive den nye forvalter af virksomheden Java, der overtager fra Oracle, som ikke længere ønsker at styre Java EE.

Som en del af vedtagelsen vil Java EE sandsynligvis få et nyt navn, hvilket Oracle anbefalede i sit forslag om at få et fundament til at vedtage Java EE.

For en måned siden sagde Oracle, at det ville afslutte sin forvaltningsrolle for Java EE og overdrage det til et open source-fundament. Efter konsultationer med Java-partnere som IBM og Red Hat og efter møde med flere fonde, har Oracle afgjort en organisation, der har haft en lang historie inden for Java-udvikling: Eclipse Foundation. Eclipse oprettede sin populære Eclipse IDE og administrerede flere andre Java-teknologier.

Oracle citerede Eclipse's erfaring med Java EE og relaterede teknologier som hvorfor det overfører Java EE til Eclipse. "Dette vil hjælpe os med at overføre Java EE hurtigt, skabe samfundsvenlige processer til udvikling af platformen og udnytte komplementære projekter som MicroProfile," sagde Oracle softwareevangelist David Delabassee. (MicroProfile opstod som en Red Hat- og IBM-drevet indsats for at tilpasse Java EE med mikroservicefunktioner sidste år, efter at en del af Java-samfundet frygtede, at Oracle forsømte platformen. MicroProfile er siden flyttet over til Eclipse.)

”At flytte Java EE til åben regeringsførelse og samarbejde vil være en proces, ikke en begivenhed,” sagde Eclipse-administrerende direktør Mike Milinkovich. ”Vores tidlige drøftelser med Oracle, IBM og Red Hat har vist, at der er meget støtte til dette blandt deres lederteam. ”

Milinkovich sluttede sig også med Oracle om, at Java EE blev revideret for bedre at understøtte cloud computing. "Når virksomheder går over til en mere sky-centreret model, er det klart, at Java EE kræver et hurtigere tempo i innovation."

Oracle forbedrede for nylig sit forslag om, at Java EE blev vedtaget til at dække:

  • Definition af en brandingstrategi for platformen, herunder et nyt navn til Java EE, der endnu ikke er fastlagt.
  • Genlicensering af Java EE og relaterede GlassFish-applikationsserverteknologier til det vedtagende fundament. (GlassFish har fungeret som en Java EE-referenceimplementering.)
  • Demonstration af en evne til at levere en kompatibel implementering af Java EE.
  • Definere en proces, hvormed eksisterende specifikationer kan udvikle sig. Java EE er hidtil blevet udviklet i Java Community Process.
  • Rekruttering af udviklere og andre til at sponsorere platformsteknologier.

Bygget oven på Java Platform, Standard Edition (Java SE), er Java EE rettet mod store, flerlagede og sikre netværksapplikationer. Java EE 8 forventes snart.

Oracle vil fortsætte med at understøtte eksisterende Java EE-licenshavere, herunder dem, der flytter til Java EE 8. Det vil også fortsætte med at understøtte WebLogic Server Java-applikationsserver, som det erhvervede fra BEA Systems for et årti siden, og Java EE 8 vil blive understøttet i en kommende opgradering til WebLogic Server.

Oracle opretholder også sin ledelse over Java SE og foreslår for nylig en hurtigere Java SE-udgivelsesplan.