Programmering

Hvorfor udviklere elsker og hader PHP

PHP, det ærværdige skriptsprog på serversiden, er berømt for sin anvendelse i webudvikling. Først udgivet i 1995 af Rasmus Lerdorf, er det blevet udnyttet af lignende WordPress og Facebook og bruges efter sigende på 82 procent af websteder, hvis programmeringssprog på serversiden er kendt, ifølge W3Techs. Sproget ligger lidt bag Java i PyPL Popularity of Programming Language index, og det rangerer sjette i det rivaliserende Tiobe-indeks. En højtydende opgradering, PHP 7, forventes i 2015.

Som enhver teknologi har den dog sine hengivne og bashers. Her er hvorfor advokater sværger ved PHP, og hvorfor nogle dissentanter måske sværger ved det.

Godt: Det er populært og let at lære

"PHP er langt det mest populære sprog til webudvikling," siger Andi Gutmans, administrerende direktør hos PHP-værktøjsleverandøren Zend Technologies. Josh Lockhart, en webudvikler ved nye mediekampagner, samt en forfatter, understreger PHPs lille indlæringskurve, nem implementering og hurtig iteration af udvikling. "PHP er et af de letteste og mest tilgængelige tilgængelige webprogrammeringssprog," siger Lockhart. "Det er installeret på langt de fleste servere (inklusive de fleste delte hostingplaner). Det er relativt let at lære takket være fremragende online dokumentation og opdaterede online ressourcer."

Godt: Job til rådighed for webudviklere

"PHP hjælper dig med at tjene penge og finde et job," på websiden på websiden, sagde Gutmans. En hurtig søgning på Dice.com-jobjobsiden i sidste uge fandt 3.366 job relateret til PHP. Dette blegner i sammenligning med de 17.418 Java-job og spor Perl (4.300 job) og Python (5.429 job), men det var mere end Ruby (2.973 job) og endda Objective-C (985 job). Lockhart ser PHP som et af de mest anvendte sprog, selvom det er lidt mindre trendy end sprog som Ruby, Python, Go og Rust.

Godt: Det fortsætter med at udvikle sig

Sproget kan prale af moderne funktioner som lukninger og navneområder samt ydeevne og moderne rammer. Som Gutmans bemærker, "Nogle mennesker, der ønsker at flytte væk, er ikke nødvendigvis uddannet i, hvad PHP har at tilbyde." Lockhart siger, at udviklere erkender, at PHP er stærk med moderne funktioner og en ordentlig objektorienteret programmeringsmodel. Kommer op er version 7, der er indstillet til at tilbyde dramatiske præstationsforbedringer i applikationer. Lockhart bemærker Facebooks forbedringer til PHP, herunder den virtuelle HHVM-maskine og Hack-sproget.

Dårligt: ​​Klager over design, manglende fokus

"Næsten alle funktioner i PHP er ødelagt på en eller anden måde," siger blogger Eevee i "PHP: En fraktal af dårligt design", en 2012-missiv mod sproget. Eevee går tommelfinger ned på ikke kun sproget, men også rammen og økosystemet. I stedet for at være forudsigelig og konsistent er sproget fuld af overraskelser og er inkonsekvent, ifølge bloggeren. Blandt kritikken kaldes PHP som uigennemsigtig, uden stakspor som standard og sadlet med kompleks svag skrivning "Der er ingen klar designfilosofi. Tidlig PHP blev inspireret af Perl; den enorme stdlib med 'out' params er fra C; dele er designet som C ++ og Java. "

Lockhart anerkender Eevees anti-PHO prædiken som værende "hyperbolsk med en sandhedskerne." Selvom en PHP-advokat var Lockhart elskværdig nok til at liste kritik, da han blev spurgt:

  • Sprog er inkonsekvent, specifikt funktionsnavne og rækkefølge af argumenter. "Dette læres dog let, så det er ikke en særlig stor bekymring."
  • PHP har stadig en masse ældre bagage som globaler, magiske citater osv. "Disse dårlige fremgangsmåder beskæres langsomt fra sproget, men indtil de er væk, hjælper de uvidende udviklere med at fortsætte dårlige fremgangsmåder."
  • PHP er ikke så fokuseret som andre sprog, hvilket Lockhart tilskriver, at det er blevet udviklet "stykkevis over en lang periode, ofte af udvalg."