Programmering

Apple betaler Ericsson patent-royalty på iPhones og iPads

Apple har aftalt at betale Ericsson royalties på de trådløse enheder, de sælger i bilæggelse af en langvarig patenttvist.

Ericsson ejer patenter, som de anser for vigtige for implementeringen af ​​en række mobilkommunikationsstandarder, herunder GSM, 3G-standarden UMTS og LTE, der bruges i 4G-netværk. Mens det har licensaftaler med andre producenter af enheder, der fungerer på disse netværk, udløb en aftale med Apple i starten af ​​dette år.

Da forhandlingerne om at forny denne aftale brød sammen, sagsøgte Apple og Ericsson hinanden i den amerikanske distriktsret for det østlige distrikt i Texas, Apple hævdede, at det ikke overtrådte et af de vigtigste nøglepatenter, og Ericsson, at Apple skyldte det for licenser for hele sin standard-vigtige patentportefølje.

Seks uger senere vendte Ericsson tilbage til Texas-domstolen med syv nye retssager og indgav to andre til US International Trade Commission, idet han hævdede, at Apple overtrådte sine patenter på 2G-, 3G- og 4G-netværksteknologier. Det bad domstolene om at blokere salget af iPhone og iPad, indtil Apple betalte op.

Nu har de to virksomheder kaldt våbenhvile og underskrevet en global licensoverenskomst for patenterede standardvæsentlige teknologier, sagde de mandag.

Den fortrolige aftale afslutter alle igangværende patentovertrædelseskrav mellem dem, herunder Texas-sagerne og andre tvister i Californien, Storbritannien, Tyskland og Holland, sagde de.

Apple betaler Ericsson et indledende engangsbeløb og løbende royalties i den syv-årige varighed af aftalen. Mens virksomhederne ikke afslørede yderligere detaljer om deres aftale, gav Ericsson et tip om dens værdi.

For hele året 2015 forudsiger Ericsson, at dets intellektuelle ejendomsrettighedsindtægter vil udgøre mellem 13 milliarder og 14 milliarder svenske kroner (1,64 milliarder dollars).

Til sammenligning rapporterede det IPR-indtægter på 10,6 milliarder kroner for hele 2014, inklusive et 4,2 milliarder krones engangsbeløb til løsning af en lignende global konflikt med Samsung Electronics. Det foregående år, inden Ericssons aftale nåede, udgjorde Ericssons IPR-indtægter 6,6 milliarder kroner, sagde det.