Programmering

NetBeans 10 tilføjer understøttelse af nyeste Java og PHP

Apache NetBeans 10, den nyeste version af open source IDE til Java SE, PHP og JavaScript-udvikling, er nu tilgængelig som en produktionsudgivelse.

Hvor kan jeg downloade NetBeans 10

Du kan downloade NetBeans 10 fra Apache's NetBeans-projektside.

Hvad er nyt i NetBeans 10

Nøglen til NetBeans 10 er forbedret understøttelse af Java Development Kit (JDK) 11 samt muligheder for PHP og JUnit 5-testrammen for Java.

For JDK 11, der ankom i september 2018, understøtter NetBeans 10.0 dynamiske klassekassekonstanter, der udvider ekspressivitetsmulighederne for sprogdesignere og compilerimplementatorer. Andre muligheder for JDK 11 inkluderer:

  • Lokal-variabel syntaksunderstøttelse af lambda-parametre for at justere syntaxen for en formel parameterdeklaration i et implicit skrevet lambda-udtryk med syntaxen for en lokal variabeldeklaration.
  • Kodefuldførelse for var lambda parametre
  • Fjernelse af Corba-moduler.
  • Integration med nb-javac-projektet til støtte for JDK 11. Projektet har længe leveret en patched version af javac Java-compiler til NetBeans Java-editoren.

For PHP lader NetBeans 10 udviklere tilføje efterfølgende kommaer i funktionsopkald under PHP 7.3. Udviklere kan også bruge listen referencetildeling samt fleksible heredoc og nowdoc syntakser. Dens PHP 7.2-understøttelse inkluderer efterfølgende kommaer i listesyntaks, farvning af objekttyper og PHP-version i projektegenskaber. For PHP 7.1 tilføjer NetBeans 10 understøttelse af klassens konstante synlighed samt håndtering af multicache-undtagelser, ugyldige typer og farvning af de ugyldige og iterable nøgleord. Den kontekstafhængige lexer fra PHP 7.0 understøttes også.

JUnit 5.3.1 blev tilføjet som et bibliotek i NetBeans for hurtigt at tilføje det til Java-projekter. JUnit 5 @Testable kommentar understøttes også.

Opgraderingen er den anden store frigivelse af NetBeans under Apache's jurisdiktion. Apache 9.0 ankom i august 2018.